Kernactiviteiten

DIRKSLAND

Nationale Buitenspeeldag

Op woensdag 14 juni is het weer Nationale Buitenspeeldag. Jeugdactiviteiten SVIK organiseert hiervoor dit jaar in en om de speeltuin allerlei verschillende leuke activiteiten. Zo is er een jungle trailbaan, om te klimmen en klauteren, een reuze kleurplaat en is de speeltuin gratis te bezoeken. Ook is er drinken en snoep te koop. De middag is van 13.00 tot 16.30 uur. Deelname is gratis.

Marathonbingo

Zaterdag 1 juli wordt weer de marathonbingo gehouden in de Victoriahal aan de Philipshoofjesweg. Er wordt ook voor iets lekkers te eten gezorgd. Dit eten is gratis voor hen die alle drie de ronden meespeelt. Speelt u minder ronden mee en wilt u wel mee eten, dan betaalt u daar € 10,- per persoon voor. De bingo begint om 16.00 uur en de deuren gaan om 15.00 uur open. U kunt zich op hiervoor opgeven tot en met zaterdag 24 juni bij één van de volgende telefoonnummers: 493186, 487170 of 0620213165.

Zomerfair

Dit jaar is er op 24 juni weer een gezellige Zomerfair in en om de Victoriahal in Dirksland. De fair is wederom in de middag en avond. Van 15.00 tot 21.30 uur is er 2000 m2 aan diverse kramen, verschillende activiteiten en lekkernijen. Ook is de speeltuin gratis toegankelijk. Dus voor ieder wat wils. Zoals bijvoorbeeld: braderie, oldtimers, roofvogels en kinderactiviteiten. Bij een van de kramen is Clown Kim aanwezig. Zij geeft de hele dag kleine showtjes. De entree van de fair is gratis. Mocht u nog een kraam willen vullen of info willen over de fair, dan kunt u deze mailen naar evenementen@svik.nl.

Geldbingo

Stichting SVIK organiseert voor donderdag 15 juni een geldbingo in de Victoriahal te Dirksland. Aanvang 19.30 uur, zaal open om 19.00 uur.

GOEDEREEDE

Opbrengst rommelmarkt

De op 3 juni gehouden rommelmarkt rondom de haven van Goedereede heeft netto ruim € 9.000,00 voor het goede doel opgebracht. Het bedrag is dit jaar bestemd voor St. Goeie Hoop Afrika en Gevangenenzorg Nederland. Alle sponsors die financiële steun of spullen hebben geschonken ten bate van deze rommelmarkt en allen die hebben meegewerkt vooraf of op de dag zelf, worden door de organisatie hartelijk bedankt voor de geweldige inzet.

MELISSANT

Vrolijke Fluiters

Bij de Vrolijke Fluiters in Melissant wordt na de zomervakantie weer een nieuwe groep blokfluitleerlingen gevormd. Kinderen in de leeftijd van 7-11 jaar die graag blokfluit willen leren spelen en noten willen leren lezen zijn van harte welkom. Aangezien blokfluitles in groepsverband plaatsvindt, kan de les tegen gereduceerd tarief gegeven worden. De groep start na de zomervakantie, dus wees er op tijd bij. Blokfluitles is niet het enige professionele muziekonderwijs dat bij familie De Lange in Melissant gegeven wordt. Ook voor les op de dwarsfluit, klarinet, saxofoon, hobo en fagot kunt u hier terecht. Deze lessen worden wel op individuele basis gegeven. Vraag vrijblijvend meer informatie aan via telefoonnummer 0187-602620 of stuur een e-mail naar aj-delange@kpnmail.nl.

MIDDELHARNIS

Kennismaken met accordeonorkest

"Ben je tussen de 6 en 88 jaar en wil je graag accordeon of keyboard spelen, kom dan maandagavond 19 juni naar het Diekhuus in Middelharnis", aldus de uitnodiging van het Hoeksche Waards Accordeonorkest. Er kan dan kennisgemaakt worden met de instrumenten en de leden van het B-orkest (opleidingsorkest) o.l.v. Paula van Wanrooy en het A-orkest o.l.v. Anny van Wanrooy. Beide orkesten laten van zich horen en zullen ook gezamenlijk spelen. Zowel de dirigenten als leden van de werkgroep kunnen je de weg wijzen naar een muzikale carrière. Er wordt van 19.00 tot 20.00 uur gespeeld. De toegang is gratis. Info: Liesbeth Broer, tel.: 0187-631330, mail: liesbethbroer9@kpnmail.nl of Rinie van den Akker, tel.: 0186-652358, mail: burgakker@ziggo.nl.

