Kernactiviteiten

DIRKSLAND

Dorpswandeling met gids

De dorpsraad Dirksland organiseert op 15 juli en 12 augustus een dorpswandeling in de kern van Dirksland. Het ontstaan van het dorp wordt uitgelegd en er vindt een wandeling plaats langs een aantal markante punten in het dorp. Op deze punten staan schilderijen van Rien Poortvliet opgesteld die een inkijkje geven hoe het dorp er in het verleden uitzag. De start is om 11.00 uur met een rondleiding in het historische kerkgebouw. Om ongeveer 13.00 uur sluit men de wandeling af met een Flakkeese lunch in restaurant 't Anker. Aan de wandeling zijn geen kosten verbonden. Indien er aan de lunch en bijbehorende drankjes wordt deelgenomen, zal € 10,- in rekening worden gebracht.

MIDDELHARNIS

Wafels voor Trans Word Radio

Tijdens de Menheerse Diekdagen worden er op de braderiedagen van 14 en 21 juli 2017 weer wafels gebakken t.b.v. Trans World Radio (TWR). De wafels worden volgens een oud Menheers recept vers gebakken en kosten € 1,- per stuk. U vindt de TWR wafelbakkraam op D'n Diek naast de winkel van Buijsse Mode, Zandpad 24, Middelharnis.
TWR is een internationale onafhankelijke radiozendingsorganisatie. TWR zendt radioprogramma's uit in meer dan 200 talen en dialecten. De programma's kunnen dagelijks worden ontvangen door miljoenen mensen in 160 landen. Hiervoor maakt TWR gebruik van meer dan 2.000 zendlocaties, waaronder naast middengolf-, kortegolf-, en langegolfzenders, ook FM stations, satellietuitzendingen, kabel netwerk- en internetuitzendingen. TWR zendt wereldwijd uit vanaf 14 zendstations.
Zie ook www.transworldradio.nl.

NIEUWE-TONGE

Schuurverkoop

Op zaterdag 15 juli is er weer een grote schuurverkoop aan de Groeneweg 35 bij Nieuwe-Tonge. Zoekt u iets van email, zink of andere voorwerpen uit grootmoeders tijd, dan kunt u daar terecht. De toegang is gratis, evenals koffie of thee. De verkoop is van 10.00 tot 16.00 uur. Er is ruime parkeergelegenheid. Meer info: Jan Nijssen, 0187-651638.

OUDDORP

Zomeravondconcert

Op vrijdag 28 juli wordt in het kerkgebouw van de Doopgezinde Gemeente, Dorpstienden 3, een zomeravondconcert gegeven door Jan Teeuw: orgel, Hugo v.d. Meij: vleugel en Jolanda v.d. Wege: panfluit. Jan Teeuw is organist van de Grote Kerk te Rotterdam Overschie, en geeft concerten in Nederland en daarbuiten. Hugo v.d. Meij bespeelt al van jongs af aan de vleugel en is dirigent van een aantal mannenkoren en een gemengd koor. Jolanda v.d. Wege is panfluitiste, geeft les en is ook dirigente van diverse koren. Samen met Jan Teeuw maakte zij vorig jaar een concerttournee door Duitsland. Ook voor 2018 staat een concertreis in de planning. De avond begint om 20.00 uur. De toegang is vrij, maar er is wel een collecte ter dekking van de onkosten.

SOMMELSDIJK

Bingo O-G-O

Woensdag 19 juli is er een bingo van de O-G-O. Deze start om 13.30 uur in het wijkgebouw van De Zwaluw, Sperwer 55. De zaal is open om 13.00 uur. De koffie/thee is gratis bij binnenkomst. Er worden negen rondes gespeeld voor € 3,50. Daarnaast nog negen gratis prijsjes en in de pauze verkoop van twee extra rondes voor € 1,00 per ronde. Daarna is er een verloting. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom.

STELLENDAM

Palingrookwedstrijd

Op zaterdag 22 juli wordt er bij Marina Stellendam aan de Deltahaven 61 een palingrookwedstrijd gehouden. De wedstrijd begint om 9.00 uur en de prijsuitreiking zal rond 15.30 uur plaatsvinden. Een gedeelte van de opbrengst en de sponsoring van Maaskant Shipyards en Marina Stellendam gaan naar KiKa (Stichting Kinderen Kankervrij). Iedere wedstrijdroker krijgt aan het begin van de dag 6 gemerkte palingen. Deze moeten gezouten en gerookt worden en aan het eind van de dag worden er per roker 3 palingen ingeleverd. Vervolgens gaat de jury de winnaar bepalen op basis van uiterlijk, zoutgehalte, kleur, smaak, enzovoort. Bent u iemand of kent u iemand die paling kan roken, meld u dan aan via johanvn@live.nl om u op te geven voor de wedstrijd. Het gaat niet om de competitiestrijd, maar er wordt een gezellige dag van gemaakt voor het goede doel!