Kernactiviteiten


ACHTHUIZEN

Bingo en paasmaaltijd

Het bestuur van Stichting ZIJN 55+ Achthuizen nodigt de 55-plussers uit om op woensdag 12 april a.s. mee te doen met een gezellige bingo met aansluitend een heerlijke Paasmaaltijd. De middag begint om 15.00 uur en kost € 7,50 voor de leden, voor niet leden zijn de kosten € 12,50. Voor deelname opgeven bij Coby Maliepaard telefoonnummer (0187) 63 18 14, voor 5 april a.s.

DIRKSLAND

Koffieochtend 't Reginahof

Het Careyn Activiteiten Centrum organiseert op 4 april een gezellige koffieochtend. Iedereen die het fijn vindt, om onder het genot van een kopje koffie, andere mensen te ontmoeten, is van harte welkom. Er is ook de mogelijkheid om met elkaar een spel te doen. De ochtend van dinsdag 4 april wordt gehouden 10.00 tot 12.00 uur aan de Reginahof 1.

Voorjaarsmarkt 't Reginahof

In het Careyn Activiteitencentrum 't Reginahof' wordt voor zaterdag 1 april een voorjaarsmarkt georganiseerd. Er zijn diverse kramen met o.a. glastechnieken, bloemen, boerenkaas van kaasboerderij De Westplaat, sieraden, kraamcadeaus, Flakkeesche petuten, optidee linnen en kleding, kaarten en lekkere huisgemaakte produkten en meer. Men maakt ook kans op het winnen van een mooi pakket. Tot 13.00 uur kan de bloeddruk gemeten worden. Ook is er iets te eten en te drinken. U bent welkom tussen 10.00 en 15.00 uur aan de Reginahof 1 (achter de apotheek) te Dirksland.

DIRKSLAND

Voorjaarsconcert Excelsior

Dit jaar geeft het gemengd koor Excelsior een voorjaarsconcert op zaterdag 8 april a.s. in de Schakel aan de Beatrixlaan 31. Voor de pauze wat klassiekere werken en erna de lichtere muziek. Als gasten zijn uitgenodigd het Mannenkoor ABS uit Steenbergen (50 leden) o.l.v. Jan Ligtenberg. Daarnaast treedt als instrumentaal intermezzo op het jeugdige talent Daniel Wendt uit Middelharnis. Hij is leerling van Paul Stark aan het Muziekgebouw GO (de vroegere muziekschool). Het programma staat onder de algehele leiding van dirigente Meike Warmoeskerken en pianist Janno den Engelsman. Het concert begint om 20.00 uur; zaal open 19.30 uur en de kaarten kosten 6,00 euro p.p. en zijn verkrijgbaar bij de leden en Assurantiekantoor/Regiobank van Loo, Zomerstraat 16 te Dirksland; telnr. 601781.

GOEDEREEDE

Oud papier

De Stichting Oud Papier Apollo haalt zaterdag weer oud papier op in Goedereede en op het Havenhoofd. Ook al het huishoudelijk karton kan worden aangeboden. Graag het oud papier voor 8.30 uur goed gebundeld buiten zetten. Oud papier kan ook gebracht worden bij het parkeerterrein Het Hofje. Dit graag tussen 8.00 tot 17.00 uur.

HERKINGEN

Verkoping

Zaterdag 8 april wordt een verkoping voor de Z.G.G. gehouden op het adres Onderlangs 6. De verkoping is van 10.00 tot 13.30 uur. De volgende artikelen worden verkocht: kaas, stoffen, boeken, Hoedenhuis Flakkee, beenmode, ondermode, fotokaarten, fruit, rommel, eigengebakken lekkernijen, bolussen en worstenbroodjes, slaatjes, advocaat, friet en snacks, koffie en thee e.d. Magnolia bloemen en woondecoratie, een fotopuzzeltocht, en spelletjes voor de kids, en de creatieve kraam ontbreekt niet.

