Kernactiviteiten

DIRKSLAND

Bingo SVIK

Stichting SVIK organiseert op donderdag 18 mei een bingo in de Victoriahal aan de Philipshoofjesweg 57a. Er zijn mooie geldprijzen te winnen. De aanvang is 19.30 uur en de zaal is open vanaf 19.00 uur.

Sponsorbingo

Donderdag 18 mei wordt er een sponsorbingo gehouden voor de organisatie 'Syndroom van de Lach'. Dit heeft tot doel om kinderen met een beperking deel te laten nemen aan dolfijnondersteunende therapie. Er zijn veel mooie prijzen te winnen. De hoofdprijs is € 150,-. De zaal van de Victoriahal gaat open om 19.00 uur en de aanvang is 19.30 uur.

Koffieochtend 't Reginahof

U zit vaak alleen aan de koffie, maar zou dit graag met anderen willen doen. Dan is daar de gelegenheid voor in de ontmoetingsruimte van 't Reginahof. Daar kunt u andere mensen ontmoeten en onder het genot van een kopje koffie gezellig samen zijn. Spreekt u dit aan, kom dan op dinsdag 16 mei eens langs. U kunt de zaal vinden aan de Reginahof 1. De deuren staan open van 10.00 tot 12.00 uur.

GOEDEREEDE

Rommelmarktspullen

Voor de rommelmarkt voor het goede doel rondom de haven van Goedereede op de zaterdag voor Pinksteren, worden zaterdagochtend 13 mei goede, gebruikte spullen ingezameld in Goedereede en Havenhoofd. U kunt de spullen ook inleveren tussen 9.00 en 12.00 uur bij de schuur aan de Achterstraat nr. 7.

'Trouwen' bij VVRG

De laatste avond van het seizoen bij Vereniging Vrouwen Rondom Goeree wordt verzorgd door Ruud de Vrij uit Hellevoetsluis. Hij is trouwambtenaar en gaat vertellen over het onderwerp trouwen. Hij laat op een amusante manier zien hoe een huwelijksceremonie wordt voltrokken. Men is van harte welkom op dinsdag 16 mei in Oostdam. Aanvang 20.00 uur. Niet-leden zijn eveneens welkom. Zij betalen € 5,- p.p. Meer info via Marja van Damme: 0613035226.

GOEREE-OVERFLAKKEE

Wandeling Mantelzorgcafé

Stichting ZIJN verzorgt de mantelzorgondersteuning op Goeree-Overflakkee. Voor mensen die intensief en langdurig voor een naaste zorgen, organiseert men bijeenkomsten. De eerstvolgende bijeenkomst zal zijn op donderdag 18 mei a.s. Deze keer is het niet in het Diekhuus, maar in de natuur. De middag staat in het teken van gezamenlijk een wandeling maken. Om 13.30 uur wordt er verzameld bij de kinderboerderij van Zuidwester in Middelharnis, Dwarsweg 40. Na het wandelen gaat men nog gezellig koffie en/of thee drinken bij Dok 16 op het terrein van Zuidwester. De middag duurt tot ongeveer 15.30 uur. Alle mantelzorgers zijn van harte welkom op deze middag. U kunt zich opgeven voor deze middag. Er zijn geen kosten aan verbonden. Tel. 0187 641344 of e-mail: m.walter@zijngo.nl.

MELISSANT

Huifkartocht 55+

Woensdagmiddag 17 mei wordt er een huifkartocht georganiseerd over de Slikken van Flakkee. De tocht is bedoeld voor belangstellenden uit Melissant. Het vertrek is vanuit de Melishof om 13.30 uur. Er wordt met een aantal auto's gereden naar de parkeerplaats bij de Slikken, waar de huifkar wacht. Er zal daar om ongeveer 14.00 uur worden vertrokken. Er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar en vol is vol. Na afloop is er gelegenheid tot het nuttigen van een pastamaaltijd in de Melishof. Opgeven kan bij: Dirk Spahr v.d. Hoek; tel: 602411. Totale kosten bedragen: € 10,- voor huifkartocht en pastamaaltijd. Wie alleen aan de tocht wil deelnemen, betaalt € 5,-. Graag aanmelden voor 15 mei.

MIDDELHARNIS

Spullen voor Jaarmarkt

Zaterdag 13 mei is er weer gelegenheid om goede spullen voor de Jaarmarkt van de Herv. Gemeente Middelharnis in te leveren bij de Hoeksteen aan de Ring. Van 10.00-11.00 uur staan medewerkers klaar om de spullen in ontvangst te nemen.Het is ook mogelijk spullen af te leveren op het industrieterrein aan de Lorentz 1.

