Kernactiviteiten

ACHTHUIZEN

Sjoelen

De plaatselijke commissie van Achthuizen van Stichting ZIJN houdt op maandag 29 mei a.s. een sjoelmiddag. De middag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10. Aanvang: 13.30 uur. De kosten bedragen € 4,00 inclusief koffie of thee.

DIRKSLAND

Koffieochtend

Samen koffie drinken en anderen ontmoeten, dit kan in 't Reginahof op 30 mei. De deuren van de ontmoetingsruimte aan Reginahof 1 staan open van 10.00 tot 12.00 uur.

Bingo SVIK

Stichting SVIK organiseert op donderdag 1 juni een bingo in de Victoriahal aan de Philipshoofjesweg 57a. Er zijn mooie geldprijzen te winnen. De aanvang is 19.30 uur en de zaal is open vanaf 19.00 uur.

GOEDEREEDE

Stilte- en bezinningswandeling

Donderdagavond 1 juni a.s. organiseert Goedereede Counseling een stilte- en bezinningswandeling in het waterwingebied bij de Hondsweg in Goedereede. Start is om 19.00 uur nabij de Theetuin De Halve Maan. Dit is het derde jaar dat er een stilte- en bezinningswandeling op deze plaats wordt georganiseerd. Uit de reacties van de deelnemers blijkt dat er voldaan wordt aan de behoefte aan stilte en reflectie. Weg uit de hectiek van de dag, genieten van de prachtige schepping van God. Goedereede Counseling heeft deze wandeling uitgezet in het duinwaterwingebied achter de Theetuin De Halve Maan. De afstand is maximaal 4 kilometer. U kunt zich aanmelden via de e-mail: krientje@goedereedecounseling.nl of bij Willy Koppenol, telefoon: 06 22331819. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging met aanvullende informatie. www.goedereedecounseling.nl.

Zomerbridge

De Bridgeclub Ouddorp organiseert weer de zomerbridge. Van 29 mei t/m 28 augustus is iedereen welkom met een partner. Er wordt gespeeld op maandagavond om 19.15 uur en de entree is € 3,00 per persoon. De bridge wordt gehouden in Verenigingsgebouw Oostdam.

MIDDELHARNIS

Tabletcafé

Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta organiseert met regelmaat een Tabletcafé in haar vestigingen. De eerstvolgende bijeenkomst in bibliotheekvestiging Middelharnis vindt plaats op woensdagochtend 31 mei. Alle gebruikers van een iPad of een andere tablet zijn van harte welkom. Onder het genot van een kopje koffie of thee kunt u uw ervaringen met elkaar delen, programmatips uitwisselen en op deze manier meer uit uw tablet halen. TIP: neem uw tablet mee. Ook als u nog geen tablet heeft, maar wel geïnteresseerd bent in de mogelijkheden, bent u van harte welkom om aan te schuiven. De toegang is gratis. Het Tabletcafé is van 10.00 tot 11.30 uur.

Repair Café

De eerstvolgende repair-ochtend van het Repair Café op Goeree-Overflakkee is op zaterdag 3 juni op locatie Middelharnis. Maandelijks is daar een vrijwilligersteam aanwezig dat ook kleding- en fietsreparaties aanpakt. Dit naast het doormeten en waar mogelijk herstellen van kleine huishoudelijke apparaten, speelgoed, lampen, etc. Elk van de nu ruim 1200 teams wereldwijd heeft een andere werkwijze. Zo laat men in Middelharnis de reparatie van mobiele telefoons en tablets bewust over aan de jonge ondernemers in de gemeente, die zich daarin gespecialiseerd hebben. Elders staat een Repair Café daar wellicht wel voor open. Meer info: www.repaircafeGO.nl.

Autisoos

Vrijdag 2 juni vanaf 19.00 tot 21.00 uur is het weer tijd voor de vierde soosavond in de kantine van Goed voor Goed (Kringloopcentrum) aan de Simon Stevinweg 49 in Middelharnis. De toegang voor deze avond bedraagt € 2,-. Verfrissende consumpties zijn tegen betaling van € 0,50 verkrijgbaar. Het Jeugd Ondersteuningsteam (JOT) heeft, met ondersteuning door ouders en vrijwilligers, een Autisoos opgezet. De soos heeft de naam Let's GO-AUT! gekregen en is bedoeld voor jongeren met (kenmerken van) autisme in de leeftijd van 13-20 jaar. Let's GO AUT! ondersteund deze jongeren om hun sociale netwerk te vergroten en in een ongedwongen sfeer lotgenoten te ontmoeten. Opgeven kan via info@lets-go-aut.nl.

Spartaanse open dag

Op 26 mei (de dag na Hemelvaartsdag) vindt op het complex Spartacus van De Jonge Spartaan de Open Dag plaats. Iedereen die van voetbal houdt, is op deze dag van harte welkom. Tijdens deze ochtend zullen trainers en spelers van het 1e elftal van De Jonge Spartaan een voetbalclinic verzorgen voor alle voetballiefhebbers van Goeree-Overflakkee in de leeftijd van 4 t/m 13 jaar. Wil je kennismaken met voetbal of speel je al voetbal en wil je graag deelnemen aan de Open Dag, stuur dan een mail met daarin je naam, leeftijd en eventueel de club en het team waarin je speelt naar evenementen@dejongespartaan.nl om je in te schrijven. Vriendjes en vriendinnetjes zijn ook van harte welkom. De dag begint om 9.30 uur en zal rond 12.30 uur afgelopen zijn. Deelname is gratis!