MIDDELHARNIS

Inzamelen goederen Roemenië

Zaterdag 1 april is er weer de maandelijkse inzameling van hulpgoederen ten behoeve van de Oost Europa Werkgroep Middelharnis/Sommelsdijk. Men staat klaar om de goederen in ontvangst te nemen tussen 09.30 en 11.30 uur in de loods aan de Industrieweg 17. Vragen? Bel 603051 of 484228, of mail naar: info@oosteuropa-werkgroep.nl Kijk voor meer informatie, projecten en nieuwsbrieven op www.oosteuropa-werkgroep.nl

Gruffalo-voorleesfeestje

Op zaterdag 8 april is er een Gruffalo-voorleesfeestje in de Bibliotheek in Middelharnis. Dit feestje wordt georganiseerd in het kader van de actie "Geef mij maar een prentenboek". Vanaf 7 april is het prentenboek De Gruffalo te koop bij boekhandels voor €2,00 per stuk. Samen met Boekhandel Bruna uit Middelharnis is er een mooi programma samengesteld: Luisteren naar het verhaal van de Gruffalo, knutselen rondom het thema en afsluiten met het filmpje van de Gruffalo. Reserveren via www.leerenbeleef.nl of aan de balie in de Bibliotheek. De aanvang is 10.30, 11.30 en 13.00 uur. Toegang is gratis en het feestjes is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

Bingoavond

De bingocommissie van het Ouderenwerk houdt op zaterdag 8 april een bingoavond voor jong en oud. Er zijn weer mooie prijzen te winnen. Iedereen is vanaf 19.00 uur van harte welkom in het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat 27 in Middelharnis. De eerste ronde begint om 19.30 uur. Een kopje koffie of thee wordt u gratis aangeboden. De twaalf ronden bingo kosten u € 7,-, dit is inclusief twee koffieronden. Er zal ook een superronde gespeeld worden voor € 1,-. Wilt u meer informatie? Bel dan met 483366.

Repair Café

Op zaterdag 1 april is er van 10.00 tot 12.30 uur RepairCafé in de Kringloopwinkel Goed-voor-Goed, Simon Stevinweg 49. Wilt u meer informatie: www.repaircafemiddelharnis.nl Gelijktijdig kunt u dan een bezoek brengen aan de kringloopwinkel waar een grote verscheidenheid aan gebruikte en in zeer goede staat verkerende huishoudelijke goederen worden verkocht.

Inleveren rommelmarktspullen

Zaterdag 1 april is er weer de mogelijkheid voor het inleveren van spullen voor de rommelmarkt. De schuur is geopend van 9.00 tot 11.30 uur in de Van Pallandtpolder. Verder is hiervoor iedere eerste zaterdag van de maand de gelegenheid. Als u niet in de gelegenheid bent om de spullen te komen brengen dan kunt u voor het ophalen contact opnemen met (0187-680755 Martin Meijer of 0187-487124).

NIEUWE-TONGE

Bingo-avond

De wijkgroep van Nieuwe-Tonge houdt op 7 april een bingo-avond. De bingo wordt gehouden in 'Ons Dorpshuis'. Iedereen is van harte welkom op deze avond. Er worden 10 rondes en een superronde gespeeld. De zaal gaat om 19.00 uur open en de bingo begint om 19.30 uur.

OOLTGENSPLAAT

Oud papier

Donderdagavond 30 maart wordt in Ooltgensplaat het oud papier voor de zending weer opgehaald door de papiercommissie van de Ger. Gem. Graag het papier gebundeld op de straat te zetten. Men start om 17.30 uur.