Visverkoop

Op zaterdag 17 juni wordt er een verkoping georganiseerd bij de Christelijke Gereformeerde Kerk aan de Hoflaan 41. Deze morgen, die begint om 9.30 uur, wordt er vis verkocht (gebakken vis, kibbeling en haring). Er zal ook patat met snacks worden gebakken, etc. Ook broodjes hamburger staan op het menu. En wie weet nog meer… U kunt dus voor een complete maaltijd deze morgen, tot circa 14.00 uur, terecht. De opbrengst is deels voor de kerk en deels voor de actie 'Fiets/Loop voor een Huis'. Met deze actie wordt er geld ingezameld voor het bouwen van huizen in Bangladesh. Op www.fietsvooreenhuis.nl leest u hierover meer.

'De Putter razzia'

Op maandag 19 juni a.s. komt dhr. Evert de Graaf uit Putten bij de PCOB. afd. Goeree-Overflakkee spreken over de Putter razzia die in 1944 heeft plaatsgevonden. De Graaf is al eerder bij de PCOB te gast geweest. Deze keer het vervolg. Het is bijna 73 jaar geleden dat er in Putten op 2 oktober 1944, na een mislukte overval op een auto met Duitse militairen, 660 mannen uit Putten en Nijkerk zijn weggevoerd. Via kamp Amersfoort kwamen ze in diverse concentratiekampen in Duitsland terecht. Zij moesten onder barre omstandigheden vreselijk zwaar werk doen. En het slechte eten zorgde er voor dat er velen overleden. Een vijftigtal Puttenaren zijn na de oorlog teruggekeerd in hun woonplaats. De bijeenkomst van de PCOB. is weer in De Hoeksteen te Middelharnis op maandagmiddag 19 juni om 14.00 uur. Kosten: € 2,-.

NIEUWE-TONGE

Jaarmarkt

Zaterdag 17 juni houdt de Hersteld Hervormde Gemeente haar rommelmarkt van 9.00-15.00 uur op het terrein rond de kerk, Westdijk 37. Hieronder een greep uit het assortiment: Tweedehands boeken, fruit, kaas, speelgoed, prachtig opgemaakte bloemstukjes en plantenbakjes, heerlijke zelfgebakken taart en koek, zelfgemaakte kaarten, mooie sieraden, bonbons, etc. Dit jaar is er ook een professionele kapster aanwezig, die prachtig kan invlechten! Ook voor de inwendige mens kunt u bij ons terecht: patat, oliebollen, hamburgers, wafels, snoep, haring, kibbeling en ijs! Voor de kinderen t/m groep 4 zijn er leuke spellen te doen! Hiervoor kan opgegeven worden t/m 10.30 uur bij de AC-kraam op de markt. Voor de oudere jeugd is er een voetbalspel en skelterpulling. Natuurlijk is er ook de rommelmarkt en de veiling van antiek (11.00-12.00 uur). Om 10.00 en om 13.15 uur zal er een show met reddingshonden worden gehouden.

Schuurverkoop

Zaterdag 17 juni, van 10.00 tot 16.00 uur, is er weer schuurverkoop van meer dan 500 artikelen uit grootmoeders tijd. Er zijn artikelen van emaille, zink en fornuis. Tevens, wegens semi-beëindiging vogelhobby: heel veel vogelbenodigdheden, zoals vogelkooien; broedblokken; voertafels; badschalen; drinkflessen; voerbakjes; voerschalen. Ook voor een handige vogelliefhebber een complete volière, af te breken en zelf op te bouwen, inclusief binnenhok. Gratis koffie/thee. Groeneweg 35, Nieuwe-Tonge 0187-651638.

OOLTGENSPLAAT

Repaircafe

Aanstaande zaterdag, 17 juni is het repairafe in Ooltgensplaat voor de laatste keer geopend voor de zomervakantie. Vrijwilligers staan van 10.00 tot 13.30 uur klaar in Dorpshuis Het Centrum (Weesmolenstraat 12) om kapotte spullen te repareren. Na de zomer is er weer een repaircafe op de derde zaterdag van September. De organisatie is nog steeds op zoek naar vrijwilligers en sponsoren.

