Kernactiviteiten

ACHTHUIZEN

Sjoelen

De plaatselijke commissie van Achthuizen van Stichting ZIJN houdt op maandag 26 juni a.s. een sjoelmiddag. De sjoelmiddag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10 in Achthuizen.
Aanvang: 13.30 uur. De kosten bedragen € 4,00 inclusief koffie of thee. Iedereen is van harte welkom!

DEN BOMMEL

Breicafé

Woensdag 28 juni zijn alle brei- en haaklustigen van Den Bommel en omstreken welkom in de Bommelstee, Schaapsweg 34. Inloop van 19.30-22.00 uur. Entree € 1,75 is inclusief twee keer een kopje koffie/thee. Bezoekers moeten hun eigen materiaal meenemen. Nog nooit een breinaald vastgehad? Er is altijd wel iemand die nieuwelingen op weg wil helpen. Jong en oud zijn van harte welkom! Neem voor meer informatie contact op met Carla Gebraad via 0187-611397. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN.

DIRKSLAND

Marathonbingo

Zaterdag 1 juli is er een marathonbingo in de Victoriahal in Dirksland. De bingo begint om 16.00 uur, de deuren gaan om 15.00 uur open. Er is eten voor de deelnemers, dat is gratis voor iedereen die alle drie de ronden meespeelt. Bezoekers die minder ronden meespelen en toch mee willen eten, betalen € 10,- per persoon voor de maaltijd. Aanmelden kan tot en met zaterdag 24 juni bij één van de volgende telefoonnummers: 493186, 487170 of 06-20213165.

Zomerfair

Dit jaar is er op 24 juni weer een gezellige zomerfair in en om de Victoriahal in Dirksland. De fair is wederom in de middag en avond. En wel van 15.00 tot 21.30 uur is er 2000 m2 aan diverse kramen, verschillende activiteiten en lekkernijen. Ook is de speeltuin gratis toegankelijk. Dus voor ieder wat wils. Zoals bijvoorbeeld: braderie, oldtimers, roofvogels en kinderactiviteiten. Bij een van de kramen is Clown Kim aanwezig. Zij geeft de hele dag kleine showtjes. De entree van de fair is gratis. Mocht u nog een kraam willen vullen of een mooie oldtimer, oude tractor of brommer hebben om te showen. Wilt u meer info over de fair, dan kunt u mailen naar evenementen@svik.nl.

Koffieochtend

Op dinsdag 27 juni is er van 10.00 tot 12.00 uur weer een koffieochtend in 't Reginahof (achter de apotheek). Belangstellenden kunnen in een gezellige en ongedwongen sfeer mensen ontmoeten. Iedereen mag vrijblijvend een kijkje komen nemen.

Stiltewandeling

Woensdagavond 21 juni organiseert Goedereede Counseling de laatste stilte- en bezinningswandeling van dit seizoen in het waterwingebied bij de Hondsweg in Goedereede. Start is om 19.00 uur nabij de Theetuin De Halve Maan. "Een mooie bijzondere ervaring en uitdaging om na de hectiek van de dag tot rust te komen. Goedereede Counseling heeft deze wandeling uitgezet in het duinwaterwingebied achter de Theetuin De Halve Maan. De afstand is maximaal 4 kilometer", aldus de organisatie. Graag van te voren aanmelden via e-mail: willy@goedereedecounseling.nl of bij Krientje Goemaat, telefoon 06 51 86 49 53. U ontvangt daarna een bevestiging met aanvullende informatie.

GOEDEREEDE

Goeree Creatief

Op 22 juni houdt Goeree Creatief weer een creatieve avond in partycentrum Oostdam te Goedereede. Belangstellenden zijn welkom met eigen handwerk tussen 19.00 en 22.00 uur. De workshop voor deze avond is al volgeboekt. Informatie via de mail: Oostdam@sr-go.nl of telefonisch: 06-31000604.

