Kernactiviteiten

ACHTHUIZEN

Donors met passie

Vier zussen Moerenhout uit Achthuizen geven samen al jaren bloed bij de bloedbank van Sanquin. De oudste heeft nu de leeftijd bereikt dat zij niet langer meer mag geven. Zij heeft het respectabele aantal van 62 keer volbloed doneren gehaald. Hiervoor heeft zij een herinneringsgeschenk mogen ontvangen van de bloedbank. Een sculptuur in opdracht voor Sanquin, ontworpen door de kunstenares Corry Ammerlaan-van Niekerk. De bronzen sculptuur bestaat uit twee samengestelde handen die de vrijwillige bloeddonatie symboliseren. Op de daarin liggende goudkleurige bronzen druppel zijn drie figuren aangebracht. Deze staan voor de Donor, de Ontvanger en Sanquin. De verbondenheid tussen deze drie partijen komt tot uitdrukking in dit beeldje.

DIRKSLAND

Geldbingo

Stichting SVIK organiseert voor donderdag 1 juni een geldbingo in de Victoriahal aan de Philipshoofjesweg 57a. Aanvang 19.30 uur. Zaal open 19.00 uur.

GOEDEREEDE

Rommelmarkt

Elk jaar wordt op de zaterdag voor Pinksteren een grote rommelmarkt gehouden rondom de haven van Goedereede. Deze rommelmarkt wordt georganiseerd door de Hervormde Gemeente te Goedereede en de opbrengst is geheel voor het goede doel. De goede doelen zijn dit jaar Goeie Hoop Afrika en Gevangenenzorg Nederland. De rommelmarkt, op zaterdag 3 juni, is van 9.00 tot 16.00 uur en er is weer van alles te vinden: gebruikte spullen, brocante, handwerk, kaarten, bloemen en planten, kaas, groente en fruit, verse vis, oliebollen en friet, pannenkoeken, eigen gebakken koekjes, cake en nog veel meer. Ook is er een terras om te genieten van een kopje koffie, thee, fris en iets lekkers. Voor kinderen is er een lollybak, enveloppen trekken, een springkussen en kleine dieren.

Oud papier

De Stichting Oud Papier Apollo te Goedereede haalt zaterdag weer oud papier op in Goedereede en op het Havenhoofd. Ook al het huishoudelijk karton kunt u hierbij aanbieden.
Graag het oud papier voor 8.30 uur goed gebundeld buiten zetten. Wie papier bij de container wil brengen, dient dit tussen 8.00 en 17.00 uur te doen.

GOEREE-OVERFLAKKEE

Naar EO-Jongerendag

Zaterdag 10 juni wordt de EO-Jongerendag gehouden, met dit keer als thema 'Fear not'. De reserveringslijnen voor kaartjes zijn open. Kijk voor info en reserveren op www.eo.nl/beam/evenement/eojongerendag. Ook dit jaar wil men weer samen met de bus vanaf Goeree-Overflakkee naar Arnhem gaan. Aanmelden kan via eojdbusgo@gmail.com onder vermelding van je voor- en achternaam, telefoonnummer, e-mailadres en opstapplaats. Er kan gekozen worden uit de volgende opstapplaatsen: Ouddorp (bushalte Preekhillaan); Goedereede (busstation Vissersweg); Stellendam (busstation nabij Brielsestraat/Korteweg); Melissant (bushalte aan de Provinciale weg); Dirksland (bushalte Schelpenpad); Sommelsdijk (bushalte Samaritaan); Middelharnis (bushalte Doetinchemsestraat); Nieuwe-Tonge (Tramlijnweg bij tankstation Nelisse); Oude-Tonge (busstation); Schaapsweg (bushalte). De exacte opstaptijden worden doorgegeven per e-mail in de week voor het evenement. De bus start om ongeveer 9.30 uur in Ouddorp. 's Avonds, nadat het gehele programma van de Jongerendag is afgelopen, vertrekt de bus weer richting het eiland, daar hoopt men voor 0.00 uur weer te arriveren. Wie samen met iemand anders in de bus wil zitten, moet wel dezelfde opstapplaats afspreken en zich op tijd aanmelden. De kosten zijn € 19,-. Dit bedrag kan overgemaakt worden op IBAN nr. NL13RABO 035.12.64.272 ten name van Doopsgezinde Gemeente te Ouddorp, onder vermelding van je naam en EO-Jongerendag. Zodra het bedrag ontvangen is, is de plaats in de bus gereserveerd. Voor nadere informatie kun je gebruikmaken van bovengenoemd e-mailadres of eventueel bellen naar 0187-682393 of 06 48462692.

