Kernactiviteiten

DIRKSLAND

Geraniummarkt 't Loosje

Zaterdag 29 april van 9.00 tot 12.00 uur wordt er op het terrein van snuffelmarkt 't Loosje in Dirksland (Spuikolk 6) een geraniummarkt gehouden. De opbrengst van deze actie is voor de zending en is dit jaar bestemd voor het alfabetiseringswerk in Centraal Azië door Suzan van der Veer. Er is o.a. keuze uit hangende en staande geraniums in de kleuren rood, wit en roze. Wilt u zeker zijn van uw geraniums, dan kunt u uw bestelling mailen naar geraniumactiezgg@gmail.com of bellen naar 0187-701099. Natuurlijk kunt u ook gezellig komen kijken en u laten verrassen.

Koffieochtend 't Reginahof

Op dinsdag 2 mei bent u weer welkom op de koffie. Men kan in een ongedwongen sfeer andere mensen ontmoeten voor een gezellig praatje of eventueel een spel. De ochtend wordt gehouden aan de Reginahof (achter de apotheek). Een ieder is welkom van 10.00 tot 12.00 uur.

Bingo SVIK

Stichting SVIK organiseert op donderdag 4 mei een bingo in de Victoriahal aan de Philipshoofjesweg 57a. Er zijn mooie geldprijzen te winnen. De aanvang is 19.30 uur en de zaal is open vanaf 19.00 uur.

LANGSTRAAT

Rommelmarktspullen gevraagd

Op zaterdag 10 juni organiseert de belangenvereniging Langstraat weer een rommelmarkt in en nabij het verenigingsgebouw 'De Keet' aan de Beatrixstraat 22 in Langstraat, van 10.00 tot 15.00 uur (één kilometer voorbij Achthuizen). De opbrengst van de markt is bestemd voor het onderhoud van het verenigingsgebouw. Het (houten) gebouw wordt met veel plezier vrij intensief gebruikt en dus zijn er relatief veel onderhoudskosten. Heeft u nog overtollig speelgoed, huisraad of andere zaken op zolder of in de schuur staan? Het wordt graag in ontvangst genomen. Bijna alles is welkom, behalve grote meubels, computers en grote tv's. U kunt dit brengen op zaterdag 29 april en 27 mei tijdens het 'borreluurtje' van 15.30 tot 17.30 uur en ook op vrijdagavond 9 juni vanaf 19.00 tot 21.00 uur. Of bel om een afspraak te maken naar: Jeanet Leroy, tel. 0187-665804. Bruikbare kleding kan ingeleverd worden bij Bep Grielen, Langstraat 8b, Langstraat (tel.06-11090039).

MELISSANT

Namen Vrolijke Fluiters Club

In de vorige editie waren per abuis enkel namen van Vrolijke Fluiters weggevallen. De Vrolijke Fluiters Club werd namelijk gevormd door de volgende blokfluitleerlingen: Sjanne Herweijer, Marlien Herweijer, Machteld van der Wielen, Anna Reijersen van Buuren, Ines Goedegebuur, Lydia van Brussel en Eline de Geus. Informatie over muziekles op blokfluit en dwarsfluit: 0187-602620 of aj-delange@kpnmail.nl.

MIDDELHARNIS

Koud en warm buffet

Het Lokaal Ouderenwerk van Stichting ZIJN organiseert maandelijks een etentje in het Wijkcentrum van Middelharnis. Op donderdag 11 mei bereidt Gert Vinke een koud en warm buffet. Daarna is er een toetje en koffie. Vanaf 17.00 uur is men van harte welkom in het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat 27 in Middelharnis. De prijs voor deze gezellige avond bedraagt € 12,50, opgeven voor 4 mei bij het Wijkcentrum, tel. 0187- 483366 of e-mail: m.kieviet@zijngo.nl.

