Kernactiviteiten

DIRKSLAND

Rommelmarkt in Victoriahal

Zaterdag 20 mei is er weer rommelmarkt in de Victoriahal, Philipshoofjesweg 57a. De markt is van 10.00 tot 15.00 uur. Er zijn tachtig tafels, verdeeld over twee grote hallen. De entree is gratis. Deze keer kunnen kinderen zich voor een klein prijsje laten schminken. Er zijn nog enkele tafels vrijdag. Ook voor de markt in juni: één tafel voor € 5,-, twee tafels voor € 7,50. De vier kramen zijn € 12,50 per stuk. Opgeven kan via: 06-20213165.

Praiseavond

Zaterdag 20 mei vindt er in de Hervormde Kerk in Dirksland een Praiseavond plaats met als thema: 'I see The King of Glory'. De muziekgroep 'Difference' hoopt een avondvullend programma te verzorgen. Ook een speciaal projectkoor 'Difference Kids Choir' hoopt aan deze avond mee te werken. De deuren van de kerk gaan om 19.00 uur open en de avond begint om 19.30 uur. De toegang is gratis; er wordt wel een collecte gehouden voor de onkosten van deze avond.

DEN BOMMEL

Bingo 55+

De 55+ club van Den Bommel (Stichting ZIJN) organiseert voor alle 55-plussers op donderdag 18 mei a.s. een gezellige bingo met leuke prijzen. De middag begint om 14.00 uur en wordt gehouden in Bommelstee, Schaapsweg 34 in Den Bommel. De kosten zijn € 4,00 p.p.

Breicafé Bommelstee

Woensdag 24 mei zijn alle brei- en haaklustigen van Den Bommel en omstreken welkom in Bommelstee, Schaapsweg 34, Den Bommel. Inloop van 19.30-22.00 uur. Entree € 1,75 is inclusief tweemaal kopje koffie/thee. Ieder neemt zijn/haar eigen materiaal mee. Nog nooit een breinaald vastgehad? Er is altijd wel iemand om je op weg te helpen. Jong en oud zijn van harte welkom! Voor informatie kun je terecht bij Carla Gebraad: 611397. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN.

GOEDEREEDE

Goeree Creatief

Op 23 mei hoopt men weer een creatieve avond te houden in partycentrum Oostdam te Goedereede. U bent weer van harte welkom met uw eigen handwerk tussen 19.00 en 22.00 uur. Er is deze avond ook een workshop kaarten maken, onder de titel: 'Maak je eigen slingerkaart'. Deze workshop wordt verzorgd door Annelies Taale. De kosten zijn € 6,00 incl. alle materialen. Opgeven kan tot en met 23 mei aanstaande via de mail: Oostdam@sr-go.nl of telefonisch 06-31000604.

't Rommelschuurtje

Zaterdag 20 mei is 't Rommelschuurtje aan de Varkensmarkt 4 te Goedereede weer voor het eerst dit jaar geopend. U bent van harte welkom om te komen snuffelen tussen alle spulletjes. Tevens kunt u die dag spullen inleveren voor de verkoop. Men is geopend van 9.30 tot 14.00 uur. Ook zaterdag 27 mei is 't Rommelschuurtje geopend van 9.30 tot 14.00 uur. Van donderdag 1 juni tot en met 10 augustus is 't Rommelschuurtje elke donderdag geopend van 9.30 tot 12.30 uur. De opbrengst komt geheel ten goede aan clinic Hidi te Ethiopië.

MELISSANT

Jaarmarkt

Op zaterdag 20 mei wordt aan de Voorstraat van 9.30 tot 15.00 uur weer de Jaarmarkt gehouden. Deze markt wordt georganiseerd door de activiteitencommissie van de Hersteld Hervormde Gemeente. Er zijn 45 kramen met allerlei leuke spullen: bakproducten, beenmode, boerenkaas, dameskleding, kinderkleding, fotokaarten, Crocks, groente en fruit, haarartikelen, wol artikelen, snoepgoed, speelgoed, sieraden, bloemen en planten, Herbalife, Kika, Tupperware, FM-Group, tweedehands kleding, hoeden en boeken. Je kan ook voor de lekkere trek komen, want we hebben gebakken vis, kibbeling, patat, frikandel, hamburgers en jersey ijs. Ook hebben we verschillende kinderspelen, waar mooie prijzen zijn te winnen. Ook is er weer het gezellige terras waar u heerlijk een stukje taart kan proeven van de taartenbakwedstrijd. Onder het genot van een kopje koffie/thee of wat frisdrank.

Gospelkoor 'Relight'

Zondag 21 mei is er in de Ontmoetingskerk een speciale dienst. Het gospelkoor 'Relight' uit Poortugaal zal aan deze dienst haar medewerking verlenen. Ds. Roetman-Sijnstra uit Poortugaal is tijdens deze dienst de voorganger. Aanvang: 9.30 uur, Nieuweweg 11.

