Kernactiviteiten

ACHTHUIZEN

Sjoelen

De plaatselijke commissie van Achthuizen van Stichting ZIJN houdt op maandag 24 april a.s. een sjoelmiddag. De sjoelmiddag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10. Aanvang: 13.30 uur. De kosten bedragen € 4,00 inclusief koffie of thee.

DEN BOMMEL

Breicafé

Woensdag 26 april a.s. is het weer zover, dan zijn alle brei- en haaklustigen van Den Bommel en omstreken welkom in Bommelstee, Schaapsweg 34. Inloop van 19.30 tot 22.00 uur. Entree € 1,75 is inclusief 2x kopje koffie/thee. Ieder neemt zijn/haar eigen materiaal mee. Nog nooit een breinaald vastgehad? Er is altijd wel iemand om je op weg te helpen. Jong en oud zijn van harte welkom! Voor informatie kun je terecht bij Carla Gebraad: 611397. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN.

DIRKSLAND

Koffieochtend 't Reginahof

Wie het fijn vindt andere mensen te ontmoeten en onder het genot van een kopje koffie een gezellig praatje te maken, kan terecht op de koffieochtend in 't Reginahof. Er is ook de mogelijkheid om, in overleg met elkaar, een spel te spelen. U kunt vrijblijvend binnen lopen op dinsdag 18 april van 10.00 tot 12.00 uur aan de Reginahof 1 (achter de apotheek).

MELISSANT

Muziekuitvoering

De Vrolijke Fluiters en Dwarse Fluiters geven op woensdag 13 april 2017 een gezamenlijke uitvoering in Melishof te Melissant. Blokfluit- èn dwarsfluitleerlingen zullen zich van hun beste kant laten horen in een afwisselend programma. Familie, vrienden en andere belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om deze uitvoering bij te wonen! Dit muzikale optreden begint om 17.00 uur. Meer informatie is verkrijgbaar bij M. de Lange-van Buren: 0187-602620 of via aj-delange@kpnmail.nl.

MIDDELHARNIS

Ledenvergadering Streekmuseum

Woensdagavond 19 april is de jaarlijkse ledenvergadering van het Streekmuseum Goeree-Overflakkee. De vergadering wordt gehouden in het Oude Raadhuis van Middelharnis op de Voorstraat. De aanvangstijd is 19.30 uur, de inloop is vanaf 19.00 uur. Na de pauze zal Jan Both een lezing geven over het werk en het leven van de Gebroeders Boomsma, ondersteund met film- en fotomateriaal.

Tabletcafé

Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta organiseert met regelmaat een Tabletcafé in haar vestigingen. De eerstvolgende bijeenkomst in bibliotheekvestiging Middelharnis vindt plaats op woensdagochtend 19 april. Alle gebruikers van een iPad of een andere tablet zijn van harte welkom. Onder het genot van een kopje koffie of thee kunnen er ervaringen met elkaar worden gedeeld en programmatips worden uitgewisseld om op deze manier meer uit de tablet te halen. De toegang is gratis. Het café begint om 10.00 uur.

Koffieochtend PGGO

Voor 19 april organiseert het Platform Gehandicaptenbeleid Goeree Overflakkee (PGGO) een koffieochtend. De ochtend wordt deze keer gehouden in Brasserie Dok 16. Dit is op het terrein van Zuidwester in Middelharnis. Adres voor taxi: Westerschelde 16a. Ook hierbij zijn partners en mantelzorgers welkom. De koffieochtend is van 10.00 tot ongeveer 12.00 uur. Voor de koffie en het lekkers wordt een bijdrage gevraagd van € 4,- per persoon. Opgeven bij Wil Noteboom of Sjaan Koese. Wil Noteboom, telefoon: 485256, e-mail: wilnoteboom@hotmail.com. Sjaan Koese, telefoon: 682528, e-mail: fam.koese@chello.nl.

Oranjeconcert

Op zaterdag 29 april is er in de Hervormde Kerk van Middelharnis een Oranjeconcert. Dit wordt georganiseerd door Christelijk Gemengd Koor Jeduthun uit Middelharnis. Medewerking verleent Sempre Crescendo. Aanvang 19.30 uur.