Alzheimercafé

Er is weer een Alzheimercafé op woensdag 3 mei in het Wijkcentrum, Doetinchemsestraat 27. Vertoond wordt de film 'Samen'. Het verhaal van twee families en hoe zij omgaan met de dagelijkse praktijk van dementie. Na de vertoning is er een nagesprek. Vanaf 19.00 uur is er inloop. Het programma duurt van 19.30 tot 21.00 uur.

OOLTGENSPLAAT

Bingo OFB

Op vrijdag 28 april wordt weer de maandelijkse bingoavond gehouden bij OFB. Bij ontvangst wordt men verwelkomd met een gratis kopje koffie of thee bij binnenkomst. De aanvang is 20.00 uur. De zaal is open om 19.30 uur. De plaats is de kantine van VV OFB in Ooltgensplaat.

OUDDORP

Presentatie Tweede Wereldoorlog

Woensdag 3 mei heeft de 55+ club in Ouddorp Teun Grinwis uitgenodigd voor een infomiddag. Hij gaat een presentatie verzorgen over de Tweede Wereldoorlog. Er is gelegenheid vragen te stellen. De prijs van deze interessante middag bedraagt € 3,- inclusief een kopje koffie. Om 14.00 uur bent u van harte welkom in de Dorpstienden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Joke van Dam: tel. 0187 682319 of Stichting ZIJN: 0187 483366, e-mail: c.vermeulen@zijngo.nl. Woensdag 10 mei verzorgt André Kastelein een presentatie over de geschiedenis van Goedereede.

Tabletcafé

Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta organiseert met regelmaat een Tabletcafé in haar vestigingen. De eerstvolgende bijeenkomst in bibliotheekvestiging Ouddorp vindt plaats op vrijdag 5 mei. Van 15.00 tot 16.30 uur zijn alle gebruikers van een iPad of een andere tablet van harte welkom. Onder het genot van een kopje koffie of thee kun je je ervaringen met elkaar delen, programmatips uitwisselen en op deze manier meer uit je tablet halen. Ook als je nog geen tablet hebt, maar wel geïnteresseerd bent in de mogelijkheden, ben je van harte welkom om aan te schuiven. De toegang is gratis.

OUDE-TONGE

Open Schuur

Zaterdag 29 april wordt er weer Open Schuur gehouden in Oude-Tonge, Langeweg 41A. Van 10.00 tot 15.00 uur kan men zonder afspraak komen kijken in de loods van Houweling Meubelen. Er zijn heel veel kleine spullen te koop, zoals (oude en nieuwere) glazen, serviezen, borden, bestek, lampen, tafeltjes, schilderijtjes, spiegels, kop-en-schotels, van allerlei huisraad, brocante, te veel om op te noemen. Tegelijk kunt u ook een kijkje nemen in de loods met grotere meubelen, zoals eiken en grenen kasten, tafels, banken, stoelen, enz.

Gebedssamenkomst

Iedere eerste woensdag van de maand komen mensen uit verschillende kerken bij elkaar om samen te bidden. "Gebed is het onderhouden van de relatie met God. Tijd apart zetten om te spreken tot God", aldus de organisatie. De start is om 20.30 uur in de bovenzaal van Aktivia (Kerkring). Er wordt geopend met een stukje uit de Bijbel, soms aangevuld met een stukje uit een boekje. Daarna wil men danken voor de zegeningen die men heeft ontvangen en bidden voor de nood van de wereld en het dorp. Men is vrij om hardop of in stilte te bidden. Rond 21.15 uur wordt er afgesloten. De volgende data van de gebedssamenkomsten zijn: 3 mei, 7 juni, 5 juli.

A.S.V. Oostflakkee Bingoavond

Op vrijdag 28 april is er een grote bingo in het zaaltje van Stichting ZIJN aan de Bernhardstraat 27 te Oude-Tonge. 9 rondes voor € 7,- met gratis koffie en mooie prijzen + extra geldronde voor € 1,-. Zaal open 19.00 uur. De bingo start om 19.30 uur.

