Kernactiviteiten

ACHTHUIZEN

Zomerbos

Zaterdag 8 juli is er vanaf 14.00 uur 'Zomerbos' voor de kinderen. Dit wordt georganiseerd door de Jeugdgroep Achthuizen. Voor de activiteiten kan men zich opgeven per groep van maximaal zes personen. Een zelfgeschreven briefje kan hiervoor worden ingeleverd bij Nicole Legiers, Patronaatstraat 11, Achthuizen. De kosten zijn € 3,- per persoon en dit bedrag dient betaald te worden bij inschrijving. Iedereen die meeloopt wordt verzocht om te betalen, ook de begeleiding. Doe het geld in een envelop of zakje, dus niet los in de brievenbus. Er is geen leeftijd om mee te doen. Het thema van het Zomerbos is 'Kinderseries'.

GOEDEREEDE

Oud papier

De Stichting Oud Papier Apollo haalt zaterdag weer oud papier op in Goedereede en op het Havenhoofd. Ook al uw huishoudelijk karton kan weer worden aangeboden. Graag voor 8.30 uur goed gebundeld buiten zetten. Wie papier bij de container aan parkeerterrein het Hofje wil brengen, wordt verzocht om dit te doen tussen 8.00 en 17.00 uur. Dit om overlast te voorkomen.

Bezichtigen kerk

Van 3 juli t/m 9 september is de 300 jaar oude kerk van de Hervormde Gemeente, Kerkpad 3, open voor bezichtiging. U kunt de kerk bezoeken van maandag tot en met zaterdag tussen 14.00 en 16.30 uur. Op donderdag van 11.00 tot 16.30 uur.

MIDDELHARNIS

Goederen voor Roemenië

Zaterdag 1 juli is er weer de maandelijkse inzamelmorgen van de Stichting Oost Europa Werkgroep Middelharnis/Sommelsdijk. De loods aan de Industrieweg 17 te Middelharnis is geopend tussen 9.30 en 11.30 uur. Voor de laatste keer vóór de zomervakantie kunt u uw hulpgoederen bij ons afgeven. Er is grote behoefte aan huishoudelijke artikelen, zoals kopjes, schotels, gebruiksvoorwerpen voor de keuken, enz. Speelgoed en schone knuffels zijn ook welkom, de kinderen kijken er naar uit. Ook oude brillen, medicijnen en incontinentiemateriaal kunt u brengen. De week daarop hoopt men een vrachtauto vol te laden, die daarna vertrekt naar Roemenië. Er staat er bij de ingang de bekende verkooptafel en een collectebusje voor uw (vrijwillige) bijdrage in de transportkosten. Er is in de maand augustus geen inzamelochtend. Vragen? Mail naar info@oosteuropa-werkgroep.nl, of bel 484228 of 603051.

Inleveren rommelmarktspullen

Op zaterdag 1 juli is er weer de mogelijkheid voor het inleveren van spullen voor de rommelmarkt. De schuur is geopend van 9.00 tot 11.30 uur en is te vinden op de boerderij in de Van Pallant Polder te Middelharnis. Verder is er elke 1e zaterdag van de maand de mogelijkheid uw rommelmarktspullen in te leveren. Als u niet in de gelegenheid bent om de spullen te komen brengen, dan kunt u voor het ophalen contact opnemen met 0187-680755, Martin Meijer, of 487124.

Autisoos Let's GO AUT!

Vrijdag 7 juli vanaf 19.00 tot 21.00 uur is het weer tijd voor een gezellige soosavond in de kantine van 'Goed voor Goed' (Kringloopcentrum) aan de Simon Stevinweg 49 in Middelharnis. De toegang voor deze avond bedraagt € 2,-. Verfrissende consumpties zijn tegen betaling van € 0,50 verkrijgbaar. Het Jeugd Ondersteuningsteam (JOT) heeft, met ondersteuning door ouders en vrijwilligers, een Auti-soos opgezet. De soos heeft de naam Let's GO AUT! gekregen en is bedoeld voor jongeren met (kenmerken van) autisme in de leeftijd van 13-20 jaar. Let's GO AUT! ondersteunt deze jongeren om hun sociale netwerk te vergroten en in een ongedwongen sfeer lotgenoten te ontmoeten. Heb je interesse? Opgeven kan via info@lets-go-aut.nl.