NIEUWE-TONGE

Voorjaarsschuurverkoop

Op zaterdag 15 april a.s. bent u van harte welkom van 10.00 tot 16.00 uur, bij de nazomer Schuurverkoop aan de Groeneweg 35 te Nieuwe-Tonge. U treft heel veel artikelen uit grootmoeders tijd, zoals: emaille, zand, zeep, soda; koffie, thee, suiker, lepelrekken en heel veel pannen en potten, Keulse potten, fornuizen, petroleumstellen (1-4 pits) en nog veel meer, waaronder zink en oud gereedschap. Voorts aanwezig: Albert Boersma, vele malen bekroond Palingroker; kramen met kruudplaetjes; kaarten; eigengemaakte jam; kraam van Kika; meerdere snuffelkramen en brocante; Kaasboerderij Van Schaik, Stellendam; gebruikte fietsen, enz. Toegang gratis, evenals de koffie, thee en lentesoep. Ruime parkeergelegenheid op eigen terrein. Inl. Jan Nijssen: 0187-651638.

Inleveren rommelmarktspullen

Op zaterdag 15 april kunt u weer spullen inleveren voor de rommelmarkt. Kleding, tweedehands boeken, klein meubilair, stoelen, fietsen zijn van harte welkom. Ook goede spullen uit grootmoeders tijd of antiek kun u altijd inleveren. De opbrengst is voor het onderhoud van de dorpskerk aan de Kerkring. U kunt het inleveren bij de schuur van familie Van Kempen aan de Oudelandsedijk 4A te Oude-Tonge (bij Van Schelven de dijk op) of bij Hervormd Centrum Elim, Zuiddijk 19 te Nieuwe-Tonge, tussen 9.00 uur en 11.45 uur. Als u het onmogelijk zelf kunt brengen, kunt u bellen/sms-en naar Wim Meijer, 06-16794189, om een en ander af te spreken.

OUDDORP

Verkoping

De ochtend- en avondvrouwenverenigingen houden op woensdag 19 april een verkoping t.b.v. van de Hersteld Hervormde Kerk. Er zijn weer allerlei activiteiten in verenigingsgebouw 'Eben-Haëzer' aan de Preekhillaan 3. Men verkoopt koekjes, (arretjes)cake, appeltaart, snoep, kruiden en schoonmaakartikelen van Jemaco. Ook zijn er allerlei kaarten voor iedere gelegenheid. Ook kunt u heerlijke verse wafels eten of meenemen, boerenkaas, groente en fruit. De echte Ouddorpse advocaat ontbreekt niet. Verder zijn er boeken en een rommeltafel, leuke hebbedingetjes. Bloemstukjes maken voor jong en oud. Speciaal voor de jeugd is er een grabbelton, mars slaan, sjoelbak, glas verven, blik gooien en een knikkerbaan. Ook zal er een kleedjesmarkt zijn vanaf 13.00 uur. De deuren zijn geopend van 9.30 tot 15.30 uur. Wie niet kan komen en de bestelling graag thuis afgeleverd wil hebben, kan contact opnemen met Bep Tanis: 682904, of Bea Tanis: 682940.

Amaliafair

Zaterdag 15 april aanstaande hoopt de Chr. Peuterspeelzaal 'Prinses Amalia' haar jaarlijkse Amaliafair weer te houden in de Ring van Ouddorp. Kaas van Van Schaijk, oliebollen, patat, broodje hamburger, appels, koekjes, cake, gebakken vis, Ouddorpse wafels, vlinderhout, Adullam, rommelmarkt, Boekhandel Akershoek, planten en bloemen, foto maken met het gezin, houten decoratie, fotokaarten, een springkussen voor de kinderen en een informatiekraam van de peuterspeelzaal. Zomaar een greep uit de kramen die er zullen staan. Voor de kinderen van groep 4 t/m groep 8 is er een kleedjesmarkt, de kosten hiervan zijn € 5.00, Opgeven kan bij Hanneke Klepper (0630847940).

Rommelmarkten Van der Linde

Woensdag 12 april is er een grote rommelmarkt in de loods van Van der Linde aan de Zuidweg 3 (industrieterrein richting haven). De markt is van 9.30 tot 12.30 uur. Donderdag 13 april is de rommelmarkt aan de Marijkeweg 1 van 10.00 tot 14.00 uur. Zaterdag 15 april wordt er GEEN rommelmarkt gehouden in de loods aan de Zuidweg.

Streekmiddag 55+

Woensdag 19 april organiseert de 55+ club in Ouddorp weer een streekmiddag. Om 14.00 uur is men van harte welkom in de Dorpstienden om mee te doen aan de Goeree-Overflakkee quiz van Job Padmos. Er worden lekkernijen van het eiland geserveerd en u kunt gezellig met elkaar praten terwijl u lombokkers pelt. U kunt zich aanmelden bij Joke van Dam, tel. 0187 682319, of bij de club op woensdagmiddag. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting ZIJN, e-mail: c.vermeulen@zijngo.nl. Woensdag 26 april staat er een reisje op het programma met na afloop een buffet in de Dorpstienden.

