Kernactiviteiten

DIRKSLAND

Vanavond Bingo

Stichting SVIK organiseert vanavond, dinsdag 2 mei, een bingo in de Victoriahal aan de Philipshoofjesweg 57a. Er zijn mooie geldprijzen te winnen. De aanvang is 19.30 uur en de zaal is open vanaf 19.00 uur. Dus de eerder aangekondigde bingo op 4 mei vervalt in verband met Dodenherdenking.

GOEDEREEDE

Oud papier

De Stichting Oud Papier Apollo haalt zaterdag weer oud papier op in Goedereede en op het Havenhoofd. Ook al uw huishoudelijk karton kunt u hierbij aanbieden. Graag goed gebundeld voor 8.30 uur buiten zetten. Oud papier kan ook bij de container aan het Hofje worden worden afgeleverd. Dit graag tussen 8.00 en 17.00 uur.

Bevrijdingsdag

Om Bevrijdingsdag te vieren heeft de Oranjevereniging in Goedereede een leuk en gevarieerd avondprogramma samengesteld. De evenementen zullen gehouden worden op de Markt van Goedereede. Om 18.30 uur kunt u starten met een wandeltocht van 10 km (inschrijven vanaf 18.00 uur). Om 19.00 uur start de wandeltocht van 5 km. Het inschrijfgeld bedraagt € 1,00, de inschrijftafel staat voor de muziektent op de Markt. Om 20.30 uur ontvangt men Roland Armitage uit Canada, deze veteraan heeft in de Tweede Wereldoorlog meegevochten om ons land te bevrijden. Wethouder Tollenaar zal hierbij ook aanwezig zijn en Koninklijke Fanfare Apollo zal de serenade begeleiden. Aansluiten zal Coverband Legend een optreden verzorgen. Om 0.00 uur is het feest afgelopen.

MELISSANT

Carbootsale

Op 20 mei wordt een zogenaamde carbootsale gehouden door de twee Flakkeese Roparunteams van Tieleman Keukens - N. Mijndersrunners. De kofferbakverkoop vindt plaats bij N. Mijnders Touringcars in Melissant. Er is nog plaats voor wat auto's, dus opgeven kan nog. Heb je de zolder of schuur opgeruimd? Ga je verhuizen, maar wil je niet alles meenemen? Wil je spullen verkopen en daarmee een goed doel steunen? Kom dan vooral gezellig een paar uur staan met je auto, bus of bakfiets. Je mag de volledige opbrengst doneren aan de Roparun of een plaatsje huren voor 25 euro. Van 9.30 tot 15.00 uur hoopt men vele kopers te verwelkomen. Opgeven of vragen stellen kan door een e-mail te sturen naar info@roparunflakkee.nl of wilmabolleman@hetnet.nl. Vol is helaas echt vol.

MIDDELHARNIS

Inzameling spullen

Zaterdag 6 mei is er weer de maandelijkse inzameling van hulpgoederen ten behoeve van de Oost Europa Werkgroep Middelharnis/Sommelsdijk. Goede spullen zoals huishoudelijke artikelen, kopjes, schotels en gebruiksvoorwerpen voor de keuken kunnen we goed gebruiken. Oude brillen, medicijnen en incontinentiemateriaal zijn welkom. Ook de voorraad breiwol kan nog aangevuld worden. Zaterdag staat men klaar tussen 09.30 en 11.30 uur in de loods aan de Industrieweg 17 te Middelharnis. Vragen? Bel 603051 of 484228, of mail naar: info@oosteuropa-werkgroep.nl.

Repair Café

Op zaterdag 6 mei van 10.00 tot 12.30 uur is er weer Repair Café in Kringloopwinkel Goed-voor-Goed, Simon Stevinweg 49, industrieterrein Middelharnis. Zie ook: www.repaircafemiddelharnis.nl.

Sport- en spelmiddag

Woensdagmiddag 10 mei organiseert voetbalvereniging Flakkee weer een leuke sport- en spelmiddag. Na een succesvolle editie vorig jaar zijn er ook dit jaar voor de jeugd in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar weer aantrekkelijke spelletjes bedacht. Zo is er een spectaculaire stormbaan, pannavoetbal, knotsgekke knotshockey en nog vele andere leuke onderdelen. Men start om 13.30 uur en sluit om 16.30 uur samen af met een ijsje. Deelnemen is gratis. Kom je ook? Geef je dan snel op via actviteiten@msvenavflakkee.nl. Om lid te worden of voor meer informatie, bekijk ook www.msvenavflakkee.nl of Facebook. Deze spelmiddag wordt mede mogelijk gemaakt door Ponrij en Flakkee Springkussenverhuur.

