Zó ziet een windmolen er van binnen uit

NIEUWE-TONGE - Op zaterdag 8 juli vindt tussen 13.00 en 16.00 uur een gratis open dag plaats op Windpark Battenoert van Delta Windpark BV, eigendom van Coöperatie Deltawind . Tijdens de open dag komen bezoekers alles te weten over deze coöperatie én over de energie die zij daar zelf opwekken. Zo is er een rondleiding over het windpark, worden er duurzame hapjes en drankjes geserveerd en is er livemuziek. Daarnaast zijn er activiteiten voor jong en oud, duurzame kraampjes en Oudhollandse spelen.

Na vernieuwingen en innovaties door de jaren heen, telt Windpark Battenoert in Nieuwe-Tonge nu vier windturbines. Deltawind wilde altijd al direct energie leveren aan de eilanders, en dat werd met de online marktplaats van Vandebron ineens mogelijk. Daarnaast vindt directeur Monique Sweep dat ook de rest van Nederland energie van Deltawind kan gebruiken: "Ons eiland is geschikt voor het opwekken van energie en niet overal in Nederland kan dat zo goed als hier. De energie die we opwekken, kunnen we met 11.000 huishoudens delen. En dat doen we via Vandebron."

Tijdens de Open dag vertellen onder anderen Robert Koster en Andries Middelbos over het windpark en de windmolens die er staan. Ook kunnen de bezoekers de molens van binnen bekijken, daarnaast zijn er verschillende activiteiten voor het hele gezin. De open dag bij Windpark Battenoert is gratis en voor iedereen toegankelijk. Ook is er voldoende parkeergelegenheid voor zowel de auto, als de fiets. Aanmelden is niet verplicht, maar wel fijn voor de organisatie en kan via de website van Eventbrite. Ga naar www.eventbrite.com/ events en kies voor "Open dag Vandebron bij Deltawind in Goeree-Overflakkee." Meer informatie over Vandebron staat op www.vandebron.nl.