Afbeelding
Foto:

'Goede brandbeveiliging kan veel ellende voorkomen'

SOMMELSDIJK – Heeft u goed werkende brandmelders en een brandblusser in uw huis of bedrijf? Bij nogal wat particulieren en bedrijven is dat niet het geval, leert de ervaring. Toch is het verstandig de brandveiligheid goed op orde te hebben. Dat kan van levensbelang zijn.

Tekst en foto: Kees van Rixoort

Wouter Steunenberg van Steunenberg Brandbeveiliging komt graag bij u langs om te adviseren. Hij levert brandblusapparatuur, brandmelders en koolmonoxidemelders aan particulieren, Verenigingen van Eigenaren en bedrijven. Ook verzorgt hij de installatie, vervanging en het onderhoud. Zijn werkterrein is Zeeland en Goeree-Overflakkee.
"Het is belangrijk dat de juiste blusmiddelen aanwezig zijn: een brandblusser die het doet als er wat aan de hand is. Brandmelders zijn vanaf 2002 verplicht in nieuwbouwwoningen. Ook de vraag naar koolmonoxidemelders neemt behoorlijk toe de laatste tijd."
"Met de juiste middelen kun je op een eenvoudige manier veel ellende voorkomen. In een tijd van veel apparaten, accu's en opladers is dat meer dan ooit nodig", aldus Steunenberg, die werkzaam is vanuit Sommelsdijk. "Denk ook aan de nieuwe draadloos gekoppelde melders. Zonder zo'n koppeling zou je 's nachts in de slaapkamer de brandmelder in de bijkeuken, waar de wasmachine vlam heeft gevat, misschien niet horen. Maar nu hoor je ook de andere brandmelders in huis." Goed onderhoud en tijdig vervangen van batterijen is noodzakelijk, want aan slecht of niet functionerende melders en blussers heb je niets als het erop aankomt.
Steunenberg is al zeventien jaar werkzaam in de brandbeveiliging. Veel klanten vinden het prettig dat ze altijd dezelfde persoon – Wouter Steunenberg – over de vloer krijgen. "Dan hoeven ze niet steeds alles toe te lichten." Andere sterke punten van het bedrijf, dat ook de montage en het onderhoud van noodverlichting verzorgt, zijn het adviseren, uitleggen en service verlenen. "De kwaliteit van de veiligheid staat bovenaan. Die moet gewoon goed zijn." Jaarlijks worden dan ook de nodige certificatie lesprogramma's gevolgd, om hieraan te kunnen blijven voldoen. "Neem gerust eens contact op voor een vrijblijvende offerte."

www.steunenbergbrandbeveiliging.nl