Inleveren rommelmarktspullen

Zaterdag 6 mei is er weer de mogelijkheid voor het inleveren van spullen voor de rommelmarkt. De schuur is geopend van 9.00 tot 11.30 uur in de Van Pallandtpolder. Verder is hiervoor iedere eerste zaterdag van de maand de gelegenheid. Als u niet in de gelegenheid bent om de spullen te komen brengen, dan kunt u voor het ophalen contact opnemen met 0187-680755 (Martin Meijer) of 0187-487124.

NIEUWE-TONGE

Bingo

De wijkgroep van Nieuwe-Tonge houdt op 12 mei een bingoavond. Deze wordt gehouden in 'Ons Dorpshuis'. Iedereen is van harte welkom op deze avond. Er worden tien rondes gespeeld en een superronde. De bingo begint 19.30 uur. Zaal open vanaf 19.00 uur.

OOLTGENSPLAAT

Rommelmarkt

Zaterdag 6 mei is er een rommelmarkt/verkoping welke georganiseerd wordt door de Hervormde Gemeente te Ooltgensplaat. Deze wordt gehouden aan de Voorstraat vanaf de kerk. Voor de rommelmarkt zijn er weer diverse bruikbare spullen ingeleverd. Ook veel goede tweedehands kleding. Er wordt allerlei lekkers van de bakker verkocht, zoals worstenbroodjes, bolussen, appelflappen, enz. Verder boerenkaas, advocaat, Hollandse aardbeien, noten, tweedehandsboeken, (foto)kaarten, moederdagcadeautjes, home- en groendecoratie en nog veel meer. De kinderen kunnen enveloppen trekken of een schoenendoos kopen en zich laten verrassen. Er is een gezellig hoekje voor koffie met wat lekkers of patat, snacks en ijs. Er zijn weer diverse prijzen te winnen, met als hoofdprijs een tuinbank met bloembakken. U bent van harte welkom van 9.00 tot 13.30 uur.

OUDDORP

Braderie en rommelmarkt

Op zaterdag 13 mei organiseert vv WFB aan de Hofdijksweg 46 weer een gezellige markt. Er zullen rondom de kantine diverse kramen staan met allerlei producten: (voetbal)kleding, make-up, sieraden. Ook aan de inwendige mens is gedacht: hamburgers, saté, oliebollen en niet te vergeten de vers gebakken vis. Voor de voetballiefhebbers is er ook genoeg te zien, er zal namelijk een groot voetbaltoernooi zijn. Een ieder is welkom van 9.00 tot 16.00 uur.

Oorlogsveteraan signeert

Zaterdagmiddag 6 mei, tussen 16.00 en 17.00 uur, wordt in de locatie Old Smuggler aan de Achterweg 22 in Ouddorp een signeersessie georganiseerd voor Roly Armitage. De Canadese oorlogsveteraan, inmiddels 92 jaar, veelvuldig onderscheiden en gedecoreerd, is deze meidagen in Nederland en deze week in Ouddorp. Hij schreef twee boeken: 'The Way it was' en 'Now about Yesterday'. De signeersessie van zijn boeken, waarvoor een ieder wordt uitgenodigd, is een initiatief van Fred Hoek.

Themadienst

Op zondag 7 mei is er in de Doopsgezinde Gemeente Ouddorp weer een bijzondere dienst met als thema 'Kijk naar de kinderen'. Op een creatieve en aansprekende manier zal dit thema in de dienst centraal staan. In deze dienst zullen ook twee kinderen opgedragen worden (dat betekent dat er een zegen over hun leven wordt gevraagd). De themadiensten zijn open en toegankelijk voor iedereen. Aanvang: 9.30 uur. Voorganger: ds. Edwin de Jong. Doopsgezinde Gemeente, Dorpstienden. Voor meer informatie zie www.doopsgezindouddorp.nl.

