Afbeelding
Foto:

Goud en brons voor Edudelta op NK Skills Talents

MIDDELHARNIS - Skills Talents zijn vakwedstrijden voor vmbo'ers die hun talenten tonen in verschillende vakrichtingen aan vakjury's. De leerlingen van Edudelta College Middelharnis behaalde op dit Nederlands kampioenschap Skills Talents goud en brons.

Maar liefs 8000 leerlingen door heel Nederland hebben meegedaan aan de Skills Talents. Slechts een selecte groep van 345 vmbo-leerlingen, alle provinciale kampioenen, kregen een startbewijs voor het Nederlands kampioenschap Skills Talents dat op donderdag 16 maart werd gehouden in de RAI Amsterdam.

Edudelta College Middelharnis was met maar liefs zes vakteams vertegenwoordigd op dit kampioenschap. Nog nooit eerder zijn er van één school zoveel vakteams afgevaardigd naar het Nederlands kampioenschap Skills Talents. Dit alleen al is een ware topprestatie van Edudelta College Middelharnis!

De prijsuitreiking bestond uit twee categorieën: 'beste provincieteam' en 'beste school per wedstrijdrichting'. De Edudelta leerlingen van het vakteam 'Horeca' werden naar het podium geroepen en gingen compleet uit hun dak toen ze te horen kregen dat zij goud hadden gewonnen. Zij waren oppermachtig tijdens dit kampioenschap en mogen zich een jaar lang het beste horecateam van Nederland noemen! Ook werden de Edudelta leerlingen van 'Bouwen, Wonen en Interieur' naar het podium geroepen. Zij zijn derde geworden van Nederland en kregen een prachtige bronzen medaille omgehangen.

Als laatste werden de 'beste provincieteams' bekend gemaakt. Alle deelnemers van Edudelta College Middelharnis werden met hun Zuid-Holland Hawks team naar het podium geroepen en zijn derde van Nederland geworden. Een geweldig prestatie! Alle deelnemers namen vol trots hun bronzen medaille in ontvangst van Alida Oppers, directeur-generaal Primair en Voortgezet Onderwijs van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. ,,Mooi om hier veelbelovend talent uit het hele land te zien. Er zijn hier jongens en meiden van indrukwekkend niveau. Ik voorzie een mooie toekomst voor hen''; aldus Alida Oppers. De provincie Zeeland won zilver en de provincie Brabant pakten het goud!

Ook dit Skills Talents kampioenschap gaat voor Edudelta College Middelharnis weer succesvol de boeken in. Met in totaal 21 bronzen en 3 gouden medailles keerden de Edudelta leerlingen en hun supporters met veel feestvreugden huiswaarts. Het was weer een Skills Talents seizoen om nooit te vergeten! Kijk voor de foto's en filmbeelden op de social media kanalen Instagram, Youtube, Facebook van Edudelta College Middelharnis. www.edudeltacollege.nl