Kernactiviteiten

ACHTHUIZEN

Bingo 55+

De Plaatselijke Commissie van Achthuizen organiseert voor alle 55- plussers van Achthuizen op woensdag 14 juni een gezellige bingomiddag. De middag begint om 13.30 uur. De kosten zijn € 4,00 per persoon. De middag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10 in Achthuizen.

DEN BOMMEL

Afsluiting seizoen 55+

Op donderdag 22 juni a.s. wordt het seizoen voor de 55+-ers afgesloten met een gezamenlijke maaltijd in Bommelstee, Schaapsweg 34, Den Bommel. Vanaf 16.00 uur, kosten € 5,00 (incl. één drankje). Graag opgeven voor woensdag 16 juni a.s. bij Janny Berkhof. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN.

DIRKSLAND

Koffieochtend 't Reginahof

Op dinsdag 13 juni is men weer welkom op de koffie in 't Reginahof. Men kan elkaar daar ontmoeten in een 'ongedwongen sfeer'. Dit kan door een gezellig praatje of eventueel een spel. De koffieochtend is aan de Reginahof 1 (achter de apotheek) en is tussen 10.00 en 12.00 uur.

Marathonbingo

Zaterdag 1 juli wordt in de Victoriahal weer de marathonbingo gehouden. Natuurlijk wordt er voor weer voor iets lekkers te eten gezorgd. Dit eten is gratis als men alle drie de ronden meespeelt. Speelt u minder ronden mee en wilt u wel mee eten dan betaalt u daar € 10 per persoon. De bingo begint om 16.00 uur en de deuren gaan om 15.00 uur open. U kunt zich op hiervoor opgeven tot en met zaterdag 24 juni via één van de volgende telefoonnummers: 493186, 487170 of 0620213165.

GOEDEREEDE

Stilte- en bezinningswandeling

Woensdagavond 14 juni organiseert Goedereede Counseling de tweede stilte- en bezinningswandeling van dit jaar in het waterwingebied bij de Hondsweg in Goedereede. Start is om 19.00 uur nabij de Theetuin de Halve Maan. "De koekoek die roept, het riet dat ruist in de wind, het kabbelen van de golven en het geknerp van de schelpen onder je schoenen op het strand. Dat waren volgens de wandelaars van de eerste stiltewandeling de geluiden die de ruimte kregen. Een mooie bijzondere ervaring om na de hectiek van de dag tot rust te komen", aldus de organisatoren. Goedereede Counseling heeft deze wandeling uitgezet in het duinwaterwingebied achter de Theetuin de Halve Maan. De afstand is maximaal 4 kilometer. Graag van te voren aanmelden via e-mail: willy@goedereedecounseling.nl of bij Krientje Goemaat telefoon 06 51 86 49 53. U ontvangt daarna een bevestiging met aanvullende informatie.

GOEREE-OVERFLAKKEE

Bidden voor moslims

Twee weken geleden was er een artikel in deze krant over het bidden voor moslims tijdens de ramadan. Er was wat onduidelijkheid over de adressen. Hieronder de goede adressen. Vanaf 20.30 tot 21.15 uur kan men op de volgende adressen terecht: 8 juni: Sommelsdijk, De Rots, p/a fam. Rink, Fazantstraat 32 - 0187-483374; 13 juni: Oude-Tonge, PKN Aktivia, Ring 18 - Jacob Jan Dogterom - 06- 2244 5630; 20 juni: Sommelsdijk, HHK Rehoboth, Olympiaweg 44; Pieter Kieviet - 06- 1105 1137; 22 juni: Middelharnis, Verenigingsgebouw De Hoeksteen, Ring 13 Pieter Boeter - 06-1041 6328; 25 juni: Den Bommel, Verenigingsgebouw 'Bij de Bron', Voorstraat 25 - Ariette - 06- 5101 5649.

MIDDELHARNIS

Bingoavond in Wijkcentrum

De bingocommissie van het Ouderenwerk houdt op zaterdag 10 juni een bingoavond voor jong en oud. Er zijn weer mooie prijzen te winnen. Iedereen is vanaf 19.00 uur van harte welkom in het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat 27s. De eerste ronde begint om 19.30 uur. Een kopje koffie of thee wordt u gratis aangeboden. De 12 ronden Bingo kosten u € 7,-, dit is inclusief twee koffieronden.
Er zal ook een superronde gespeeld worden voor één euro. Het wijkcentrum is rolstoel toegankelijk. Wilt u meer informatie? Bel dan met 483366.

