Afbeelding
Foto:

School met de Bijbel in Sommelsdijk onthult klim-/klautertoestel

SOMMELSDIJK - Het was maandagmorgen na de meivakantie feest op de School met de Bijbel in Sommelsdijk. Na een drie maanden durende actieperiode was het eindelijk zover. Het nieuwe klim-/klautertoestel kon in gebruik worden genomen.

Vele acties werden er georganiseerd om de € 15.000,- bij elkaar te krijgen teneinde dit toestel te kunnen realiseren. Alle bestaande speeltoestellen werden vervangen, maar dit ene toestel ging de begroting te boven. Dus nam de pleincommissie het initiatief om onder het motto van: 'Klim hogerop, samen naar de top' het geld bijeen te brengen.

De kinderen waren zeer enthousiast en dat hielp. We hielden een kaartenactie, stroopwafel- en boterkoekactie, sponsorloop en -zwemmen, projectweek met verkoping en rommelmarkt, zingen voor ouderen, persoonlijke acties van kinderen, enz. Ook zochten we sponsors die een donatie deden. Al met al werd er van alles uit de kast gehaald. Tot de laatste minuut bleef het spannend of we het beoogde bedrag zouden binnenhalen. Maar toen op Koningsdag de uiteindelijke stand van de teller werd bekendgemaakt, stond die op € 15.120,- Er ging een gejoel op natuurlijk. Dus werd in de meivakantie het fantastische toestel geplaatst.
Na een toespraak van meester De Jong mocht groep 8 het ingepakte toestel losknippen en als eersten mochten alle leerkrachten het toestel uitproberen. Onder grote hilariteit gingen de juffen en meesters als eersten van de glijbaan. Elke groep mocht die dag extra buitenspelen en na afloop kreeg elk kind een ijsco.
Met veel dank aan: alle kinderen, alle ouders, opa's en oma's, familie, vrienden en buren die ons ruimschoots voorzagen van geldelijke middelen.
Daarnaast dank aan: Autobedrijf Jan van Dijk, Xsarus, Plusmarkt, Heutink, Li Vastgoed, Snackcorner Sommelsdijk, Bakker Koese, Tieleman Keukens, Activiteitencommissie, Hovenierswerken Thunbergia, manege Oostmoer, e.a.