LANGSTRAAT

Rommelmarkt

Zaterdag 10 juni organiseert de Belangenvereniging Langstraat weer een gezellige rommelmarkt in en nabij het verenigingsgebouw 'De Keet' aan de Beatrixstraat 22. De markt is van 10.00 tot 15.00 uur. Langstraat ligt één kilometer voorbij Achthuizen. De opbrengst van de markt is bestemd voor het onderhoud van het verenigingsgebouw. Wat kunt u hier verwachten? Uiteraard veel rommelmarktspullen, maar ook kleding, enveloppen trekken, sjoelen met reuze sjoelbak en een grabbelton. Verder de boodschappenmand (raden naar het bedrag) en groenten, zoals radijs, sla, komkommer, enz.
Natuurlijk is er ook aan de inwendige mens gedacht en is er volop te drinken en te eten. Spullen kunt u nog inleveren op vrijdagavond 9 juni van 19.00 tot 21.00 uur. Of bel om een afspraak te maken naar Jeanet Leroy, tel.: 0187-665804.
Bruikbare kleding kan ingeleverd worden bij Bep Grielen, Langstraat 8b, Langstraat (tel.: 06-11090039) Parkeren kan achter 'De Keet' aan het eind van de Beatrixstraat.

MIDDELHARNIS

Goederen voor Roemenië

Zaterdag 3 juni is er weer de maandelijkse inzameling van hulpgoederen ten behoeve van de Oost Europa Werkgroep Middelharnis/Sommelsdijk. Uw overbodig geworden gebruikte (kinder)kleding is altijd welkom, maar wel als dit nog netjes, schoon en nog opnieuw te dragen is. Huishoudelijke artikelen, kopjes, schotels en gebruiksvoorwerpen voor de keuken kan men goed gebruiken om te verkopen in de kringloopwinkel in Roemenië. Maar ook oude brillen, medicijnen en incontinentiemateriaal kunt u inleveren. Deze krijgen weer een goede bestemming via onze projecten. Leden van de werkgroep staan zaterdag weer voor u klaar tussen 9.30 en 11.30 uur in de loods aan de Industrieweg 17 te Middelharnis. Vragen? Bel 603051 of 484228, of mail naar: info@oosteuropa-werkgroep.nl.

Bingoavond in Wijkcentrum

De bingocommissie van het Ouderenwerk houdt op zaterdag 10 juni een bingoavond voor jong en oud. Er zijn weer mooie prijzen te winnen. Iedereen is vanaf 19.00 uur van harte welkom in het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat 27 in Middelharnis. De eerste ronde begint om 19.30 uur. Een kopje koffie of thee wordt u gratis aangeboden. De twaalf rondes bingo kosten u € 7,00, dit is inclusief twee koffieronden. Er zal ook een superronde gespeeld worden voor € 1,-. Het wijkcentrum is rolstoeltoegankelijk. Wilt u meer informatie? Bel dan met 483366.

Inleveren rommelmarktspullen

Op zaterdag 3 juni is er weer de mogelijkheid voor het inleveren van spullen voor de rommelmarkt. De schuur is geopend van 9.00 tot 11.30 uur. De plaats is de boerderij in de Van Pallandt Polder te Middelharnis. Verder is er elke eerste zaterdag van de maand de mogelijkheid uw rommelmarktspullen in te leveren. Als u niet in de gelegenheid bent om de spullen te komen brengen, dan kunt u voor het ophalen contact opnemen met 0187-680755 (Martin Meijer) of 487124. De routebeschrijving is: komende vanaf de Zuidelijke Randweg in Middelharnis richting het industrieterrein gaat u bij de rotonde rechtdoor en rijdt u op de Industrieweg. Volg deze tot aan het einde en dan gaat u rechtsaf en volgt u de borden richting de Jonge Spartanen. Blijf rechtdoor rijden en aan het einde van de weg kan u niet anders dan linksaf, volg deze weg en u rijdt vanzelf de boerderij op.

