Kernactiviteiten

ACHTHUIZEN

Sjoelen

De plaatselijke commissie van Achthuizen van Stichting ZIJN houdt op maandag 27 maart a.s. een sjoelmiddag. De sjoelmiddag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10 in Achthuizen. Aanvang: 13.30 uur. De kosten bedragen € 4,-,inclusief koffie of thee.

DEN BOMMEL

Breicafé

Woensdag 29 maart zijn alle brei- en haaklustigen van Den Bommel en omstreken welkom in Bommelstee, Schaapsweg 34. Inloop van 19.30 tot 22.00 uur. Entree € 1,75 is inclusief 2x kopje koffie/thee. Ieder neemt zijn/haar eigen materiaal mee. Nog nooit een breinaald vastgehad? Er is altijd wel iemand om je op weg te helpen. Jong en oud zijn van harte welkom. Meer info via: Carla Gebraad (0187) 61 13 97. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN.

Bingo en paasmaaltijd

Het bestuur van Stichting ZIJN 55+ Den Bommel nodigt de 55-plussers uit om op donderdag 6 april a.s. mee te doen met een gezellige bingo met aansluitend een heerlijke Paasmaaltijd. De bingo begint om 13.30 uur en kost € 4,00. De maaltijd begint om 17.00 uur en kost € 10,00. Neemt u deel aan beide activiteiten dan kost het € 14,00. S.v.p. voor deelname maaltijd opgeven bij Janny Kamp (0187) 61 14 53, voor vrijdag 31 maart a.s.

DIRKSLAND

Bingo SVIK

Stichting SVIK organiseert op donderdag 23 maart een bingo in de Victoriahal aan de Philipshoofjesweg 57a. Er zijn mooie geldprijzen te winnen. De aanvang is 19.30 uur en de zaal is open vanaf 19.00 uur.

Voorjaarsmarkt 't Reginahof

In het Careyn Activiteitencentrum 't Reginahof' wordt voor zaterdag 1 april een voorjaarsmarkt georganiseerd. Er zijn diverse kramen met o.a. glastechnieken, bloemen, boerenkaas van kaasboerderij De Westplaat, sieraden, kraamcadeaus, Flakkeesche petuten, optidee linnen en kleding, kaarten en lekkere huisgemaakte produkten en meer. Men maakt ook kans op het winnen van een mooi pakket. Tot 13.00 uur kan de bloeddruk gemeten worden. Ook is er iets te eten en te drinken. U bent welkom tussen 10.00 en 15.00 uur aan de Reginahof 1 (achter de apotheek) te Dirksland.

GOEDEREEDE

Jaarvergadering IJsclub

Het bestuur van de IJsclub Vooruit Goedereede nodigt haar leden uit voor het bijwonen van de jaarvergadering. Deze vergadering zal gehouden op vrijdag 7 april in Café Goeree. In tegenstelling tot eerder aangekondigd: De aanvang is 19.00 uur.

Fondue/bingo Oranjevereniging

In Verenigingsgebouw Oostdam is er op 31 maart een Bingo en een fondueavond. De bingo is onder leiding van de Oranjevereniging. De gasten kunnen kiezen uit een kaasfondue of een vleesfondue. Opgeven kan via: Oostdam@SR-GO.nl. Voor inlichtingen 0187-492321.

Goeree Creatief

Op 28 maart is weer de maandelijkse creatieve avond in partycentrum Oostdam te Goedereede. Een ieders is welkom met eigen handwerk tussen 19.00 uur en 22.00 uur. Deze avond wordt het éénjarig bestaan gevierd. De kosten voor deze avond zijn € 1,-. De workshop van deze avond, bloemschikken, is al volgeboekt. Voor meer informatie kunt u bellen naar 06-31000604.

MIDDELHARNIS

Seidermaaltijd

De commissie Vorming en Toerusting van de Emmauskerk nodigt mensen uit voor een avond met een Joodse Seidermaaltijd. Evenals vorige jaren volgt men een bepaalde orde die is afgeleid van de maaltijd aan de vooravond van het Joodse Pascha. "We eten niet om onze honger te stillen, maar krijgen uitleg bij symbolische gerechten, die we ook nuttigen. We maken daarbij steeds uitstapjes naar de christelijke traditie", aldus de organisatie. Er zijn maar weinig kosten aan verbonden: € 5,-. Opgeven via ljl@planet.nl of 0187-482944. De maaltijd wordt gehouden op donderdag 6 april van 20.00 tot – 21.30 uur in de Emmaüskerk te Middelharnis. Leiding Ds. Leendert Jan Lingen. Zie www.emmauskerkmiddelharnis.nl

Mandala tekenen

Woensdag 29 maart is er een workshop Mandalatekenen in de bibliotheek. Tijdens deze workshop gaat men met elkaar kijken naar beeld en betekenis. "Je volgt het proces om jouw persoonlijke mandala op te bouwen en deze in te kleuren: inspirerend, gezellig, creatief en betekenisvol", aldus de organisatie. De workshop is van 10.00 tot 12.00 uur. Aanmelden: www.leerenbeleef.nl of aan de balie in de Bibliotheek. Prijs: €16,00 | Bibliotheekleden 5% korting

NIEUWE-TONGE

Jaarconcert Apollo

Op zaterdag 8 april zal het jaarconcert van Muziekvereniging Apollo en leerlingen plaatsvinden in samenwerking met Popkoor Just4Fun uit Ooltgensplaat. Het thema voor deze avond is: Italië. Wij verwelkomen u graag vanaf 19.30 uur is 'Ons Dorpshuis' open. Het concert begint om 20.00 uur. De entree is gratis.

OUDDORP

55+club maakt voorjaarsmandje

Op woensdag 29 maart kan er om 14.00 uur een voorjaarsmandje met bloembollen worden gemaakt bij de 55+ club in de Dorpstienden. Tineke zorgt er voor dat u met Pasen gezellige bolletjes op tafel heeft staan. Zelf graag een mandje meenemen met een doorsnede van 30 tot 35 cm en 10 à15 cm hoog. De prijs bedraagt € 10,- inclusief een kopje koffie of thee. Graag van tevoren aanmelden, dit kan tot maandag 27 maart i.v.m. de aanschaf van de materialen. Dit kan bij de 55+ club in de Dorpstienden of bij Joke van Dam tel. 0187 682319. Op 5 april gaat de club bowlen in de Staver in Middelharnis. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting ZIJN tel. 0187 483366 e-mail: c.vermeulen@zijngo.nl

Modeshow 55+

Na het succes van voorgaande jaren, organiseren de vrijwilligers van de 55+ club ook dit jaar weer een modeshow deze keer met voorjaars- en zomermode. Op woensdag 22 maart showen de dames en heren van de 55+ club deze keer kleding van modehuis Buijsse en schoenen van van der Bok. De make-up en het haar worden verzorgd door Marvellous. Om 14.00 uur bent u van harte welkom in de Dorpstienden in Ouddorp, de entree bedraagt € 5,- inclusief een kopje koffie met wat lekkers. Het belooft weer een gezellige middag te worden. U kunt zich hiervoor opgeven bij de 55+ club in de Dorpstienden of bij Joke van Dam tel. 0187 682319. Woensdag 29 maart kunt u een bollenmandje maken bij de club. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting ZIJN tel. 0187 483366 of e-mail c.vermeulen@zijngo.nl

Kiembrood KWF Kankerbestrijding

Echte Bakker Akkershoek verkoopt tot en met 10 juni uniek Kiembrood. Van elk verkocht brood gaat € 0,50 naar KWF Kankerbestrijding. Het geld wordt gebruikt voor kankeronderzoek. De actie is een samenwerking van KWF, Koopmans Meel en ambachtelijke bakkers. Doel is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Koop je een Kiembrood bij Bakker Akershoek, dan steun je direct KWF.
Kiembrood is smakelijk en zit boordevol tarwekiemen. Het wordt gemaakt van speciaal kiemmeel, ontwikkeld door Koopmans Meel. Van de opbrengst van elke verkochte zak kiemmeel doneert Koopmans Meel ook 25% aan KWF. In juni zal Echte Bakker Akershoek het totaal bedrag van deze actie overhandigen aan Samenloop voor Hoop Nederland.

SOMMELSDIJK

Standhouders gezocht

Op zaterdag 22 april a.s. wordt er in de flat "Den Hoogen Caemer" te Sommelsdijk rommelmarkt gehouden. De organisatie is op zoek naar standhouders die hun spulletjes op de markt willen verkopen. Ook nieuwe of zelfgemaakte spullen zijn van harte welkom. Een standplaats kost € 7,50 en als u er een tafel bij wilt huren komt het op € 12,50. De plaatsen zijn vrij dus u kunt plaatsnemen waar u wilt, dit geldt ook voor de ruimte die u nodig heeft. Opgeven Gerda de Waal 0187 - 484578/486872.

Paasbingo O-G-O

Zaterdag 25 maart is er een Paasbingo van de O-G-O. De bingo begint om 19.30 uur in het wijkgebouw de Zwaluw aan Sperwer 55. De zaal is open om 19.00 uur. De koffie /thee is gratis bij binnenkomst. Er worden 11 rondes gespeeld voor € 6.50. Daarnaast nog 9 gratis prijsjes en in de pauze verkoop van twee extra rondes voor € 1.00 per ronde.

Bingo

Woensdag 29 maart is er een bingo van de O-G-O. Om 13.30 uur. In het wijkgebouw van de Zwaluw Sperwer 55. De zaal is open om 13.00 uur. De koffie/thee is gratis bij binnenkomst. Er worden negen rondes gespeeld voor € 3.50. Daarnaast nog negen gratis prijsjes en in de pauze verkoop van twee extra rondes voor € 1.00 per ronde. Er is ook een verloting.

Jeugddienst Exoduskerk

"Wanneer je datgene wat je nodig hebt om te leven, deelt met anderen, dan wordt Delen Vermenigvuldigen. We hebben meer dan genoeg om te delen, we hebben zoveel ontvangen dat we ook door kunnen geven aan anderen", dit is het thema van de Jeugddienst die gevierd wordt op 26 maart in de Exoduskerk in Sommelsdijk. Rode draad tijdens de dienst is het verhaal waarin Jezus met een heel kleine gift van iemand (een paar broden en een paar vissen) een grote menigte mensen voedt, totdat ze 'meer dan genoeg' hebben. De dienst begint om 10.00 uur. Gospelgroep Desire uit Hellevoetsluis zal medewerking verleden.

STELLENDAM

Paasbroodverkoopactie

Voor zaterdag 1 april organiseert de activiteitencommissie van de Hersteld Hervormde Gemeente een verkoop van paasbrood. Dit in samenwerking met Bakkerij Bleumink. De prijzen voor 800 gram paasbrood zijn: € 8,00 voor een paasbrood met spijs en € 7,00 voor een paasbrood zonder spijs. U kunt uw bestelling telefonisch doorgeven tot en met 29 maart?a.s. tussen 19.00 en 20.00 uur via telefoonnummer 492803 (a.u.b. niet in het weekend). Op zaterdagmorgen?1 april a.s. tussen 9.00 en 10.30 uur kunt u uw bestelling afhalen in de Beth-El Kerk aan de Voorstraat. Als u aangeeft dat u het graag thuisbezorgd wilt hebben, dan zal dit vanaf 9.00 uur gebeuren in Stellendam.

Maaltijd Caleido

Woensdag 22 maart staan de deuren van Inloop Caleido weer vanaf 17.00 uur open voor een warme maaltijd.De aanvang is om 17.30 uur. Er staat dan "heerlijke nasi, bami en saté klaar". De kosten voor de gehele avond, inclusief drankjes zijn slechts € 5.-. Inloop Caleido wordt gehouden in verenigingsgebouw De Rank, Bosschieterstraat 6 in Stellendam.