SOMMELSDIJK

Feestavond O-G-O

Op 19 mei houdt de Ouderenvereniging Goeree-Overflakkee een gezellige feestavond met het succesvolle duo JEELZ. "Jenneke en Els gaan er met hun allround muziekgenre weer een spetterende avond van maken", aldus de organisatie. De avond begint om 19.30 uur en de zaal is open om 19.00 uur en wordt gehouden in de zaal van De Zwaluw, Sperwer 55. Toegang € 10,00 voor leden van de O-G-O en € 15,00 voor niet leden. Dit is inclusief twee consumptiebonnen en koffie/thee bij binnenkomst. Aanmelden bij Marrie Breeman: 0187-484559 of 06-13058237 of info@o-g-o.nl.

Info-middag Veilig Wonen

In de zaal van De Zwaluw aan de Sperwer 55 zal een informatiemiddag worden gehouden over Veilig Wonen. De middag wordt gehouden op donderdag 11 mei van 14.00 tot 16.00 uur (zaal open om 13.30 uur). Janita de Ronde van de politie gaat u voorlichten over babbeltrucs. Oplichters proberen mensen met smoesjes te beroven van hun geld, sieraden en andere kostbare zaken. "Oplichters ogen betrouwbaar en komen bij u aan de deur. Klaas van Veen van de brandweer gaat u tips geven over dagelijkse dingen in en om het huis. Vlam in de pan, wat doe je dan?" De presentaties worden ondersteund met filmbeelden. Toegang en koffie/thee bij binnenkomst is gratis. Wel wordt er een verloting gehouden om de kosten te drukken. Graag even vooraf aanmelden bij Marrie Breeman: 0187-484559 of 06-130508237 of via info@o-g-o.nl.

Vrouwen lopen voor Vrouwen

10 juni is weer de sponsortocht van Vrouwen lopen voor Vrouwen van Stichting De Hoop. Vorig jaar was het in mei een groot succes, waardoor men dit jaar weer druk bezig is met de organisatie. Samen lopen voor de kwetsbare vrouwen die behandeling krijgen bij De Hoop. Het mooie is dat, mede dankzij deze actie, kinderen bij de moeder kunnen blijven tijdens het traject! Het thema is 'Waardevol!' Meer info en opgeven kan via de website www.vrouwenlopenvoorvrouwen.nl. "Ook dit jaar starten we met gebed, hebben we na de inspannende tocht (10 of 20 km), een heerlijke high tea ('De Snoeperij' uit Dirksland) en zal een cliënte haar verhaal delen", aldus de organisatie. Meer info? Annemieke van Brussel (06-28538055) of Jacomijn Nelemans (06-45655538).

Superbingo O-G-O

Zaterdag 6 mei is er een 'superbingo' van de O-G-O (de Ouderenvereniging Goeree-Overflakkee). De kaartjes zijn net zo duur als de vorige keren, maar de prijzen zijn verhoogd. De bingo start om 19.30 uur in het wijkgebouw van De Zwaluw, Sperwer 55 te Sommelsdijk. De zaal is open om 19.00 uur. De koffie/thee is gratis bij binnenkomst. Er worden 11 rondes gespeeld voor € 6,50 per ronde. Daarnaast nog 9 extra prijsjes en in de pauze verkoop van 2 extra rondes, allebei een euro per ronde. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom.

STELLENDAM

Evaluatiemiddag 55+

De activiteitencommissie van de Stichting ZIJN Stellendam organiseert op donderdagmiddag 4 mei de afsluitende evaluatiemiddag. Aan de hand van een fotopresentatie kijkt men terug op het afgelopen seizoen. Onder het genot van een kop koffie of thee wordt het seizoen afgesloten. Opgeven hiervoor bij: mevr. M. van Oostenbrugge, tel. 491653, of bij mevr. E.S. Spahr v.d. Hoek, tel. 602411. De middag begint om 14.30 uur en de zaal is open om 14.15 uur. De plaats is het Haagse Huus in Stellendam. Entree: € 3,50. Voor donderdag 11 mei is een fietstocht gepland. De start zal zijn vanaf het Haegse Huus om 10.30 uur.