Rommelmarkt Scouting

Zaterdag 6 mei is er weer een Fancy Fair/rommelmarkt, waarvan de opbrengst ten goede komt aan de veelzijdige activiteiten van de kinderen van Scouting Goedereede. Deze wordt gehouden op het terrein Dorpsweg 4 in Ouddorp. Dit is naast het parkeerterrein achter de Dorpstienden. Er zijn weer veel bruikbare spullen ingeleverd, ook tweedehands kinderkleding. Verder zal er verkoop zijn van cakes, taarten, cupcakes e.d. Ook zijn er weer leuke prijzen te winnen. Voor de kinderen zijn er verschillende activiteiten als knutselen, grabbelton, blikgooien en nog veel meer. De ouderen kunnen hun vaardigheden laten zien met darten, sjoelen en meer. Voor de inwendige mens is ook gezorgd. U kunt genieten van een kopje koffie en cake, een heerlijke wafel, of een broodje kroket of frikandel. De markt is van 9.00 tot 15.00 uur.

OUDE-TONGE

Themamiddag dementie

De A.S.V. Oostflakkee organiseert voor woensdag 10 mei een themamiddag over dementie. Mensen weten zich vaak geen raad met het vreemde gedrag van de persoon met dementie. Mensen die met dementie te maken krijgen, hebben bijna altijd behoefte aan informatie. Alzheimer Nederland stimuleert het doorbreken van het taboe en geeft o.a. voorlichting. De presentatie wordt verzorgd door mevr. Jacobs en mevr. Van Dijk. U krijgt uitleg over vergeetachtigheid en over dementie. Verder wordt uitgebreid gesproken over het omgaan met mensen met dementie. Locatie: Grutterswei in de Willemstraat. Aanvang: 14.00 uur. Kosten: € 5,-.

SOMMELSDIJK

Bijeenkomst MS Groep

De eerstvolgende bijeenkomst voor de MS Groep Goeree-Overflakkee is op dinsdag 9 mei 2017. Locatie is Nieuw Rijsenburgh, Sperwer 271, 3245 VP Sommelsdijk. Van 14.00 tot 16.00 uur. Er is deze keer geen spreker, maar aandacht voor een ieder die iets wil delen over hoe hij of zij omgaat met MS. Ook de mantelzorger is hierbij van harte uitgenodigd om deel te nemen. Het middel tegen MS is nog niet uitgevonden, hoe met MS om te gaan is voor een ieder weer een persoonlijk avontuur. Door dit met anderen te delen en ook te horen van anderen hoe met MS om te gaan, kan meer inzicht komen in je eigen MS en je draagkracht hiervoor vergroten. Graag vooraf aanmelden via m.vermeulen592@upcmail.nl of via Facebook: www.facebook.com/msvereniginggoereeoverflakkee.

STAD AAN 'T HARINGVLIET

Presentatie Carina Saarloos

Maandagavond 8 mei houdt zendelinge Carina Saarloos een presentatie over haar werk in Mali. De bijeenkomst wordt gehouden in verenigingsgebouw 't Anker bij de Gereformeerde Kerk, Kerkstraat 2.

STELLENDAM

Fietstocht 55+

Voor donderdag 11 mei heeft de activiteitencommissie van Stichting ZIJN een fietstocht georganiseerd. De tocht gaat richting Rockanje/Oostvoorne en is ongeveer 35 á 40 km. lang. De start is om 11.00 uur vanaf het Haegse Huus. Er dient zelf voor een lunchpakket gezorgd te worden. Bij terugkomst in Stellendam wordt de dag afgesloten met een maaltijd. Deze begint om 17.00 uur. De prijs hiervan is € 10,-. Opgeven hiervoor graag voor 9 mei bij mevr. M. v. Oostenbrugge, tel: 491653; of bij mevr. E.S. Spahr v.d. Hoek, tel: 602411. Wilt u alleen mee fietsen, dan kan dit natuurlijk ook. Er zijn dan geen verdere kosten. Ook bestaat er de mogelijkheid om alleen te komen eten. Geef bij aanmelding duidelijk aan wat uw keuze is. Gezien de organisatie, is opgeven noodzakelijk. Graag met naam en telefoonnummer. Mocht het die dag slecht weer zijn, dan gaat de fietstocht niet door. De maaltijd in het Haegse Huus wel. Belangstellenden van buiten Stellendam zijn ook welkom.

Goederen voor Roemenië

Op vrijdag 5 mei houdt het Roemeniëcomité van de Hersteld Hervormde Gemeente te Stellendam een goedereninzameling voor Roemenië, van 18.30 tot 19.30 uur aan de Margrietstraat te Stellendam, bij de ingang van de bibliotheek. Wie niet in staat is om de spullen zelf te brengen, kan contact opnemen met Arend Brinkman: (tel. 0187-491803) of met Adrie Wandemaker: (tel. 06-46091660).