OUDDORP

Themadienst

Op zondag 2 april is er weer een themadienst in de Doopsgezinde Gemeente Ouddorp. Het thema is dit keer: Back to basics – oftwel: terug naar de basis. "In het kerkelijk jaar bevinden we ons op het moment in de lijdens- of vastentijd. Deze tijd is een voorbereidingsperiode op de belangrijke en ingrijpende gebeurtenissen van Goede Vrijdag en Pasen. In de themadienst willen we ons bezinnen op datgene waar we in het leven mee bezig zijn – en welke rol God daarin speelt. Soms is het goed om ons geloof even onder de loep te nemen en weer terug te gaan naar de basis: het verhaal van het evangelie waar het allemaal mee begon. Zo mogen we elkaar uitdagen om de 'eerste liefde' vast te houden en ruimte te geven aan God", aldus de organisatie. De themadiensten bieden gelegenheid voor een creatieve invulling van de dienst om te prikkelen tot nadenken. Dit is in het bijzonder een dienst om andere mensen voor uit te nodigen. Aanvang van de dienst: 09.30 uur, voorganger: ds. Edwin de Jong.

Speeltuin 'De Flipjes' weer open

Vanaf woensdag 29 maart, is speeltuin 'De Flipjes' weer open en kan er weer volop genoten van de vele speeltoestellen zoals: schommels, wippen, trampolines, glijbanen, klimtoestellen enz. De openingstijden zijn van Van 29 maart t/m 22 april: Woensdag- en vrijdagmiddag van 13:00 tot 17:00 uur. Zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur. Goede Vrijdag 14 april van 10:00 uur tot 17:00 uur. 2e Paasdag 17 april van 10:00 tot 17:00 uur. Van 24 april t/m 6 mei (meivakantie): Maandag t/m zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur. Donderdag 27 april (Koningsdag) is de speeltuin gesloten. Zie voor verdere openingstijden www.speeltuindeflipjes.nl. Entree € 1,50 per persoon per dag.

Zangavond

Vrijdag 31 maart zal er een zangavond gehouden worden in de Hervormde gemeente van Ouddorp (Weststraat 2). Deze avond zullen het Kinderkoor 'Tot zijn eer' en de 'Bovenstemgroep Goeree-Overflakkee o.l.v. Corné de Geus optreden. Aanvang: 19.30 uur. Er zal een meditatie gehouden worden. Ook zal er gecollecteerd worden voor de onkosten.

OUDE-TONGE

Tabletcafé

Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta organiseert met regelmaat een Tabletcafé in haar vestigingen. Op vrijdag 7 april vindt de volgende bijeenkomst plaats in de Bibliotheek (Ebbe en Vloed) in Oude-Tonge. Alle gebruikers van een iPad of een andere tablet zijn van harte welkom. U kunt uw ervaringen met elkaar delen, programmatips uitwisselen en op deze manier meer uit uw tablet te halen. Ook als u nog geen tablet heeft, maar wel geïnteresseerd bent in de mogelijkheden bent u van harte welkom om aan te schuiven. Het tabletcafé is van 13.30 tot 15.00 uur.

Oude-Tonge DOET

Op zaterdag 8 april organiseert de Hervormde gemeente van Oude-Tonge een ochtend om mensen die het wat moeilijker hebben te helpen met een klusje in of om het huis of voor een gezellig bezoekje bij mensen die eenzaam zijn.
Heeft u een klusje in huis wat u zelf niet kunt en waar u geen geld voor heeft om het te laten doen? Kent u iemand die hulp kan gebruiken? Of heeft u behoefte aan een praatje? Laat het weten. Tevens is iedereen die zin heeft in een kopje koffie of een praatje vanaf 10.00 uur van harte welkom in Diakonia, Kolfweg 1. Oude-Tonge DOET staat open voor iedereen, al dan niet betrokken bij de Hervormde Gemeente van Oude-Tonge. Zie voor meer informatie : http://hervormdoudetonge.nl/projecten/zending-en-evangelisatie/oude-tonge-doet
Heeft u een klusje, wenst u hulp of vindt u een bezoekje gezellig meldt u zich dan vóór 3 april via tel. 643869 Of per e-mail: oudetongedoet@hervormdoudetonge.nl

Opvoedingsidealen

Op 18 april zal op CBS De Bron een Annemarie Veenstra, als spreker het thema opvoedingsidealen toelichten. "Iedereen is welkom om samen na te denken over de idealen in de opvoeding. In de opvoeding willen we onze kinderen ook een gezonde vorm van zelfstandigheid aanleren. Als opvoeders weten we ons daarbij afhankelijk van de Heere God", aldus de organisatie. De avond begint om 19.30 uur.