OUDDORP

Intrede predikant

Ds. Karel F.A.W. van Wijngaarden uit Zwijndrecht heeft het beroep dat was uitgebracht door de Doopsgezinde Gemeente Ouddorp, aangenomen. De intrededienst zal plaatsvinden op 25 juni om 14.00 uur. Deze dienst zal worden geleid door ds. Edwin de Jong. Na afloop is er gelegenheid ds. Van Wijngaarden en zijn gezin te ontmoeten. Vanwege de te verwachten drukte worden belangstellenden voor deze dienst verzocht om zich aan te melden, dit voor 14 juni via info@doopsgezindouddorp.nl of via het adres van de kerk: Dorpstienden 3, 3253 AS Ouddorp. De dienst zal ook via RTV Slogo worden uitgezonden.

Zomerfair De Vliedberg

Woensdag 28 juni wordt weer de Zomerfair gehouden in Woonzorgcentrum De Vliedberg. Iedereen is welkom op deze fair met kleding, fotokaarten, brei- en haakwerken, snuisterijen, bloemen en planten, vis, koekjes en cake. Voor de kinderen is er een springkussen. De fair begint om 10.00 uur en duurt tot 16.00 uur.

Zingen in de zomer

Zaterdag 17 juni organiseert Gospelkoor 'Per Amore' uit Stellendam een zomerconcert in de Gereformeerde Kerk aan de Dorpstienden 15. Er zullen zowel Nederlandstalige als Engelstalige liederen door het koor worden gezongen. Het wordt een afwisselend programma met zowel koor- als samenzang. De kerk is open vanaf 19.30 uur en het concert begint om 20.00 uur. De toegang is gratis, er zal wel een collecte worden gehouden voor de onkosten.

Samen zingen

Zaterdag 17 juni kan er weer 'samen gezongen' worden in de kerk van de Doopsgezinde Gemeente. Het uurtje zingen staat onder leiding van Wijnand Tanis. Er zullen Psalmen en Johannes de Heerliederen gezonden worden. De aanvang is 19.30 uur.

Concert Ichtus

Zaterdag 17 juni is er een concert in de Hervormde Gemeente van Ouddorp, Weststraat 2. Medewerking aan dit concert wordt verleent door het Chr. Sliedrechts mannenkoor 'Ichtus' o.l.v. Martin Zonnenberg. Mark Brandwijk zal deze avond het orgel bespelen en Carina Bossenbroek bespeelt de panfluit. Aanvang van deze avond is 19.30 uur, er is een collecte voor de onkosten.

OUDE-TONGE

Inzameling

Zaterdag 17 juni is er een kledinginzameling voor de gemeente in Uzon. Spullen kunnen worden ingeleverd op het inzameladres aan de Capelleweg (bij het AVK-terrein) te Oude-Tonge. Komende vanaf de rotonde is het de laatste loods aan de linkerkant, er staat een bord aan de weg. De vrijwilligers staan van 9.30 tot 11.30 uur klaar om schone, goed bruikbare kleding aan te nemen. Op 20 mei is er weer een vrachtwagen met spullen vertrokken, dus er is voldoende ruimte voor nieuwe spullen. Neem voor vragen over de bruikbaarheid of om spullen op te laten halen, contact op met de heer A. Klem. Zijn telefoonnummer: 641304. Graag vrijdagavond bellen tussen 19.00 en 20.00 uur. Er staat een collectebusje voor een (vrijwillige) bijdrage in de transportkosten. De volgende inzameling is op zaterdag 19 augustus, vanwege vakantie zal er in juli geen inzameling gehouden worden.

SOMMELSDIJK

Bingo's O-G-O

Woensdag 21 juni is er een bingo van de O-G-O, om 13.30 uur in het wijkgebouw De Zwaluw, Sperwer 55. De zaal is open vanaf 13.00 uur. De koffie/thee is gratis bij binnenkomst. We spelen 9 rondes voor € 3,50. Daarnaast nog 9 gratis prijsjes en in de pauze verkoop van 2 extra rondes voor € 1,00 per ronde. Daarna hebben we nog een verloting. Zaterdag 24 juni is er ook een bingo. Om 19.30 uur in het wijkgebouw. De zaal is open om 19.00 uur. De koffie/thee is gratis bij binnenkomst. We spelen 11 rondes voor € 6,50. Daarnaast nog 9 gratis prijsjes en in de pauze verkoop van 2 extra rondes van € 1,00 per ronde. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom.