Cornelis Bakker (l.) en zijn team. Achteraan in 't midden Cees Bakker, die het bedrijf 25 jaar geleden oprichtte. Foto: Hans Villerius
Cornelis Bakker (l.) en zijn team. Achteraan in 't midden Cees Bakker, die het bedrijf 25 jaar geleden oprichtte. Foto: Hans Villerius Foto:

Kwarteeuw Auto Bakker in Dirksland

DIRKSLAND – Voor Auto Bakker in Dirksland is 2017 een jubileumjaar. Gestart in februari 1992, viert het bedrijf nu zijn 25-jarig bestaan. Bovendien is de huidige eigenaar, Cornelis Bakker, twaalf en een half jaar in het autobedrijf werkzaam. Veel is er veranderd in de branche. Vooral als het gaat over autotechniek. Onveranderd bleef echter de wijze waarop Auto Bakker er voor z'n klanten wil zijn.

Door Hans Villerius

Cornelis Bakker (32) nam 1 januari 2015 het bedrijf over van z'n vader, Cees. Die begon, na eerst jaren in loondienst in de autobranche werkzaam te zijn geweest, in 1992 een eigen garagebedrijf en werd in Dirksland Seat-dealer. Het bedrijf vestigde zich aan de Nijverheidsweg en is daar nog steeds te vinden. Seat-dealer is Auto Bakker niet meer. Nu kunnen klanten er terecht voor alle merken nieuwe en gebruikte auto's. En natuurlijk voor onderhoud en reparatie aan zowel personenauto's, bedrijfsauto's als campers.
"Wat we willen is gewoon een 'ouderwetse' garage zijn, waar vakwerk, persoonlijke aandacht en een vriendelijk praatje heel gewoon zijn, en waar geen onverwachte kosten worden gepresenteerd", zegt Cornelis. "Een echte dorpsgarage dus, maar met de knowhow van 2017, inclusief de nieuwste techniek."

Persoonlijk contact

Cornelis vindt het ontzettend belangrijk dat iedereen supertevreden is over Auto Bakker. "Goede service gaat daarom heel ver bij mij: kan niet, bestaat niet!" Daarin wil hij zich ook duidelijk onderscheiden. "Klanten moeten meteen geholpen worden als ze voor 'n kleinigheidje met hun auto langskomen. En mocht het verhelpen van een probleempje toch wat langer lijken te gaan duren, dan staat er voor de klant gewoon een leenauto gereed."
Maar boven alles staat het persoonlijke contact met zijn klantenkring. "Ik wil m'n klanten kénnen, maar ook moeten m'n klanten míj kennen, dat ze me weten te vinden als ze me nodig hebben. Daarom wil ik het bedrijf bewust kleinschalig houden, anders raak ik het persoonlijke klantencontact te veel kwijt."

Zoekservice

Wat de verkoop van auto's betreft, onderscheidt Auto Bakker zich ook met een zoekservice. "Voor wie een specifiek automodel wil, ga ik actief hiernaar op zoek. "Klanten geven een verlanglijstje waar hun ideale auto aan moet voldoen en daarmee ga ik aan de slag. Het is een heel aantrekkelijke service, waarbij ik alleen auto's selecteer waar ik zelf volledig achter kan staan, zodat er geen onaangename verassingen wachten."
"Alles moet goed zijn", zo vat Cornelis het samen: "de auto, het contact met de klant, de service, het gepleegde onderhoud of de uitgevoerde reparatie. Ofwel: Zorgeloos van A naar B, Auto Bakker Dirksland helpt u hiermee!"
Zie voor meer informatie www.autobakkerdirksland.nl.