Meidenclinic

De Jonge Spartaan organiseert woensdagavond 10 mei een Meidenclinic voor alle meiden vanaf de leeftijd 6 jaar tot en met de dames. Met volgend jaar twee damesteams en in bijna iedere leeftijdscategorie minstens één meidenteam, kunnen zij zich de grootste damesvereniging van Goeree-Overflakkee noemen en ze zijn trots dat het meidenvoetbal inmiddels een standaard begrip is geworden. Vandaar dat zij graag een gezamenlijke bijeenkomst organiseren voor leden, maar ook voor niet-leden, vriendinnen, nichtjes, buurmeisjes, etc. Iedereen is van harte welkom. De Jonge Spartaan ziet de meiden graag op 10 mei aanstaande. Opgeven kan via evenementen@dejongespartaan.nl of via de Facebookpagina van de Jonge Spartaan. Aanmelden: vanaf 18.00 uur. Eindtijd: 20.35 uur (leeftijd 6/7 jaar 20.00 uur).

NIEUWE-TONGE

Patatactie en rommelmarktspullen

Zaterdag 13 mei wordt de jaarlijks 'patatactie' gehouden, georganiseerd door de activiteitencommissies van de HHG. De actie is in de schuur bij de fam. Van Kempen, Duivenwaardseweg 7. Vanaf 11.30 uur kunt u terecht voor verse patat, diverse snacks en slaatjes. U kunt gezellig blijven eten met een ijsje en een glas drinken, maar het kan ook ingepakt worden, zodat u het mee naar huis kunt nemen. Deze dag kunnen in dezelfde schuur ook rommelmarktspullen worden ingeleverd voor de jaarmarkt die plaatsvindt op zaterdag 17 juni. Geen bedden, spiralen, crt-monitoren en wandmeubels, maar andere spullen zijn van harte welkom. Heeft u vragen? Neem dan contact op met Paul Knöps, tel.: 0187-745004 of 06-16777904.

Inleveren spullen voor rommelmarkt

Op zaterdag 13 mei kunt u weer spullen inleveren voor de rommelmarkt. Kijkt u nog eens even in de kasten of op de zolder? Misschien staan er spullen die u gemakkelijk kunt missen en nog verkocht kunnen worden. Kleding, tweedehands boeken, klein meubilair, stoelen en fietsen zijn van harte welkom. Ook goede spullen uit grootmoeders tijd of antiek kun u altijd inleveren. De opbrengst is voor het onderhoud van de Dorpskerk aan de Kerkring. U kunt het inleveren bij de schuur van fam. Van Kempen aan de Oudelandsedijk 4A te Oude-Tonge (bij van Schelven de dijk op) of bij Hervormd Centrum Elim, Zuiddijk 19 te Nieuwe-Tonge. De komende inleverdatum is zaterdag 13 april tussen 9.00 en 11.45 uur. Als u het onmogelijk zelf kunt brengen, kunt u bellen/sms-en naar Wim Meijer, 06-16794189, om een en ander af te spreken.

OOLTGENSPLAAT

Kleding voor Oekraïne

Op maandagavond 15 mei zal er van 19.00 tot 19.30 uur weer kledinginzameling zijn bij fam. Saarloos aan de Weesmolenstraat 4. U kunt uw goed gedragen (kinder)kleding weer inleveren in gesloten zakken of dozen. "Vanaf 1997 tot heden zijn er op gezette tijden inzamelingen geweest. Veel heeft u mogen geven in de afgelopen 20 jaar voor onze broeders en zusters die leven in de armoede. Na de Heere heel hartelijk dank hiervoor!" aldus de organisatie.

OUDDORP

Rommelmarktspullen voor Kimon-fair

Voor de Kimon-fair op zaterdag 27 mei kunt u uw rommelmarktspullen inleveren bij fam. Mastenbroek, Dijkstelweg 18. Als er niemand thuis is kunt u het in het tuinhuis zetten. Helaas kunnen er geen meubels en computers worden aangenomen. De markt wordt georganiseerd door Hometeam Speranta.

Rommelmarkt

Van der Linde rommelmarkten heeft extra ruimte in de loods gemaakt om de zeer grote hoeveelheid spullen die nog achter de schermen stonden voor u klaar te zetten. Daarom wordt op woensdag 10 mei, donderdag 11 mei en zaterdag 13 mei rommelmarkt gehouden. Er zijn ook veel boeken. De markt is van 9.00 tot 12.00 uur aan de Zuidweg 3, industrieterrein richting haven.

Voorjaarsfair De Gornet

Vrijdag 26 mei van 9.00 tot 15.00 uur organiseert peuterspeelzaal 'De Gornet' een gezellige voorjaarsfair in de Ring en Weststraat van Ouddorp. Een fair met diverse activiteiten, met een grote diversiteit aan kramen en kleedjes. Daarnaast zijn er ook mooie prijzen te winnen, die beschikbaar zijn gesteld door de ondernemers van Ouddorp en omstreken. U kunt een kraam huren, afmeting 4 meter voor € 22,50, of een kleedje op de kleedjesmarkt voor € 5,-, afmeting ongeveer 3 meter. Net zoals de voorgaande jaren mag u ook andere spullen dan speelgoed en kinderkleding verkopen. Denk hierbij aan een leuke hobby zoals sieraden maken, home decoratie of iets anders. U kunt zich inschrijven tot 20 mei. Voor meer informatie over de voorjaarsfair en kraam- of kleedjesverhuur kunt u 's avonds na 20.00 uur contact opnemen met Linda Hameeteman: 06-11359395. Heeft u nog rommelmarktspullen voor ons, dan kunt u deze van 8.30-9.30 uur inleveren op 9, 16 en 23 mei bij de familie Aleman, Marijkeweg 7a. A.u.b. geen witgoed, meubels, kleding en audio-/pc spullen.

Geschiedenis bij de 55+ club

Woensdag 10 mei heeft de 55+ club in Ouddorp André Kastelein uitgenodigd. Hij gaat iets vertellen over de geschiedenis van Goedereede. De presentatie bestaat uit afbeeldingen van antieke kaarten, foto's en archiefstukken uit het Streekarchief Goeree-Overflakkee. De aanvang is 14.00 uur en de bijeenkomst wordt gehouden in Dorpstienden. De entree bedraagt € 2,- inclusief een kopje koffie of thee. U kunt zich aanmelden bij Joke van Dam, tel. 0187 682319 of bij de 55+ club op woensdagmiddag.

Braderie en rommelmarkt

Op zaterdag 13 mei organiseert vv WFB, Hofdijksweg 46 te Ouddorp, weer een gezellige markt. Er zullen rondom de kantine diverse kramen staan met allerlei producten; (voetbal)kleding, make-up, sieraden. Ook aan de inwendige mens is gedacht: hamburgers, saté, oliebollen en vers gebakken vis. Er is ook een groot voetbaltoernooi. Het evenement is van 9.00 tot 16.00 uur.

OUDE-TONGE

Bingo 55+

De Plaatselijke Commissie van Oude-Tonge van de Stichting ZIJN organiseert voor alle 55- plussers van Oude-Tonge op woensdag 17 mei een gezellige bingomiddag met leuke prijzen. De middag begint om 14.00 uur. De kosten zijn € 3,50 per persoon. De middag wordt gehouden in het Infocentrum, Bernhardstraat 27 in Oude-Tonge.

Tabletcafé

Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta organiseert met regelmaat een Tabletcafé in haar vestigingen. Op vrijdag 19 mei vindt de volgende bijeenkomst plaats in de Bibliotheek (Ebbe en Vloed) in Oude-Tonge. Alle gebruikers van een iPad of een andere tablet zijn van harte welkom. U kunt uw ervaringen met elkaar delen, programmatips uitwisselen en op deze manier meer uit uw tablet halen. De toegang is gratis. Aanvang 13.30 uur.

STELLENDAM

Oud papier

Op zaterdag 13 mei wordt namens het Hervormd Jeugdwerk Stellendam weer oud papier en karton opgehaald. Men begint om 9.00 uur op de Molenkade, Nieuweweg en de Schoolstraat. Graag goed gebundeld en op tijd buiten zetten.

Kompas-Actie-Avond

Op vrijdag 12 mei zal er weer een Kompas-Actie-Avond plaatsvinden bij CBS Het Kompas in Stellendam. De avond start om 17.00 uur. Er zal van alles te doen zijn deze avond, voor leerlingen, maar ook voor de ouders, opa's en oma's en andere belangstellenden. Van patat en gebakken vis tot koffie met wat lekkers erbij, van kinderspelletjes tot verlotingen, fotokaarten, boerenkaas, kortom; er valt van alles te beleven en smullen op deze avond. Ook kan er in de klassen gekeken worden. Rond 20.00 uur wordt de avond afgesloten.