Kunstverkoop

Vrijdag 7 juli is er een Pop up Kunstverkoop op het plein bij Entrez aan de Eendrachtsstraat 45-47. Er is kunst te koop vanaf kleine prijsjes. Lunchroom en cadeauwinkel Entrez is vrijdagavond en zaterdag natuurlijk ook geopend.

OOLTGENSPLAAT

Alles Wisselt open op Oeltgendag

Zaterdag 1 juli zal Alles Wisselt de hele dag geopend zijn tijdens Oeltgendag, van 9.00 tot 16.00 uur. "Komt u eens langs en kijk op uw gemak eens rond. Er staat gratis koffie voor u klaar! U kunt ons vinden aan de Van Weelstraat 1, tegenover slagerij Buth", aldus de organisatie.

OUDDORP

Rommelmarkt bij zomerfair

Op woensdag 28 juni zal Van der Linde rommelmarkten bij de zomerfair in De Vliedberg aanwezig zijn tussen 10.00 en 16.00 uur. De rommelmarkt in de loods van Bouwbedrijf Van der Linde aan de Zuidweg zal dan gesloten zijn. Op donderdag 29 juni zal er rommelmarkt zijn aan de Marijkeweg 1 met weer andere spullen, van 9.00 tot 13.00 uur. Zaterdag 1 juli is er weer rommelmarkt in de loods van Bouwbedrijf Van der Linde, Zuidweg 3, van 9.00 tot 12.00 uur.

OUDE-TONGE

Themamiddag A.S.V.

A.S.V. Oostflakkee houdt op woensdag 5 juli een themamiddag van Drogisterij Van Loon uit Oude-Tonge. In een drogisterij zijn veel producten en verschillende soorten geneesmiddelen. Deze middag staat de Fytotherapie of plantaardige geneeswijze centraal. Toos Hoogduine van Arkopharme, een Frans bedrijf dat gespecialiseerd is in kruidengeneesmiddelen. De middag wordt gehouden op 5 juli in De Grutterswei, Willemstraat 14. Aanvang: 14.00 uur. De kosten van de middag zijn € 5,-.

Barbecue A.S.V.

A.S.V. Oostflakkee organiseert een barbecue bij Tonnie Buijs aan de Magdalenadijk 9. Dit is op vrijdag 7 juli. De kosten zijn € 15,00 p.p.+ 1 consumptie, de rest van de consumpties voor eigen rekening. Niet-leden betalen € 17,50. Het vervoer moet u zelf regelen. Opgeven bij Herman, dinsdag 27 juni van 18.00 tot 21.00 uur. Tel.: 630098 of per mail: asvo@telfort.nl.

SOMMELSDIJK

Bibliotheek vrijdag gesloten

De bibliotheek van de Rehobôthkerk is vrijdag 30 juni 's avonds gesloten in verband met het afscheid van ds. Schinkelshoek.

STELLENDAM

Rommelmarkt IJsclub

Zaterdag 1 juli organiseert de IJsclub van Stellendam een rommelmarkt met leuke andere activiteiten, zoals een kinderhoek met springkussen, enz. De markt is van 9.00 tot 15.00 uur en wordt gehouden op de ijsbaan achter de bushalte aan de Eendrachtsweg. De toegang is gratis.

Visverkoop

De Hollandse Nieuwe zijn weer aan de wal. Daarom organiseert de Activiteitencommissie van de Hersteld Hervormde Gemeente zaterdag 1 juli de jaarlijkse visverkoopactiviteit. Dit jaar verkoopt men naast haring ook gebakken lekkerbekjes en kibbeling. Deze verkoop vindt plaats op het Oranjeplein van 8.00 tot 13.30 uur.

Kinderdienst

Zondagmorgen 2 juli a.s. wordt er een kinderdienst gehouden in de Hervormde Kerk aan de Bosschieterstraat 2 te Stellendam. De aanvang van de dienst is 10.00 uur en ds. D. Hoolwerf zal voorgaan. Het thema van deze dienst is 'Redding'. Herman van de Hel komt iets vertellen over zijn ervaringen met het redden van bootvluchtelingen in de Middellandse Zee. Tijdens de dienst is de collecte dan ook bestemd voor Stichting Bootvluchteling. Het is een dienst voor alle kinderen, maar speciaal voor jongens en meiden die binnenkort afscheid nemen van de basisschool. Dus mocht je in groep 8 zitten, je bent van harte welkom. Na de dienst is er koffie/thee of fris met wat lekkers erbij.