Ingezonden:

Waar zijn we mee bezig?

In Nederland heeft de overheid goede zaken gedaan met de Telecomproviders zoals blijkt uit de antenne-convenanten van 2002 en 2010. Daarbij heeft de overheid ruim baan gegeven om hun producten als zendmasten en draadloze apparatuur op zo'n groot mogelijke schaal af te zetten bij gemeenten, scholen, bedrijfsleven en particulieren.
Inmiddels zijn we zo'n 15 jaar verder, is het draadloos communiceren ongekend populair, staan er sinds eind december vorig jaar 43.313 zendmasten in Nederland, hebben we GSM masten, LTE, UMTS, Wifi hotspots, een 3G, een 4G, een 4G+ netwerk en gaan we straks zelfs naar 5G. En zijn er steeds meer apparaten die draadloos bediend kunnen worden. Maar….. er wordt door deze overheid nergens gewezen op de gezondheidsrisico's die deze draadloze techniek met zich mee brengt.
Wist u dat de WHO gebruik van WIFI als mogelijk kankerverwekkend heeft geclassificeerd? In dezelfde categorie als lood, DDT, uitlaatgassen en chloroform?
Wist u dat dezelfde organisatie eind januari van dit jaar door Olga Sheean is aangeklaagd wegens grove nalatigheid om ons, burgers, te beschermen tegen draadloze communicatie?
Wist u dat de Raad van Europa in 2011 een resolutie heeft aangenomen om draadloos internet en mobiele telefoons uit scholen te weren?
Wist u dat in Duitsland de Federale Raad voor Stralingsbescherming opgeroepen heeft om uiterst voorzichtig om te gaan met WIFI? "Omdat de mensen tegenwoordig blootstaan aan EMS straling van veel bronnen, terwijl de resultaten van gezondheid effecten van deze volledige nieuwe WIFI technologie niet eens zijn uitgevoerd"
Wist u dat een groep van 221 vooraanstaande onderzoekers in 2015 een oproep heeft gedaan aan overheden om maatregelen te nemen tegen draadloze communicatie?
Tot voor kort ik (ook) niet. Nu wel, dank zij informatie op het internet. En niet dankzij de overheid. Want van deze overheid hoor je op dit gebied niets. Deze overheid trekt zich niets aan van allerlei onderzoeken, geeft geen voorlichting, neemt geen maatregelen, doet geen pas op de plaats, houdt zich muisstil. Ondanks alle oproepen om maatregelen te nemen en voorlichting te geven. Ook in de publieke debatten van de laatste tijd wordt over dit onderwerp niets gezegd. Onbegrijpelijk!
In allerlei omringende landen worden wél maatregelen genomen om gezondheidsrisico's te beperken, vooral op scholen, maar onze Nederlandse overheid vindt dat niet nodig. En ondertussen? Ondertussen gaat het uitrollen van steeds snellere telefoon netwerken gewoon verder en krijgen steeds meer mensen gezondheidsproblemen zoals bijv. tinnitus, verminderde vruchtbaarheid, hartkloppingen, hoofdpijn, duizeligheid, huiduitslag, slaapproblemen, concentratieproblemen, hoge bloeddruk, cataract, is er een verhoogd risico op kanker, op Altzheimer, schade aan genetisch materiaal en de lijst kan nog verder aangevuld worden.
Het wordt hoog tijd dat we wel informatie van de overheid hierover krijgen, dat we weten welke maatregelen we kunnen nemen om blootstelling aan electro magnetische straling te beperken en dat er beleid gevoerd wordt om blootstelling aan electromagnetische straling te minimaliseren.
Mocht u zolang niet willen wachten en willen weten wat u zelf kunt doen om de straling te beperken kijk dan op www.beperkdestraling.org of www.verminderstraling.nl En voor meer informatie kunt u ook eens kijken op www.stopumts.nl en /of www.kinderenenstraling.nl

Akkie Krouwel
Melissant