Kernactiviteiten

DIRKSLAND

Koersbal

In samenwerking met CuraMare wil de Ouderenvereniging Goeree-Overflakkee proberen een groepje mensen bij elkaar te krijgen die het leuk vinden om op de donderdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur in de zaal van zorgcentrum Geldershof in Dirksland mee te doen aan het spel Koersbal. Koersbal wordt gespeeld op een mat en 4 zwarte en 4 gele koersballen, een jack en een meetlint. De bedoeling van het spel is de koersbal (gele of zwarte bal) zo dicht mogelijk bij de jack (kleine witte bal) te rollen. De bowl is niet helemaal rond, waardoor deze bij het afremmen een curve (bocht) maakt. Er wordt in het algemeen door paren tegen elkaar gespeeld. Het ene paar speelt met de zwarte bowls, het andere paar met de gele bowls. Het is het leukst als deze paren door middel van loting worden samengesteld. Zo speel je iedere keer weer met iemand anders. De paren die aan het spelen zijn staan bij de mat. De overige paren zitten er omheen om zo het spel goed te kunnen volgen. Dit spel is bijzonder geschikt voor senioren die graag een gezellige ochtend actief bezig willen zijn. Mensen die meer willen weten of geïnteresseerd zijn, kunnen dit doorgeven aan Jan Verboom, telefoon: 0187-603089 of 06-4986 9966, of mailen naar info@o-g-o.nl. Bij voldoende belangstelling starten de activiteiten in september.

MIDDELHARNIS

Kledingschuur

Zaterdag 29 juli is in de kledingschuur van 9.00 tot 15.00 uur kans om een mooie outfit te kopen. Daarnaast zijn er diverse accessoires, zoals sieraden, sjaals, riemen, schoenen en hoeden. Dames-, heren- en kinderkleding is er in vele maten. Alle kleding is gesorteerd en gestreken. De kledingschuur bevindt zich aan de Oostelijke Achterweg en is op een steenworp afstand van de Grote Kerk van Middelharnis. De opbrengst van de verkoop komt ten goede aan de Exoduskerk PKN.

OUDDORP

Zomeravondconcert

Vrijdag 28 juli wordt in de Doopsgezinde Kerk, Dorpstienden 3, een zomeravondconcert gegeven door: Hugo v.d. Meij (vleugel), Jolanda v.d. Wege (panfluit) en Jan Teeuw (orgel). Aanvang 20.00 uur. De toegang is vrij, wel is er een collecte ter bestrijding van de onkosten.

Fietspuzzeltocht

Maandag 7 augustus wordt er vanuit de Hervormde Gemeente een fietspuzzeltocht gehouden. Starten is mogelijk tussen 18.30 en 19.00 uur en de tocht zal ongeveer 20 kilometer zijn. Deelname is 3 euro per persoon, startlocatie is de Dorpskerk, Weststraat 2.

Concert in Dorpskerk

Donderdagavond 27 juli, aanvang 20.00 uur, kan men in de Dorpskerk (Hervormd Ouddorp) genieten van een bijzonder concertprogramma dat wordt uitgevoerd door Abram Bezuijen en zijn collega Jee Young Park. Beide musici wonen in Noorwegen en verzorgen in veel landen concerten. Twee jaar geleden presenteerde Abram Bezuijen, in 1966 in Ouddorp geboren en getogen, voor de eerste keer een succesvol en imponerend concert op het Van Vulpenorgel in zijn geboorteplaats. Abram Bezuijen en Jee Youg Park zullen o.a. muziek ten gehore brengen voor vier handen en voeten en daarnaast vertolkt elk een solo repertoir. Werken van J.S. Bach (waaronder Ein feste Burg ist unser Gott) , Vierne, Pierné, Ad Wammes, A.J.Keijzer en W.A. Mozart (Fantasie i f moll) staan op het programma. Entree: 8 euro (kinderen tot en met 15 jaar gratis).

Fietspuzzeltocht

Maandagavond 31 juli is er een fietspuzzeltocht van de Gereformeerde Gemeente. Deelnemers kunnen starten tussen 18.30 en 19.00 uur bij het kerkgebouw aan de Spaanseweg 13 in Ouddorp. Onderweg is er koffie, thee en fris verkrijgbaar en na afloop is er een warme versnapering te koop. De opbrengst van deze fietspuzzeltocht is voor de zending.

STELLENDAM

Tuinverkoopactie

Zaterdag 29 juli van 9.00 tot 14.00 uur is er een tuinverkoopactie aan de Nieuweweg 2, die ten bate komt van het Roemeniëwerk van de Hersteld Hervormde Kerk te Stellendam. Er worden onder andere gebakken vis, groente, fruit, planten en boeken verkocht. Ook is er een klein terras waarop koffie en thee met wat lekkers gekocht kan worden.