Kernactiviteiten

DIRKSLAND

Koffieochtend

Op dinsdag 11 juli is er van 10.00 tot 12.00 uur weer een koffieochtend in 't Reginahof (achter de apotheek). Belangstellenden kunnen in een gezellige en ongedwongen sfeer mensen ontmoeten. Iedereen mag vrijblijvend een kijkje komen nemen.

GOEDEREEDE

Zomerse vrijmarkt

Op zaterdag 8 juli is het weer tijd voor de Vrijmarkt in Goedereede. Op de Markt en langs de haven vindt je die dag van 10.00 tot 15.00 uur allerlei kleedjes en kraampjes. De verkoop van spullen is toegestaan in aangegeven plaatsen van 3 x 3 meter. Meedoen? De huur van een plekje kost € 1,- voor leden van Oranjevereniging Goedereede en € 6,- voor niet-leden. Opgeven kan tot vrijdag 7 juli 2017 bij Leon van den Berg via 0187-843014 of info@oranjevereniginggoedereede.nl.

HERKINGEN

Jaarmarkt

Zaterdag 8 juli is er weer jaarmarkt in Herkingen. Er kan dan het kerkgebouw van de Hervormde Gemeente bezocht worden, de kerk is dan open voor publiek. Het orgel zal op diverse momenten worden bespeeld met begeleiding van instrumenten.
In de kerk zullen een aantal 'Quilts' tentoongesteld worden en ook zullen er oude foto's van Herkingen tentoongesteld zijn. De Vrouwenvereniging is aanwezig met een kraam op de dijk met verschillende mooie handwerken, cadeaus, fotokaarten, gebreide sokken, e.d. Het 'Scharrelloodsje' is de hele dag open. Er is voor elk wat wils.

MELISSANT

Blokfluitles

Bij de Vrolijke Fluiters in Melissant wordt na de zomervakantie weer een nieuwe groep blokfluitleerlingen gevormd. Kinderen in de leeftijd van 7-11 jaar die graag blokfluit willen leren spelen en noten willen leren lezen, zijn van harte welkom.
Er wordt gebruikgemaakt van aantrekkelijk lesmateriaal en diverse muzikale spelletjes. Binnen de lessen is ook aandacht voor een juiste houding en ademhaling. En natuurlijk wordt het seizoen, dat loopt van eind augustus tot mei, afgesloten met een echt Vrolijke Fluiters optreden in Melishof. Aangezien blokfluitles in groepsverband plaatsvindt, kan de les tegen gereduceerd tarief gegeven worden. De groep start na de zomervakantie. Blokfluitles is niet het enige professionele muziekonderwijs dat bij fam. De Lange in Melissant gegeven wordt. Ook voor les op de dwarsfluit, klarinet, saxofoon, hobo en fagot kunt u hier terecht. Deze lessen worden wel op individuele basis gegeven. Vraag nog voor de vakantie vrijblijvend meer informatie aan via telefoonnummer 0187-602620 of stuur een e-mail naar aj-delange@kpnmail.nl.

MIDDELHARNIS

Cursus Spaans

Eurotaal start in september een groepscursus Spaans. Als u Spaans wil leren spreken, dan is nu het juiste moment om te reageren. Het spreekniveau wordt opgebouwd door veel te converseren. De cursus wordt gehouden in het Diekhuus. Inschrijven of informatie? Bel Laurens 't Hart - 0653 317 615 of stuur een mail via: info@eurotaal.com.

Alzheimer Café

Het laatste Alzheimer Café van dit seizoen wordt gehouden op woensdag 5 juli in het Wijkcentrum, Doetinchemsestraat 27. Het onderwerp is 'Notariële zaken bij dementie', over de juridische rechtsbescherming voor de mens met dementie. Begrippen als handelingsbekwaam en levenstestament worden uitgelegd. Gastspreker is notaris mr. Benschop. Vanaf 19.00 uur inloop. Programma van 19.30 tot 21.00 uur.

NIEUWE-TONGE

Inleveren rommelmarktspullen

Op 26 augustus staat de jaarlijkse rommelmarkt van de Gereformeerde Gemeente in Nieuwe-Tonge weer gepland. Voor deze markt is men nog op zoek naar bruikbare spullen. Heeft u nog spullen in huis, op zolder of de garage die u niet meer gebruikt?
Lever deze dan in op vrijdagavond 7 juli van 19.00-20.30 uur. U kunt de spullen afgeven bij de loods achter Tankstation Nelisse in Nieuwe-Tonge, bij de weegbrug. Kunt u niet op vrijdagavond langskomen, dan kunnen de spullen thuis opgehaald worden. Stuur hiervoor een e-mail naar: info@rommelmarktnieuwetonge.nl of bel 06 23 47 96 99.