Verkoop tweedehands kleding

Op Zaterdag 10 juni is in de kledingschuur weer kans om een mooie, nieuwe outfit te kopen. Natuurlijk zijn er ook diverse accessoires zoals, leuke sieraden, sjaals, riemen, schoenen en hoeden. De verkoop vindt plaats aan de Oostelijke Achterweg. Het is voor ieder wat wils. Dames, heren en ook kinderkleding is er in vele maten. De kleding is gesorteerd en gestreken en ziet er nog als nieuw uit. De opbrengst van de verkoop komt ten goede aan de Exoduskerk PKN. De verkoop is van 9.00 tot 15.00 uur.

Vanavond Alzheimercafé

Er is vanavond - woensdag 7 juni - weer een Alzheimercafé in het Wijkcentrum, Doetinchemsestraat 27. "Casemanagement dementie, wat is dat…?" Op tal van vragen uit de praktijk van de casemanagers krijgt u een antwoord. Gastsprekers: mw. M. Tanis en mw. J. v.d. Wel. Programma van 19.30 tot 21.00 uur. Vanaf 19.00 uur Inloop.

OOLTGENSPLAAT

55+-middag

Op vrijdag 16 juni is er vanaf 14.00 uur een High Tea in 't Centrum, Weesmolenstraat 12, Ooltgensplaat. Een High Tea bestaat uit theedrinken met daarbij allerlei lekkere kleine zoete en hartige hapjes. U kunt zich aanmelden voor dinsdag 9 juni a.s. bij Ati Verwoerd 06-40701181, kosten € 10,00. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN.

Sportweek

Dit jaar wordt in Ooltgensplaat weer de Sportweek georganiseerd van maandag 12 tot en met zaterdag 17 juni. Deze week bestaat uit sportieve activiteiten voor jong en oud. Diverse sportorganisaties stellen de trainingen gratis open om "hun" sport te ontdekken. U kunt hierbij denken aan zeillessen, lasergamen, hardloopwedstrijd, darttoernooi, FIFA toernooi, Pannavoetbal en kanovaren. Deelname is gratis. Als afsluiting van deze sportieve week zal de Dorpsraad een spetterend feest organiseren op het strandje. Alle inwoners van Ooltgensplaat hebben uitgebreide informatie (een sportweekboekje) ontvangen in de brievenbus en men kan zich eenvoudig via internet inschrijven voor de diverse activiteiten. De Sportweek is een initiatief van de Vereniging Dorpsraad Ooltgensplaat in samenwerking met Sportteam GO. Deze week wordt mede mogelijk gemaakt door de projectsubsidie van de Gemeente Goeree Overflakkee. Voor meer informatie en uw inschrijving gaat u naar www.dorpsraadooltgensplaat.nl of neemt u contact op met Bram den Exter via 06-25047824.

OUDDORP

Praise

Met koorleden en muzikanten is onlangs nagedacht over 'Wie is God voor mij?' "Dit leverde zulke mooie antwoorden op! Het zal u niet verrassen dat een aantal van ons antwoordden met een lied(tekst). We willen die graag met u delen", aldus de organisatoren van de praiseavond op zondagavond 11 juni. Het thema is dan ook 'Wie is God (voor jou)?'. Er worden bekende liederen gezongen, zoals "De Here is mijn herder", Abba Vader", "Awesome God" en "God is zo groot". Maar er zijn ook nieuwe nummers zoals van Chris Tomlin en Sela. De praiseavond die in het kerkgebouw van de Doopsgezinde aan de Dorpstienden wordt gehouden, begint om 18.30 uur.

Terreinauto 4x4-evenement

Stichting Jeebee organiseert evenementen voor terreinwagens in heel Nederland en is aangesloten bij de "KNAF". In Ouddorp wordt jaarlijks een prachtig parcours op strand aangelegd in samenwerking met de Stichting Kop van Goeree. Ook dit jaar kan worden gereden op een door een graafploeg aangelegd en spectaculair parcours op strand "Oosterduinpad" in het weekend van 24 juni. Inschrijven kan vanaf 10.30 uur bij Strandcafé De Zeester, Oosterduinpad in Ouddorp. U kunt uw auto beneden op het parkeerterrein parkeren en genieten van een korte wandeling door de duinen richting het strand. Toeschouwers kunnen op beide dagen tegen betaling meerijden. De opbrengst komt geheel ten goede aan Kika. Voor de kinderen is er een springkussen (gratis). Op bepaalde tijden is het mogelijk om onder begeleiding van "een Jeebee", vanaf het parkeerterrein naar het parcours te rijden (op 24/6 vanaf 10.00 uur en op 25/6 vanaf 12.00 uur). Zie voor uitgebreide deelnemersinfo: www.jeebee.nl.

