Afbeelding
Foto:

Hart van Goeree Overflakkee staat aan het begin van druk seizoen

GOEREE-OVERFLAKKEE – De Stichting Hart van Goeree Overflakkee staat aan de vooravond van een druk seizoen, er staan veel evenementen gepland en er moet veel geregeld worden. Maar ze hebben er zin in. Voorzitter Peter van Helden en secretaris Carin van Buren ontvouwen graag de plannen voor dit jaar.

Door Adri van der Laan

Stichting Hart van Goeree Overflakkee is ontstaan uit de Stichting Evenementen Middelharnis (StEM). Deze organisatie organiseerde in het verleden verschillende activiteiten, zoals de Havendag, de aubade, de Dodenherdenking en Geraniummarkt. Na de gemeentelijk herindeling bleek er vanuit de gemeente behoefte te zijn aan één organisatie die tot doel heeft de samenwerking tussen de verschillende dorpskernen te bevorderen. Er kwam een nieuwe stichting onder een nieuwe naam: 'Hart van Goeree Overflakkee'. De stichting wel graag verbindingen leggen tussen de verschillende activiteiten die plaatsvinden. Ze richten zich vooral op Middelharnis/Sommelsdijk en omgeving.

Carin van Buren en Peter van Helden geven aan dat met ingang van vorig jaar de Hart van Goeree Overflakkee actief is geworden en men heeft tal van evenementen georganiseerd. Het was een druk seizoen, maar er hebben wel een aantal succesvolle en zeker voor herhaling vatbare evenementen plaatsgevonden. Een greep uit de evenementen van het "mooie en drukke jaar" 2016: In samenwerking met De Staver werd een Kinderspeelvakantieweek georganiseerd. Aan de activiteiten op Koningsdag, die nat en koud was, hebben vanwege het weer niet zoveel mensen deelgenomen. Maar toch waren er leuke momenten en hieraan zal zeker dit jaar een vervolg worden gegeven.
Verder was er de organisatie van Dodenherdenking, een braderie tijdens het NK Wielrennen en GO Jazz. Positieve reacties uit het publiek waren er op de openluchtbioscoop.

Enorm druk was het tijdens de 'Zomernachtmarkt', die samen met het Streekmuseum werd georganiseerd. De braderie was in Sommelsdijk op de Voorstraat en in de Ring. "Er was weer de sfeer van de Diekdagen van vroeger". Een andere succesvol gebeuren was de 112 dag, die veel bezoekers trok. Dit evenement krijgt dit jaar een vervolg en zal nog grootser worden aangepakt. Graag had men nog een oktoberfeest of transportdag georganiseerd, maar hiervoor kon niet op tijd een vergunning worden verleend. Verder waren veel ouders en kinderen paraat bij de lampionnenoptocht.

Dit jaar

Voor dit jaar staat weer een mooi programma klaar of is nog in voorbereiding. Hier een vooruitblik: Natuurlijk staat er voor Koningsdag een aantal activiteiten op het program. Er is onder aan D'n Diek een kofferbakverkoop een kleedjesmarkt en tal van andere activiteiten in de middag zal er een schuimparty zijn.

Avondvierdaagse

De avondvierdaagse is na vele jaren weer terug. Deze zal gehouden worden van 9 t/m 12 mei. Het is de KiKa-avondvierdaagse omdat deelnemers zich kunnen laten sponsoren voor dit goede doel. Natuurlijk is er op vrijdag 12 mei een feestelijke huldiging op het Diekhuusplein als de lopers arriveren.

In het Havengebied van Middelharnis zal er op 24 juni een kinderspeeldag worden georganiseerd. Eind juni zal men op de terrassen rond de haven van Middelharnis kunnen genieten van Jazz-klanken. Op 7 juli is er een nieuw evenement: 'Muziekaal Menheerse'. In het gehele centrum zullen op diverse plekken live muziek ten gehore worden gebracht.

Holle bolle dag

Op 12 augustus is er een Holle bolle dag op de Voorstraat en rondom de oude haven van Sommelsdijk een. Dit evenement met veel gezelligheid wordt georganiseerd in samenwerking met het Streekmuseums. Natuurlijk ontbreekt de 112-dag niet, die op 23 september zal worden gehouden. Politie, Brandweer, Ambulance, Defensie, Rode Kruis, EHBO en alle andere organisaties zullen u laten kennismaken met hun vaardigheden.


Half oktober – tijdens de herfstvakantie is er een kermis en voor voor het weekend van 26 oktober staat een Flakkees bierfeest op het programma. Het jaar wordt afgesloten met de Sintintocht op 18 november, de pepernotenmarkt op 25 november, de lampionnenoptocht op 1 december en de lichtjesavond op 21 december.

Sponsoring

Het bestuur van Hart van Goeree Overflakkee bestaat uitsluitend uit vrijwilligers. Van de gemeente ontvangt men een kleine subsidie. De overige kosten moeten betaald worden uit bijdragen van bedrijven of particulieren. Daarom roept men bedrijven op om via sponsoring bepaalde kosten voor hun rekening te nemen. Het bestuur heeft hiervoor verschillende voorstellen. Informatie via www.hartvangoereeoverflakkee.nl.

In kader:

Informatie

Wie meer informatie wil over het programma of zich voor activiteiten aan wil melden kan terecht op www.hartvangoereeoverflakkee.nl, of op de facebookpaginais van Hart van Goeree Overflakkee of de Oranjevereniging Middelharnis Sommelsdijk.

Vrijwilligers

Voor de vele activiteiten zijn natuurlijk veel vrijwilligers nodig. Zij kunnen zich aanmelden via de website. Ook jongeren die een maatschappelijke stage willen vervullen kunnen dit melden via de site.

Afbeelding
Afbeelding