Paaszang

Woensdag 12 april zal er in de Hervormde Gemeente van Ouddorp een Paaszang gehouden worden. Deze avond zal er medewerking verleend worden door het Christelijk Gemengd Rehobôthkoor o.l.v. Marinus van Slooten en het Christelijk Jong Gemengd Koor 'Marcando' o.l.v. Nico Stam. Aanvang van de avond is 19.30 uur. Er zal gecollecteerd worden voor de onkosten.

Standhouders gezocht

Er worden standhouders gezocht voor de braderie op zaterdag 13 mei rondom de kantine vv WFB uit Ouddorp. Naast een groot voetbaltoernooi met 55 ploegen zal er de hele dag door vertier zijn voor jong en oud door middel van een springkussens en muziek. De braderie zal zijn van 9.00 tot 16.00 uur aan de Hofdijksweg 46 in Ouddorp. Een kraam zal 30 euro gaan kosten. Heeft u interesse of wilt u verdere info, mail dan naar: evenementen@vvwfb.nl.

OUDE-TONGE

Breicafé

Woensdagavond 19 april is het breicafé weer geopend. Het breicafé wordt gehouden in het Infocentrum, Bernhardstraat 27. Het breicafé is geopend van 19.30 tot 21.30 uur. Het concept breicafé is heel eenvoudig. Je neemt je eigen spullen mee, waarmee je zelf aan de slag gaat. Natuurlijk onder het genot van een kop koffie of thee (kosten € 1,20 ). Een ervaren handwerkspecialiste is aanwezig en wil je te allen tijde bijstaan met raad en daad. Natuurlijk steekt u ook dingen van elkaar op! Aanmelden is niet nodig. Hebt u nog vragen, dan kunt u bellen met Stichting ZIJN (0187) 64 13 44, of e-mailen naar m.vanderwelle@zijngo.nl.

Goederen voor Uzon

Zaterdag 15 april houdt de Werkgroep Uzon van de Hervormde Gemeente Oude-Tonge een inzameling van goederen voor haar zustergemeente in Uzon op het inzameladres aan de Capelleweg (bij het AVK-terrein). Komende vanaf de rotonde is het de laatste loods aan uw linkerhand waar het bord aan de weg staat. Van 9.30 tot 11.30 uur staat men klaar om schone, goed bruikbare kleding aan te nemen. Twijfelt u aan de bruikbaarheid van uw spullen of moet er iets opgehaald worden, neemt u dan contact op met dhr. A. Klem. Zijn telefoonnummer: 641304. Graag vrijdagavond bellen tussen 19.00 en 20.00 uur. Er staat een collectebusje voor uw (vrijwillige) bijdrage in de transportkosten.

SOMMELSDIJK

VakantieBijbelDag

Op dinsdag 25 april, in de meivakantie, wordt de VakantieBijbeldag gehouden. Ben je tussen de 4 en 12 jaar oud? Kom dan ook! Het thema van deze dag is 'Echt vrij!' "Vrij ben je als je vakantie hebt van school. Maar je bent pas écht vrij als je de Heere Jezus als Zaligmaker kent!" Er wordt geluisterd naar een verhaal uit de Bijbel, we zingen met elkaar, knutselen en 's middags staan er allerlei spelletjes op het programma. Dit alles in en om de Rehobôthkerk, Olympiaweg 44 te Sommelsdijk. De inschrijving is om 9.45 uur. De start is om 10.00 uur en om 15.00 uur is de dag afgelopen. Aan deze dag zijn geen kosten verbonden.

Paasontbijt

Op zondag 16 april a.s. vindt in de Remonstrantse Kerk aan de Voorstraat 35 te Sommelsdijk het gezamenlijke Paasontbijt plaats. Dit samenzijn is voor gemeenteleden en- vrienden én een ieder die deze gemeente een warm hart toedraagt. Zij luiden met dit ontbijt, zoals al vele jaren traditie is, de Paasochtend in. Zij beginnen om 8.30 uur en aansluitend volgt de dienst met ds. I.L. Tan om 10.00 uur. De inschrijflijst van het Paasontbijt ligt in de kerk gereed, maar u kunt ook een email sturen naar: jdvdirksland@hetnet.nl. Graag vóór 14 april a.s.