Carbootsale verplaatst

De voor 20 mei geplande carbootsale bij N. Mijnders Touringcars in Melissant gaat helaas niet door vanwege te weinig deelnemers. De organisatie gaat een andere datum zoeken voor dit evenement. Voor meer informatie kunt u e-mailen naar info@roparunflakkee.nl.

MIDDELHARNIS

Samenkomst

Zondagmiddag 21 mei is er weer een samenkomst in het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat. Het is een "samenkomst rondom het Woord van God, waar reformatorischen en evangelischen elkaar ontmoeten". Spreker is ds. Jack Nugter en de aanvang is 15.30 uur. De samenkomsten zullen één keer in de maand worden gehouden. De volgende samenkomsten zijn 25/6, 27/8, 24/9, 29/10, 26/11 en 17/12.

English Summer School

Deze zomer vindt weer een English Summer School plaats in Middelharnis. In één week tijd geven kinderen in de leeftijd van 7 tot en met 18 jaar een 'boost' aan hun Engels door middel van een uitgebreid les- en activiteitenprogramma. Op woensdag 31 mei van 16.00-17.00 uur organiseert English Academy een informatiebijeenkomst voor geïnteresseerden. Deze bijeenkomst vindt plaats op de RGO Middelharnis aan de Koningin Julianaweg 54, Middelharnis. Ouders en/of geïnteresseerde deelnemers zijn van harte welkom.
Graag vooraf aanmelden via de website: http://anglianetwork.eu/summer-schools/info-meetings/.

NIEUWE-TONGE

Schuurverkoop

Zaterdag 20 mei is er van 10.00 tot 16.00 uur schuurverkoop van meer dan 500 artikelen uit grootmoeders tijd: emaille, zink, fornuizen en nog veel meer. Er is gratis koffie/thee. De verkoop wordt gehouden aan de Groeneweg 35. Meer info: 0187-651638.

OOLTGENSPLAAT

Verkoping vrouwenvereniging

Zaterdag 20 mei zal er weer een verkoping worden gehouden in en om de kerk van de Hersteld Hervormde Gemeente aan de Lindelaan 4. Wat is er allemaal te koop? Woondecoratie, tweedehands kleding, fotokaarten, groente, fruit, droge worst van de slager en oliebollen, bolussen en worstenbroodjes van de echte bakker. Ook diverse eigengebakken producten: cake, boterkoek , koekjes, enz. Doe mee en win een mooie boodschappenmand of drink gezellig een kopje koffie/ thee met wat lekkers erbij. Ook te koop: een lekker broodje hamburger of een kopje soep. Iedereen is weer van harte welkom van 9.00-13.00 uur.

OUDDORP

Snuffelmarkt

Vrijdag 26 mei van 9.00 tot 16.00 uur wordt de jaarlijkse snuffelmarkt gehouden t.b.v. de Hervormde Gemeente Ouddorp. De snuffelmarkt wordt gehouden op het kerkterrein van de Dorpskerk. U kunt deze dag snuffelen tussen de bruikbare tweedehands spullen, boeken, sieraden, speelgoed, tweedehands kleding, brocante, eigen gebakken koekjes, cake, kaas van de kaasboerderij, diverse bakkersproducten, gebakken vis, wafels, patat en nog veel meer. Dit jaar is het ook mogelijk om op de foto te gaan, na afloop van de fotoshoot krijgt u alle foto's mee op usb-stick. Voor meer info, zie http://www.hervormdouddorp.nl/.

Afscheid ds. Edwin de Jong

Na zeven jaar toegewijde dienstbaarheid neemt ds. Edwin de Jong afscheid van de Doopsgezinde Gemeente Ouddorp. Op vrijdag 19 mei van 18.30 tot 21.00 uur is er gelegenheid om informeel en persoonlijk afscheid te nemen van ds. Edwin en Annabell de Jong. Dit vindt plaats in de ontmoetingsruimte van de kerk. Op zondag 21 mei om 14.00 uur zal in de kerk aan Dorpstienden 3 te Ouddorp de afscheidsdienst gehouden worden, waarin ds. Edwin de Jong zelf voorgaat. Deze dienst zal live worden uitgezonden op RTV SLOGO.

Rommelmarkt

Zaterdag 27 mei a.s. houdt de Gereformeerde Kerk van Ouddorp haar jaarlijkse rommelmarkt in de Ring en rondom de toren van Ouddorp. Er is een grote keus in tweedehands spullen zoals boeken, huishoudelijke artikelen, speelgoed, kleding en tassen, meubels, planten, handgemaakte artikelen, antiek en brocante. Verder zijn er oliebollen, vis, broodjes hamburger en beenham. Er is een terras om te genieten van bijv. een kopje koffie met wat lekkers erbij. De markt is van 9.00 tot 16.00 uur.