WFB 1 tegen Sparta Legends

Zaterdag 10 juni speelt WFB 1 tegen de Sparta Legends tbv KIKA. De entree voor deze wedstrijd is gratis, maar WFB hoopt dat u een vrijwillige bijdrage over heeft en geeft aan de collectant ter plaatse van KIKA. Sparta Legends is een gelegenheidsvoetbalteam dat bestaat uit spelers die ouder zijn dan 35 jaar en ooit voor de selectie van Sparta Rotterdam zijn uitgekomen. De Sparta Legends vertegenwoordigen jaarlijks de historie van Nederlands oudste betaaldvoetbalclub tijdens toernooien, lustrums en diverse activiteiten in het land. Van WFB heeft ooit maar 1 iemand het betaald voetbal gehaald en dat is Marco Sas. Marco heeft namelijk enkele jaren in de jeugd van WFB gespeeld. Dankzij Marco is deze wedstrijd dan ook tot stand gekomen. Naast Marco Sas, zullen oud-spelers Henk Dirven, Ricky v.d. Bergh, Marcel de Ridder, Houssi Bezzai, Arjan v.d.Laan, Jos van Eck, John v.d.Hoeven, David Loggie, Piet de Kant, Nico Jalink, Edwin van Bueren, Mourad Mhgzirat en Nordin Boukhari acte de présence geven.

SOMMELSDIJK

Zangproject Huub Oosterhuis

Op vrijdag 9 juni om 19.30 uur, voert het Oecumenisch Koor G-O een zangproject 'Huub Oosterhuis' uit in de Exoduskerk aan de Dorpsweg in Sommelsdijk, met begeleide vierstemmige zang, voordracht gedichten en samenzang. De kerk is open vanaf 19.00 uur. De uitvoering duurt ongeveer een uur. Na afloop is er een collecte voor de onkosten.

STAD AAN 'T HARINGVLIET

Word by Heart-presentatie

Op vrijdag 9 juni zal van 19.15 tot 21.15 uur een Nederlandstalige Word by Heart presentatie van het Lucasevangelie zijn, uitgevoerd door Anneke Ndecheck-Klugkist. Dit zal een versie zijn van zo'n 60-90 minuten, waarbij verhalen op levendige wijze uit het hoofd verteld worden, waarbij de letterlijke tekst van het Lucasevangelie in de NBV wordt aangehouden. Deze avond is iedereen welkom in 't Trefpunt, Oranjelaan 14. Vooraf is er gelegenheid om koffie te drinken en naderhand kunt u nog met Anneke napraten over het werk dat zij doet voor Jeugd met een opdracht. De toegang is gratis, maar er zal een collecte gehouden worden voor de onkosten.

Uitvoering Ad Gloriam

'Vanuit passie naar hervorming', dat is het thema van de uitvoering die Christelijk Vocaal en Instrumentaal Ensemble Ad Gloriam Dei hoopt te verzorgen op 10 juni om 20.00 uur in de Hervormde kerk van Stad aan het Haringvliet. Ad Gloriam Dei, wat betekent "tot Gods eer", staat onder leiding van dirigent Jan Bezuijen. Tijdens de uitvoering worden de toehoorders door zang en instrumentale intermezzo's meegenomen door het kerkelijk jaar. Ad Gloriam Dei repeteert twee à drie keer per maand en streeft ernaar het seizoen met een themaconcert af te sluiten. Graag zou men het koor nog versterkt zien met sopranen, bassen en tenoren. Dus wie muzikaal is en noten kan lezen en natuurlijk interesse heeft kan contact opnemen met Sarine Bakker, tel. 0167-573140 of met Cor Roon, tel. 06-22661064. De toegang voor de uitvoering op 10 juni is gratis, er zal wel gecollecteerd worden voor het onderhoudsfonds van de kerk. De kerk zal vanaf 19:30 uur geopend zijn.

STELLENDAM

Presentatie oldtimers

Zaterdag 24 juni wordt er een rit en bezichtiging georganiseerd voor oldtimers. De rit is in de ochtend en aansluitend kan men de auto's bekijken in de Voorstraat. Meedoen is gratis. Vertrek 9.30 uur. Meedoen is gratis .Aanmelden kan via 06-53755268 of per mail naar l.bleumink@hetnet.nl

Jongerendienst

Zondagavond 11 juni vanaf 18.30 uur is er weer een jongerendienst in de Gereformeerde Kerk van Stellendam. Spreker in deze dienst is Jan Kranendonk uit 's-Gravendeel en de muziek zal worden verzorgd door de nieuwe praiseband United4All. Het thema van de dienst zal zijn 'Het geheime wapen van Pinksteren'.