Kernactiviteiten

DIRKSLAND

Oranjebingo SVIK

Stichting SVIK organiseert op donderdag 20 april een bingo in de Victoriahal aan de Philipshoofjesweg 57a. Er zijn mooie geldprijzen te winnen. De aanvang is 19.30 uur en de zaal is open vanaf 19.00 uur.

Rommelmarkt Victoriahal

Zaterdag 22 april is er weer rommelmarkt in de Victoriahal aan de Philipshoofjesweg 57a. De markt is van 10.00 tot 15.00 uur. Er zijn 80 tafels in twee grote hallen. De entree is gratis. Voor de markten in mei en juni zijn nog enkele plaatsen vrij: 1 tafel voor 5.00; 2 tafels voor 7.50. De vier kramen zijn 15.00 per stuk. Opgeven kan via 0620213165.

GOEREE-OVERFLAKKEE

Vrouwendag LEef

Op zaterdag 13 mei 2017 organiseert LEeF (Ladies Event Flakkee) voor de derde keer een interkerkelijke vrouwendag. Het thema dit jaar is 'Bijbels verantWOORD'. Spreekster en schrijfster Marianne Grandia zal onder andere vertellen over de macht van woorden. Daarnaast zijn er verschillende workshops, samenzang en is er ruimte voor ontmoeting. Dit jaar wordt de vrouwendag georganiseerd in 'het Trefpunt' in Stad aan 't Haringvliet. De dag begint om 15.00 uur (inloop vanaf 14.30 uur) en is rond 22.00 uur afgelopen. Kaarten á €20,- (inclusief eten en drinken) zijn te koop bij Boekhandel Akershoek (Ouddorp), Boekhandel v.d. Boom (Sommelsdijk) en Country at Home (Dirksland). Meer informatie over LEeF is te vinden op de Facebookpagina: www.facebook.com/vrouwendagGO.

HERKINGEN

Lenteverkoping

Op zaterdag 29 april wordt de jaarlijkse lenteverkoping gehouden door vrouwenvereniging "Niet in eigen kracht". De verkoping vindt plaats bij de Hervormde Kerk in Herkingen. Van 9.30 tot 12.30 uur is iedereen heel hartelijk welkom in en rond verenigingsgebouw "de Fontein" en in "het Scharrelloodsje", Scharloodijk 35. Handwerken zoals mooie handdoeken, schortjes en de overbekende gebreide sokken, koek, jam, kaas, vers gebakken vis en prachtige foto kaarten worden verkocht. Op het terras buiten of binnen geniet u van verse koffie of thee met zelf gebakken cake of koek. Er zijn leuke prijzen te winnen bij de vijver met vissen en de verschillende verlotingen, waaronder een compleet ingericht poppenhuis en een goed gevulde boodschappenmand. Het "Scharrelloodsje" is helemaal gevuld met mooie tweedehandsartikelen. Een groot aantal mooie 2e hands boeken is op voorraad. De opbrengst is bestemd voor de Hervormde gemeente van Herkingen.

MELISSANT

Verkoping door vrouwenvereniging

De jaarlijkse verkoping, gehouden door de vrouwenvereniging van de Ger. Gem. te Melissant vindt plaats in verenigingsgebouw 'de Poort', Voorstraat 14 op zaterdag 22 april, van 10.00 tot 14.30 uur. Er wordt onder andere vers gebakken vis, snoep, cadeauartikelen, groente, fruit en kaas verkocht.

MIDDELHARNIS

Kleedjesmarkt Bosseschool

Vrijdag 21 april is er van 13.30 tot 15.15 uur weer een "kleedjesmarkt" op het plein van de Bosseschool. De leerlingen van de Bosseschool kunnen voor 2 euro een plekje "huren" op het plein, waar op een kleedje spullen verkocht kunnen worden. De opbrengst van de verkochte spullen is voor de kleedjeshouders zelf, de huur van het plekje is voor de Bossebieb. Hiermee kan men de wisselcollectie boeken uitbreiden, zodat er nog meer mooie, spannende en leuke boeken in de Bossebieb te vinden zijn. Er worden ook enkele activiteiten op het plein aangeboden, zoals het Rad van fortuin, de Fiep-bus en verkoop van koffie/thee en koek.

Kofferbakverkoop

De Oranjevereniging Middelharnis/Sommelsdijk (OVMS) organiseert aankomende Koningsdag op 27 april a.s. een "supergezellige dag" in het centrum van Middelharnis. Na het grote succes van vorig jaar, zal er weer een heuse kofferbakverkoop zijn onder aan d'n Diek. Op het Zandpad is zoals altijd ruimte voor de kleedjesverkoop van de kinderen. Het Beneden Zandpad is gereserveerd voor de kofferbakverkoop, waar men eigen waren mag verkopen. Commerciële verkoop of voedingswaren mag niet. Voor maar € 10,00 ben je zeker van een mooi plekje om je auto te parkeren en de kofferbak te openen en de gehele inhoud lekker te kunnen verkopen. Aan melden kan via het mailadres info@ovms.nl.