Samen zingen

Zaterdag 20 mei kan er weer 'samen gezongen' worden in de kerk van de Doopsgezinde Gemeente. Het uurtje zingen staat onder leiding van Wijnand Tanis. Er zullen Psalmen en Johannes de Heer-liederen gezonden worden. De aanvang is 19.30 uur.

Dubbele rommelmarkt

Woensdag 17 mei is er rommelmarkt van de voorraadspullen die nog achter de schermen stonden, in de extra ruimte die is ingericht. Zaterdag zal er een dubbele rommelmarkt zijn, dan gaan de deuren van beide ruimtes open. Dit alles in de loods van Bouwbedrijf van der Linde, Zuidweg 3, industrieterrein richting haven, van 9.00 tot 12.00 uur.

OUDE-TONGE

Rijbewijskeuring

OUDE TONGE - Senioren, chauffeurs met C/D/E rijbewijs en overige automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs door een arts moeten worden gekeurd, kunnen d.d. 19 mei en 16 juni terecht bij Stichting Welzijnswerk Oostflakee, Bernardstraat 35. Schikt de datum u niet, dan zijn er andere mogelijkheden in de regio. Voor senioren kost de keuring € 35,00 en voor chauffeurs tot 75 jaar met rijbewijs C/D/E is het € 55,00. Voor informatie en een afspraak belt u tijdens kantooruren naar het landelijke afsprakenbureau van Regelzorg Rijbewijskeuringen: 088 23 23 300. Zelf een datum plannen kan via www.regelzorg.nl.

Goederen voor Uzon

Zaterdag 20 mei is er inzameling van goederen voor de zustergemeente van de Hervormde Gemeente Oude-Tonge, in Uzon op het inzameladres aan de Capelleweg (bij het AVK-terrein) te Oude-Tonge. Komende vanaf de rotonde is het de laatste loods aan uw linkerhand waar ons bord aan de weg staat.
Van 9.30 tot 11.30 uur staat men klaar om schone, goed bruikbare kleding aan te nemen. Twijfelt u aan de bruikbaarheid van uw spullen of moet er iets opgehaald worden, neemt u dan contact op met dhr. A. Klem. Zijn telefoonnummer: 641304. Graag vrijdagavond bellen tussen 19.00 en 20.00 uur. Er staat een collectebusje voor uw (vrijwillige) bijdrage in de transportkosten.

SOMMELSDIJK

Aangepaste kerkdienst

Op zondag 21 maart a.s. zal er weer een aangepaste kerkdienst gehouden worden voor mensen met een beperking. Deze dienst zal plaatsvinden in de Ned. Herv. Kerk te Sommelsdijk. In deze dienst hoopt voor te gaan ds. J.C. Breugem. De aanvang is om kwart vòòr drie. Iedereen is van harte welkom.

STELLENDAM

Ladies' Run for charity

Nog even te gaan en dan is het zover! De Ladies' Run op 20 mei 2017 bij Zoet of Zout. De start is in Stellendam om 14.00 uur, vanaf Zoet of Zout. De Ladies' Run wordt georganiseerd voor het goede doel, Make a Wish Nederland, waar de gehele opbrengst naartoe gaat. Inschrijven kan op www.inschrijven.nl. De Ladies' Run wordt georganiseerd door Ladies' Circle Voorne en Goeree-Overflakkee en er wordt gezorgd voor een spetterende dag en run! Meld u nu aan!

Kinderconcert

Het jeugdorkest van Fanfareorkest de Hoop geeft op vrijdag 19 mei a.s. een kinderconcert voor jong en oud. Het kinderconcert staat in het teken van een muzikaal verhaal waarin een teddybeer op zoek gaat naar het doel van zijn leven. De toegang voor het concert is gratis en iedereen, zowel kinderen als ouders, zijn van harte welkom! Het concert begint om 18.45 uur in 't Haegse Huus te Stellendam. Vooraf aan het concert organiseert peuterspeelzaal 'Klein Duumpie' een voorjaarsfair met verschillende kraampjes, eetmogelijkheden en genoeg om te doen voor de kinderen! De fair is vanaf 15.30 uur.

Schuurverkoop

Zaterdag 20 mei is er een schuurverkoop op de Meester Iman Caustraat 67 (parkeren kan op het Raadhuisplein). Er zijn bij de verkoop allerhande spulletjes uit grootmoeders tijd, potten en pannen, boeken, plantjes, glaswerk, enzovoort. Als u niets nodig hebt, bent u toch welkom om gezellig een kopje koffie, thee of fris te drinken of een praatje te maken met andere bezoekers. De opbrengst is voor de Hervormde Gemeente te Stellendam. De schuur is open van 10.00 tot 15.30 uur.