OOLTGENSPLAAT

Ledenvergadering 'De Hoeksteen'

De jaarlijkse ledenvergadering van CBS 'De Hoeksteen' zal worden gehouden op maandag 20 juni in CBS 'De Hoeksteen', Pieter Biggestraat 11. Aanvang 19.30 uur.

Oud papier

Morgen, woensdagavond 31 mei, wordt het oud papier voor de zending weer opgehaald. Graag het papier goed gebundeld aan de straat zetten. Er wordt gestart om 7.30 uur.

OUDDORP

Catechese-avond

In de Martinuskapel aan de Stationsweg 37 wordt op dinsdagavond 13 juni een catechese-avond gehouden. "In een tijd van ontkerkelijking, waarin steeds minder mensen iets met het geloof te doen hebben. In een onrustige wereld, met oorlog en geweld, zijn er mensen nodig van Geloof en Hoop. Aan de hand van een aantal voorbeelden uit de Bijbel zullen wij dit proberen zichtbaar te maken. De toegang is gratis, voor koffie en thee wordt gezorgd", aldus de organisatie. De aanvang is 20.00 uur.

Auto- en fietspuzzelrit

Op maandag 5 juni (Tweede Pinksterdag) hoopt de activiteitencommissie van de HHG Ouddorp weer de jaarlijkse fiets- en autopuzzelrit te organiseren t.b.v. het aflossingsfonds. Tussen 14.30 en 15.30 uur kan worden gestart bij de Eben-Haezerkerk. De kosten zijn voor fietsers € 3,- per persoon (met een maximum van € 15,- per gezin) en per auto € 12,50. De fietspuzzeltocht is circa 20 tot 25 km lang en de autopuzzeltocht circa 40 km. Op de tussenstop kan koffie/thee en fris met iets erbij worden genuttigd. Bij terugkomst is er de mogelijkheid om (tegen betaling) snacks te kopen.

Rommelmarkt

Woensdag 31 mei is er rommelmarkt in de loods van Bouwbedrijf Van der Linde, Zuidweg 3, aan het industrieterrein haven, van 9.00 tot 12.00 uur. Zaterdag 3 juni is er geen rommelmarkt. Op donderdag 1 juni is er rommelmarkt aan de Marijkeweg 1. Er is een geheel nieuwe voorraad, deze markt is van 9.00 tot 14.00 uur.

STAD AAN 'T HARINGVLIET

Jeugd rugbytoernooi

De Eerste Flakkeese Rugby Club Eilanders organiseert op zaterdag 3 juni een jeugd rugbytoernooi. Er wordt gespeeld volgens het 'Little Barbarians' concept, waarbij spelers naar leeftijd worden ingedeeld en eerst samen een training doen, waarna partijtjes worden gespeeld. Zo kunnen ook nieuwsgierige, stoere jongens en meiden kennismaken met deze nog nieuwe tak van sport op Flakkee, waarbij respect, discipline en kameraadschap kernwaarden zijn. Behalve spelers van de Eilanders komt ook de jongste jeugd van RC Sparta, de Dordtse RC en RC Etten-Leur naar Flakkee. Het toernooi begint om 13.00 uur op Sportpark Den Berg aan de Vrouwtjesweg 28 in Stad aan 't Haringvliet. Alle jongens én meisjes van 6 t/m 12 jaar zijn van harte welkom om mee te trainen. Ervaring is niet nodig, plezier wel. Aanmelden kan via rugbyopflakkee@hotmail.com. Meer info op de website: www.efrceilanders.nl.

STELLENDAM

'Het feest van de volheid'

De Gereformeerde Kerk nodigt een ieder uit "om met elkaar op zondag 4 juni het Pinksterfeest te vieren in de kerk". Voorganger in deze dienst is ds T. Meijer uit Puttershoek, de organist is Philip den Eerzamen en medewerking wordt verleend door Canticum o.l.v. Jurriën van Kooten. Aanvang van de dienst: 10.00 uur.

Goederen voor Roemenië

Op vrijdag 2 juni 2017 houdt het Roemeniëcomité van de Hersteld Hervormde Gemeente te Stellendam een goedereninzameling voor Roemenië. Dit is van van 18.30 tot 19.30 uur aan de Margrietstraat te Stellendam, bij de ingang van de bibliotheek. Wie niet in staat is om de spullen zelf te brengen, kan contact opnemen met Arend Brinkman (tel. 0187-491803) of met Adrie Wandemaker (tel. 06-46091660).