Raad van State blokkeert bouw negen recreatiewoningen

DEN HAAG/OUDDORP - De voorzieningenrechter van de Raad van State zette maandag voorlopig een streep door de bouw van negen nieuwe recreatiewoningen tussen de Oude Nieuwlandse Wetering en de Vrijheidsweg in Ouddorp.

Door persbureau Cerberus

Twee maanden geleden haalde de gemeente Goeree-Overflakkee de agrarische bestemming van dit terrein af en gaf Landal toestemming voor negen woningen. De voorzieningenrechter constateert echter dat in het Landalpark Ouddorp Duin in Klepperduinen al 250 woningen zijn gebouwd. De opheffing van standplaatsen in het zandwallengebied, die zou gelijk zou moeten oplopen met de bouw van de recreatiewoningen, loopt echter flink achter. In het kwetsbare zandwallengebied ten zuiden van de Vrijheidsweg zijn nog maar vijftig standplaatsen opgeheven en honderden moeten er nog verdwijnen. Volgens de voorzieningenrechter is het onzeker of die standplaatsen ook gaan verdwijnen. Om die reden werd maandag het wijzigingsplan geschorst waarin de gemeente de bouw van de negen recreatiewoningen heeft geregeld.

Meteen beginnen

Burgerinitiatief Ouddorp Kust Ruimte Rust (OKRR) en Vereniging Natuur- en Landschapsbescherming Goeree-Overflakkee (NLGO) stapten eerder deze maand naar de Raad van State tegen het wijzigingsplan. Later dit jaar dient bij de Raad van State nog een bodemprocedure. Landal had meteen willen beginnen met de bouw van de negen woningen. Volgens een woordvoerder liggen de heipalen al klaar. Landal Strand Resort Ouddorp Duin heeft voor de negen woningen ook al een vergunning aangevraagd bij de gemeente.