GOEREE-OVERFLAKKEE

Opbrengst voor Mini-Roparuns

Vier basisscholen hebben ieder een mini-Roparun gelopen en daarmee geld ingezameld voor alle goede doelen van de Roparun. In totaal hebben zij 9.409,17 euro opgehaald. De volgende scholen namen dit jaar deel aan de sponsorloop: Het Startblok uit Oude-Tonge, Zomerland en Het Stellegors uit Stellendam en de Bosseschool uit Middelharnis. Leerlingen van christelijke scholengemeenschap Prins Maurits in Middelharnis hielpen mee in het kader van de burgerschapstage. Jura van Zwoll is al jaren de drijvende kracht achter de mini-Roparuns. "Het is iedere keer weer fantastisch om te zien met hoeveel enthousiasme de kinderen meedoen. Mooi dat we op deze manier sportiviteit en het goede doel met elkaar kunnen verbinden." Jaarlijks organiseren teams 158 en 159 diverse acties om zoveel mogelijk geld bijeen te brengen. De opbrengst komt ten goede aan kankerpatiënten. De Roparun vond dit jaar plaats van 4 tot en met 6 juni. De totaalopbrengst wordt binnenkort bekendgemaakt.

MIDDELHARNIS

Spullen inleveren

Zaterdag 24 juni is er weer gelegenheid om goede spullen voor de Jaarmarkt van de Hervormde Gemeente Middelharnis in te leveren bij De Hoeksteen aan de Ring te Middelharnis. Van 10.00-11.00 uur staan medewerkers klaar om ze in ontvangst te nemen.Het is ook mogelijk spullen af te leveren op het industrieterrein aan de Lorentz 1.

Verkoop tweedehands kleding

Op zaterdag 24 juni is in de kledingschuur weer kans om een mooie nieuwe outfit te kopen. Natuurlijk zijn er ook diverse accessoires, zoals leuke sieraden, sjaals, riemen, schoenen en hoeden. Voor een leuke prijs kunt u al wat leuks kopen. Het is voor ieder wat wils. Dames- heren- en ook kinderkleding is er in vele maten. De kleding is gesorteerd en gestreken en ziet er nog als nieuw uit. De kledingschuur bevindt zich aan de Oostelijke Achterweg en is op een steenworp afstand van de Grote Kerk van Middelharnis in het verlengde van de Steneweg. De opbrengst van de verkoop komt ten goede aan de Exoduskerk PKN. De verkoop is van 9.00 tot 15.00 uur.

NIEUWE-TONGE

Zomer- en rommelmarkt

Zaterdag 24 juni is er de grote zomer- en rommelmarkt in en rondom Verenigingscentrum Elim aan de Zuiddijk 19. Men verwacht weer veel bezoekers die gaan genieten van alles wat er te koop wordt aangeboden en van alle activiteiten die er worden georganiseerd. Er is onder andere heel veel tweedehands kleding, boeken, allerlei lekkers, van gebakken vis tot Oudhollandse wafels, groente, fruit, aardappelen en er zijn prachtige prijzen te winnen met darten, Rad van Avontuur, enz. De markt begint om 9.00 uur en duurt tot 14.30 uur.

OUDDORP

Kringloopmarkt

Op 24 juni wordt er een Kringloopmarkt gehouden in en rondom het kerkgebouw van de Doopsgezinde Gemeente, Dorpstienden 3 te Ouddorp. Er is van alles te koop, zoals tweedehands boeken en kleding, mooie kringloopmarktspullen en nog veel meer. Ook aan de inwendige mens is gedacht; er zijn heerlijke oliebollen, vers gebakken vis en patat en er is de mogelijkheid om gezellig een bakje koffie of thee te drinken met een lekker stukje taart. Het goede doel, waar een deel van de opbrengst van de Kringloopmarkt naar toe zal gaan, is IJM: International Justice Mission. Zij zijn de grootste organisatie ter wereld, die strijdt tegen moderne slavernij. IJM zal op 24 juni ook aanwezig zijn op de kringloopmarkt met informatie over hun belangrijke werk. De markt wordt gehouden van 8.00 tot 16.00 uur.

OUDE-TONGE

Fietsmiddag

De Plaatselijke Commissie van Oude-Tonge organiseert op woensdagmiddag 28 juni een fietsmiddag. Bij thuiskomst zijn er pannenkoeken voor de deelnemers. De kosten voor deze middag zijn € 9,-. Vooruitbetaling € 2,50. De fietstocht start om 13.00 uur vanaf het Infocentrum, Bernhardstraat 27. Aanmelden voor 26 juni bij Nel Vervloed, Beatrixstraat 3, envelop met naam en adres en vooruitbetaling in de bus gooien. Haar telefoonnummer is 0187-642697. Bij slecht weer is er een alternatief programma.