OUDE-TONGE

Vakantie Bijbel Club

Het thema voor de Vakantie Bijbel Club is (T)op Survival! Tijdens de Vakantie Bijbel Dagen gaan de kinderen ook survival. Dus… ben je tussen 4 en 12 jaar en kom je uit omgeving Oude Tonge? Zorg dan dat je erbij bent! Op de geheel vernieuwde website www.vbcoudetonge.nl vindt je alle actuele informatie en tijden. Ook kun je hier het themalied vinden, zodat je alvast thuis kunt oefenen. Ook dit jaar is er weer een wedstrijd: knutsel je eigen kijkdoos met survivalbos. Je kunt je creatie inleveren op de dagen zelf, in de tent. De winnaar wordt op woensdag 12 juli bekend gemaakt.

Proeflessen beweegtuin

Alle senioren worden uitgenodigd om maandag 3 en/of maandag 10 juli kennis te komen maken met bewegen in de beweegtuin bij Ebbe en Vloed. Iedereen weet dat bewegen goed is voor je gezondheid en speciaal bewegen in de buitenlucht. Ook voor je geest is bewezen dat het de gezondheid ten goede komt en preventief werkt tegen dementie. Maar... het is ook heel gezellig. Onder leiding van MBVO-docente Annie Doornheim kunnen proeflessen worden gevolgd. Na de vakantie zal, bij voldoende deelname, elke maandagmiddag van 15.00 tot 15.45 uur lesgegeven worden in de beweegtuin, met na de les gezamenlijk nog wat drinken. Als het weer dan minder is, wordt de les binnen gegeven. Er zijn geen kosten aan verbonden. Belangstellenden graag even melden als ze willen komen via 0187-641344.

Open Schuur

Op zaterdag 8 juli wordt er weer Open Schuur gehouden bij Houweling Meubelen aan de Langeweg 41a. U kunt van 10.00 tot 15.00 uur zonder afspraak komen kijken in de loods van Houweling Meubelen. Er zijn heel veel kleine spullen te koop, zoals: (oude en nieuwere) glazen, serviezen, borden, bestek, lampen, tafeltjes, schilderijtjes, spiegels, kop-en-schotels, van allerlei huisraad, brocante, te veel om op te noemen. Tegelijk kunt u ook een kijkje nemen in de loods met grotere meubelen, zoals eiken en grenen kasten, tafels, banken, stoelen, enz. Kom vrijblijvend even langs om te kijken of er iets voor u bij zit!

OOLTGENSPLAAT

Afsluiting 55+seizoen

Nu de zomer weer voor de deur staat, wil de plaatselijke commissie Ooltgensplaat van Stichting ZIJN op 14 juli een gezellige barbecue houden voor alle 55-plussers van Ooltgensplaat. Er zal ook een verloting worden gehouden. U bent welkom op vrijdagmiddag, aanvang 16.00 uur, in 't Centrum, Weesmolenstraat 12, Ooltgensplaat. Kosten € 12,00. Opgeven voor 7 juli bij Ati Verwoerd: 06-40701181.

SOMMELSDIJK

Bingo O-G-O

Zaterdag 8 juli is er een bingo van de O-G-O. De bingo begint om 19.30 uur in het wijkgebouw De Zwaluw, Sperwer 55. De zaal is open om 19.00 uur. De koffie /thee is gratis bij binnenkomst. Er worden 11 rondes gespeeld voor € 6,50. Daarnaast nog 9 gratis prijsjes en in de pauze verkoop van 2 extra rondes van € 1,00 per ronde. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom.

STELLENDAM

Goederen voor Roemenië

Op vrijdag 5 juli houdt het Roemeniëcomité van de Hersteld Hervormde Gemeente te Stellendam een goedereninzameling voor Roemenië, van 18.30 tot 19.30 uur aan de Margrietstraat te Stellendam, bij de ingang van de bibliotheek. Wie niet in staat is om de spullen zelf te brengen, kan contact opnemen met Arend Brinkman (tel. 0187-491803) of met Adrie Wandemaker (tel. 06-46091660).