Afbeelding
Foto:

Week van de Hoop

MIDDELHARNIS - De Bosseschool heeft, net als veel andere scholen, meegedaan met de landelijke actie 'Week van de Hoop'. "In onze wereld is er veel wanhoop. De 'Week van de Hoop' is een oproep om in actie te komen, om daarmee de hoop terug te brengen in het hart van grote en kleine mensen."

Tijdens de week zijn er in alle groepen speciale lessen gegeven om kinderen mee te geven wat leven vanuit de hoop inhoudt, en wat we kunnen doen om mensen hoop te geven. Zo is de opbrengst van de collectes bij de kerstvieringen symbolisch overgedragen aan Cliniclowns. Met het bedrag van bijna € 1.200,- brengen de Cliniclowns de hoop terug bij de kinderen die in ziekenhuizen liggen.

Alle kinderen trokken op 22 maart met veel lawaai aan de bel om aandacht te vragen voor het werk van het Lilianefonds. Deze organisatie maakt het voor kinderen met een handicap in arme landen mogelijk om naar school te gaan en zo te bouwen aan hun toekomst, die zonder hulp hopeloos is. Het geld dat de kinderen mee naar school brachten voor goede doelen wordt doorgegeven aan het Lilianefonds.

De school stortte een gift op Giro 555 voor de miljoenen hongerende mensen in enkele landen in Afrika. Onvoorstelbaar dat daar kinderen en volwassenen sterven van de honger. En tenslotte was er in de 'Week van de Hoop' ook een flessenactie voor de Stichting 'Op de bres tegen MS' om voor Robbert Westdijk en veel andere mensen die MS hebben, hoop te brengen op genezing.

Zo hebben de Bosseschool-kinderen in de 'Week van de Hoop' veel geleerd en een bijdrage geleverd aan het geven van hoop. Dichtbij en ver weg.