Afbeelding
Foto:

INGEZONDEN:

Samen sterker voor Ouddorp

De berichtgeving van de Dorpsraad Ouddorp over haar bijdrage in het besluit van de gemeenteraad van Goeree Overflakkee om het duinpad bij strand Noord in Ouddorp te handhaven getuigt van een steeds sterker wordend besef dat de natuur, het unieke landschap en de bijzondere cultuur en identiteit van de kop van Goeree niet verder aangetast moeten worden door onbeheerste recreatieontwikkeling.
Er wordt gewoon veel teveel gebouwd voor de recreatie zonder rekening te houden met de behoeften van de lokale gemeenschap.

Dat besef van verlies en aantasting heeft post gevat in kringen van de politiek, de kerken en in maatschappelijke initiatieven zoals die van Natuur-lijk Ouddorp en anderen. Nu komt er een krachtige tegenreactie op gang. Behoud van het unieke landschap en de (zondags)rust komen bovenaan de agenda te staan van de politiek en van maatschappelijke organisaties. De bewoners ondersteunen die reactie in steeds sterkere bewoordingen en initiatieven.

Zo moet het ook. Anders gaat kapot wat zo mooi en belangrijk is voor de huidige generatie en zeker voor toekomstige generaties. Het Rentmeesterschap, is ons aller opdracht. Op de foto, ziet u hoe mooi Ouddorp kan zijn, maar hoe op de achtergrond, de verstening oprukt en dit moet echt stoppen, het is onze leefomgeving en niet die van…

Natuur-lijk Ouddorp, nodigt een ieder, (persoonlijk en of als organisaties ) uit op ons mooie Eiland van Goeree Overflakkee, die zich het lot van zijn of haar leefomgeving aantrekt, om samen te werken, tot behoud van De Kop van Goeree. 2.300 gezinnen gingen u reeds voor.

Op de foto's vanaf de vuurtoren hoe het was en hoe het wordt (werkelijk het verdriet van Ouddorp)

Namens alle Ouddorpers:

Het team Natuur-lijk Ouddorp
Piet Grinwis, Kees Grinwis, Anton Huitema, Corry Bosland-Pijl, Hans Klijn.

Afbeelding