NIEUWE-TONGE

Collecte Longfonds

De collecte voor het Longfonds, die gehouden werd van 8 t/m 13 mei in Nieuwe-Tonge, heeft het mooie bedrag van € 1.197,04 opgebracht.

Bingo-avond

De wijkgroep van Nieuwe-Tonge houdt op 2 juni a.s. een bingoavond. Deze wordt gehouden in 'Ons Dorpshuis'. Iedereen is van harte welkom op deze avond. Er worden tien rondes en een superronde gespeeld. De zaal gaat om 19.00 uur open. De bingoavond begint om 19.30 uur.

Visverkoop

Zaterdag 27 mei wordt op de camping De Grevelingen aan de Havenweg 1 in Nieuwe-Tonge visverkoop georganiseerd voor het goede doel: 'Op de bres tegen MS'. Tussen 11.00 en 14.30 uur wordt er verse vis voor u gebakken. Oud-visser Jaap Tanis van de GO 38 en GO 48 brengt vis mee van zijn schip en van collega's en zorgt belangeloos voor het bakken van deze lekkernij. Het goede doel, strijd tegen MS, ondersteunt de inzet om de kwaliteit van leven voor een MS-patiënt aanzienlijk te vergroten.                                                                                

OOLTGENSPLAAT

Breicafé

Op donderdag 8 juni a.s. is er Breicafe van 19.30-22.00 uur in 't Centrum, Weesmolenstraat 12. Een avond gezellig haken, breien of borduren, of alleen een bakje doen. Zelf materialen meenemen. Entree is € 1,50 inclusief koffie/thee. Voor informatie kunt u bellen met Ati Verwoerd: 06-40701181. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN.

OUDDORP

Snuffelmarkt

Vrijdag 26 mei, van 9.00 tot 16.00 uur, wordt de jaarlijkse snuffelmarkt gehouden, dit t.b.v. de Hervormde Gemeente Ouddorp. De snuffelmarkt wordt gehouden op het kerkterrein van de Dorpskerk. U kunt deze dag snuffelen tussen de bruikbare tweedehandsspullen, boeken, sieraden, speelgoed, tweedehandskleding, brocante, eigen gebakken koekjes, cake, kaas van de kaasboerderij, diverse bakkersproducten, gebakken vis, wafels, patat en nog veel meer. Dit jaar is het ook mogelijk om op de foto te gaan, na afloop van de fotoshoot krijgt u alle foto's mee op usb-stick. Voor meer info zie www.hervormdouddorp.nl.

Opening The Old Smuggler

Woensdag 24 mei wordt The Old Smuggler, Proeflokaal, Pub en Slijterij door de burgemeester, mevrouw Grootenboer, geopend tussen 16.00 en 16.30 uur. Alle belangstellenden zijn welkom aan de Achterweg 22 te Ouddorp.

OUDE-TONGE

Houweling meubelen

Zaterdag 27 mei wordt er weer Open Schuur gehouden in Oude-Tonge bij Houweling Meubelen aan de Langeweg 41a. U kunt van 10.00 tot 15.00 uur zonder afspraak komen kijken in de loods. Er zijn heel veel kleine spullen te koop, zoals: (oude en nieuwere) glazen, serviezen, borden, bestek, lampen, tafeltjes, schilderijtjes, spiegels, kop-en-schotels, van allerlei huisraad, brocante, enz. Tegelijk kunt u ook een kijkje nemen in de loods met grotere meubelen, zoals eiken en grenen kasten, tafels, banken, stoelen, enz.

Grote bingo

Voor vrijdag 26 mei organiseert de ASVO Oostflakkee een grote bingo bij Stichting Zijn aan de Bernhardstraat 25. Aanvang 19.30 uur. De kosten zijn € 7,- met gratis koffie. 9 rondes + 1 extra ronde. Iedereen mag deelnemen.

Jeugdmiddag

Op woensdag 31 mei is er knutselen voor Vaderdag voor alle kinderen van groep 1 t/m 8 in het Infocentrum, Bernhardstraat 27. De kinderen zijn welkom van 13.30 tot 15.00 uur. Kosten: € 2,00 per kind. Inlichtingen via Rita Visbeen: 0187-642514 of Koop en Matty Klos: 0187-643622.

Rommelmarkt Ebbe en Vloed

De vrienden van Ebbe en Vloed houden op zaterdag 3 juni a.s. hun jaarlijkse rommelmarkt. O.a. verkoop van boeken, grote en kleine meubelen, kleding, spellen en verschillende huishoudelijke spullen. Ook verkoop van oliebollen, hamburgers en gebakken vis. Daarnaast kunt u enveloppen trekken en meespelen met het Rad van Fortuin. Om 14.00 uur zal er een optreden zijn van het Bruinisser Visserskoor en van de jeugd van OKK.

SOMMELSDIJK

Spreker uit Oeganda

Op Hemelvaartsdag spreekt Reuben Byomuhangi uit Oeganda in de Exoduskerk. Byomuhangi is directeur van het diaconale bureau van de Anglicaanse kerk in Oeganda. Dit bureau is sterk gericht op de verbetering van water en sanitatie in het zuidwesten van Oeganda en heeft een grote op impact op het leven van tienduizenden mensen. De kerk in Sommelsdijk ondersteunt hem. De aanvang van de dienst is 10.00 uur.

Bibliotheek gesloten

De bibliotheek van de Rehobothkerk is op vrijdagmiddag gesloten i.v.m. een begrafenis. 's Avonds is de bibliotheek weer open op de normale tijd.