Hans en zijn broer Sam van Gurp, samen met Kees en Abra van Dam, vorige week dinsdag bij de 'onthulling' van de exclusieve trailer. Foto: Hans Villerius
Hans en zijn broer Sam van Gurp, samen met Kees en Abra van Dam, vorige week dinsdag bij de 'onthulling' van de exclusieve trailer. Foto: Hans Villerius Foto:

Artistieke trailer voor Plaats bestratingsbedrijf

OOLTGENSPLAAT – Een nieuwe trailer achter je truck, da's een mooie aanwinst. Maar voor J & J van Gurp Erf- en sierbestrating te Ooltgensplaat mocht 't best nóg mooier worden. En dat gebeurde ook, en wel op artistieke wijze.

Door Hans Villerius

Hans van Gurp wilde graag iets moois op de zijkanten van z'n nieuwe trailer, iets niet alledaags. Toen enkele jaren geleden van de schuur die aan hun woning is vast gebouwd de mendeuren werden verwijderd en er een nieuwe entree werd gemaakt, werd boven de nieuwe rechte deuren de ronding van de vroegere deuren met hout dichtgetimmerd. Het zou een tijdelijke oplossing zijn, in afwachting van wanneer een originelere oplossing bedacht zou worden. En die oplossing kwam er. Het werd een grote fraaie tekening. Tot de kennissenkring van Hans en Nel van Gurp behoren Kees en Abra van Dam, ook uit Ooltgensplaat. En Kees kan geweldig tekenen. Al vanaf z'n kinderjaren doet 'ie dat. Hij heeft er ook lessen in gevolgd en heeft oog voor velerlei detail. Het leek Hans en Nel fraai om de dichtgetimmerde toog van de vroegere mendeuren te voorzien van een originele prachtige tekening van Kees' hand. En Kees vond 't helemaal prima. Hij bedacht zelf het tafereel voor de tekening: een man die in een tuin een tegelpad aan 't leggen is, vóór hem een hoopje straatzand met een schop erin, achter hem een kruiwagen en hier en daar een stapeltje tuintegels. Er staat niet bij of die bij Van Gurp gekocht waren, maar dat zal ongetwijfeld wel. Als opzet maakte Kees in acht weken tijd er een drieluik van, die inmiddels bij Hans en Nel in huis hangt. Om de toog van de vroegere mendeuren op te vullen werd van de drie panelen één geheel gemaakt, dit in sepiatinten afgedrukt, en dat vormt sindsdien een fraaie blikvanger boven de entree naar het kantoor van Van Gurp. Maar sinds vorige week dinsdag ook aan beide zijkanten van Van Gurps nieuwe trailer, hier weer als drieluik en nu in Delfts blauwe tinten aangebracht, geheel in harmonie met de blauwe kleur van truck en trailer. Kees van Dam wist daar alleen nog niets van af. Pas toen de trailer helemaal klaar was werden hij en z'n vrouw uitgenodigd om te komen kijken, vorige week dinsdagavond. En perplex stond Kees. "Tjoengejoenge…! Daer gae 'k geweun van zwêete… Traenen in m'n oagen… Ik krîeg 't geweun 'n beetje benauwd…!", zei hij voor zich heen toen hij rondom de trailer het resultaat aan het bewonderen was. En ook Hans van Gurp is in z'n schik met z'n nieuwe artistieke trailer, want met zoiets unieks rondrijden, dan word je wél gezien!