NIEUWE-TONGE

Reünie NTVV

Op zaterdag 22 april is er op sportcomplex 'de Kopernis' een grote reünie bij voetbalvereniging NTVV. Alle (oud-)leden, bestuursleden, trainers/coaches, vrijwilligers, begunstigers/sponsors, supporters en belangstellenden worden heel hartelijk uitgenodigd om elkaar weer eens te ontmoeten, herinneringen op te halen en er samen een gezellige middag/avond van te maken. Iedereen is welkom. Allen die NTVV een warm hart toedragen hopen dat deze reünie door zoveel mogelijk oude bekenden en overige belangstellenden bezocht zal worden. Het programma is als volgt: 13.30 uur Voorwedstrijd NTVV/Herkingen E; 14.30 uur NTVV 1 – DVV 1; 17.30 uur Warm/koud buffet met aansluitend een feestavond. Indien dit nog niet is gebeurd wordt u, i.v.m. de catering, verzocht u nog snel aan te melden via: c.roijers@chello.nl

Psalmzangavond met bovenstem

Op zaterdagavond 22 april zal er een psalmzangavond met bovenstem worden gehouden in de Hersteld Hervormde Kerk van Nieuwe-Tonge, Westdijk 37. De avond begint om 19.30 uur, de kerk is open vanaf 19.00 uur. Het thema van deze avond is: 'de Koning'. De psalmen zullen worden omlijst met het zingen van de bovenstem door Vereniging Bovenstem Ouderkerk a/d IJssel. Organist op deze avond is de heer Arie van der Vlist. Ds. De Greef zal de opening, sluiting en de inleidingen op de psalmen verzorgen. De collecte is bestemd voor de aflossing van het kerkgebouw. Ook al zal er een collecte gehouden worden voor de onkosten.

Verkoping

Op woensdagmiddag 10 mei hoopt vrouwenvereniging 'Rhodé' van de Gereformeerde Gemeente een verkoping te houden in samenwerking met de zendingscommissie. De verkoping begint om 13.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Er is o.a. te koop: eigengemaakte lekkernijen, groente fruit, Jemako schoonmaakartikelen, boeken en bloemen. Ook aan de kinderen is gedacht. Voor een klein prijsje kunnen ze cupcakes versieren. De verkoping wordt gehouden aan de Oranjestraat 17.

OOLTGENSPLAAT

Inleveren spullen rommelmarkt

Elke zaterdag in april is er gelegenheid om goede verkoopbare spullen en mooie tweedehands kleding in te leveren voor de rommelmarkt van 6 mei van de Hervormde Gemeente. Grote meubelen en computers kan men niet gebruiken. Voor het inleveren kunt u terecht van 10.30 uur tot 12.00 uur (Prinses Amaliapad 7).

OUDDORP

Samen zingen

Op de zaterdag na Pasen is er weer een zanguur in de Doopsgezinde Kerk. Onder leiding van dhr. Wijnand Tanis worden er Psalmen en Johannes de Heerliederen gezongen, begeleid door het orgel. Vanuit de maandelijkse zangavond is er al jarenlang een band met een kerkelijke gemeenschap in de Oekraïne. Hiervoor wordt een collecte gehouden. Zaterdag 22 april van 19.30 tot 20.30 uur, Dorpstienden 3 in Ouddorp.

Oase Fair

Voor de derde keer op rij houdt diaconaal gastenhuis de Oase te Ouddorp de Oase Fair. Op zaterdag 22 april a.s., van 9.30-16.00 uur, met vele standhouders en ruim opgezet op het terrein van Bloemenkwekerij Klepper, Oudelandseweg 27 te Ouddorp. Met een keur aan standhouders, diverse activiteiten én een royaal aanbod om de inwendige mens van het nodige te voorzien, is de Oase Fair niet alleen een gezellig uitje voor het hele gezin, maar met uw bezoek steunt u de Oase ook. De toegang is gratis en er is volop parkeergelegenheid.

Youth Event

Na een eerste dienst in de serie "Een Leven met God" staat de volgende alweer voor de deur. Op 23 april is de tweede dienst, dit keer met het thema een leven met God: 'De weerspiegeling'. De spreker op deze avond is Joop Gottmers. En de aanbidding wordt geleid door All4one. De dienst begint om 18.30 uur in de kerk van de Doopsgezinde gemeente aan de Dorpstienden.

SOMMELSDIJK

Bingo O-G-O

Zaterdag 22 april is er een bingo van de Ouderenvereniging Goeree-Overflakkee. De bingo is om 19.30 uur in het wijkgebouw van De Zwaluw, Sperwer 55. De zaal is open om 19.00 uur. De koffie/thee is gratis bij binnenkomst. Er worden elf rondes voor € 6.50 per ronde. Daarnaast nog negen extra prijsjes en in de pauze een verkoop van twee extra rondes allebei € 1.00 per ronde. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom.

Rommelmarkt

Zaterdag 22 april wordt er in 'Den Hoogen Caemer' rommelmarkt gehouden. Het wordt weer gezellig met veel nieuwe artikelen zoals kleding, kaarsen, sieraden, tassen, sjaals, boeken, Kika, hobby spullen, gehaakte en gebreide artikelen en rommelmarktspullen. Er is een leuke verloting van een boodschappenpakket(ten). Verder wordt er vers gebakken vis verkocht. De markt is van 10.00 uur tot 16.00 uur.

STELLENDAM

Zeemanszending bij Caleido

Vanavond, woensdag 19 april, is Felix Henrichs van SCFS (Seamen's Christian Friend Society) uitgenodigd door Inloop Caleido. Hij zal iets vertellen over zijn werk wat hij mag doen in de havens van Rotterdam. De stichting heeft als doel het brengen van het evangelie in het bijzonder aan zeelui. Dit doet zij door middel van het verspreiden van bijbels, boeken, tijdschriften, enz. en door persoonlijk gesprek. Verder proberen ze contact te houden, vaak via internet, met de zeelui en willen hen tot steun zijn in hun persoonlijk leven. De avond begint om 19.30 uur. Vervoersprobleem? bel: 06-23506507. Inloop Caleido wordt gehouden in verenigingsgebouw De Rank aan de Bosschieterstraat.