Bingo Zonnebloem

Op woensdag 29 maart a.s. houdt de Zonnebloem een bingomiddag. Deze middag wordt gehouden in het Infocentrum, Bernhardstraat 27. De middag begint om 14.00 uur. Er worden vijf rondes gespeeld en deelnemers krijgen twee keer koffie met cake en één drankje in de pauze. De kosten voor deze middag zijn € 4,00 per persoon. Voor inlichtingen kunt u bellen met mw. Kagchelland, telefoon (0187) 64 24 14.

Open Schuur

Zaterdag 1 april wordt er weer Open Schuur gehouden in Oude Tonge, Langeweg 41A. U kunt van 10.00 tot 15.00 uur zonder afspraak komen kijken in de loods van Houweling Meubelen. Er zijn heel veel kleine spullen te koop, zoals: (oude en nieuwere) glazen, serviezen, borden, bestek, lampen, tafeltjes, schilderijtjes, spiegels, kop-en-schotels, van allerlei huisraad, brocante, te veel om op te noemen!
Tegelijk kunt u ook een kijkje nemen in de loods met grotere meubelen, zoals eiken en grenen kasten, tafels, banken, stoelen enz.

SOMMELSDIJK

Paasconcert 'De Jonge Lofstem'

Zaterdag 8 april houdt kinderkoor 'De Jonge Lofstem' een Paasconcert in de Hervormde kerk van Sommelsdijk. Dit koorseizoen staat het thema 'Kribbe-Kruis-Kroon' centraal. Bij het Kerstconcert lag de nadruk op 'Kribbe'. Het Paasconcert vormt het tweede deel van het thema en dan gaat het vooral over 'Kruis' en 'Kroon'. Het koor zingt verschillende liederen, er is samenzang en een muzikaal intermezzo. Het koor staat onder leiding van Nelleke van den Boogert en Leny Kieviet en wordt begeleid door een muziekgroep. Het concert begint om 19.00 uur en duurt ongeveer een uur. Er wordt een collecte gehouden.

Paasbrunch

Op donderdag 13 april O-G-O een paasbrunch. Men begint om 12.00 uur en de zaal is open vanaf 11.30 uur. De brunch wordt om 13.45 uur afgesloten en dan volgt er vanaf 14.00 uur tot ongeveer 16.00 uur een optreden van de het mannenkoor 'Amazing Singers' uit Stellendam. Zij brengen populaire liederen. De kosten zijn voor leden € 15.00 en niet leden betalen € 25.00. Voor 1 april aanmelden bij Marrie Breeman. (0187-484559 / 06-1305 8237 of via info@o-g-o.nl) Kosten voor 6 april overmaken op onze bankrekening NL15RABO 0307 4304 21. De brunch wordt gehouden in de zaal van de Zwaluw, Sperwer 55.

STELLENDAM

Bingomiddag 55+

De activiteiten commissie van de Stichting ZIJN afd. Stellendam, organiseert op donderdag 6 april een Bingomiddag. Er zijn weer leuke prijsjes te winnen. De middag wordt gehouden in Het Haegse Huus te Stellendam. De aanvang is: 14.30 uur. De zaal is open vanaf 14.15 uur. Entree: De entree bedraagt: € 3,50 pp. U kunt zich hiervoor opgeven bij: Mevr. M. v. Oostenbrugge, tel: 491653, of bij: Mevr. E.S. Spahr vd Hoek, tel: 602411. Ook belangstellenden van buiten Stellendam zijn van harte welkom.

Kinderkledingbeurs

Morgen, woensdag 29 maart, is er een kinderkleding- en speelgoedbeurs in het Haegse Huus. De deuren staan vanaf 13.00 uur open.