Ouddorp Duin gaat kunst en cultuur bieden

OUDDORP – KunstPlus heeft straks misschien de luxe van twee herkenbare visitekaartjes op Goeree-Overflakkee: naast de galerie in het centrum van Middelharnis, die naar de kunstenaarsvereniging hoopt spoedig geopend kan worden, een mogelijkheid om te exposeren in De Houten Kaap, onderdeel van Ouddorp Duin. Onder de noemer Kunst in de Kaap gaat hier op 2 april de eerste expositie van start.

Door Kees van Rixoort

Ouddorp Duin is een bont geheel aan voorzieningen nabij de strandopgang Het Flaauwe Werk. Vorig jaar is het strandresort al geopend. Landal verhuurt hier de vakantiehuisjes en –huizen. Op termijn telt het park 258 woningen. Ook al open zijn een binnenspeeltuin, een buitenspeeltuin en een supermarkt. Die zijn niet alleen toegankelijk voor de gasten op het vakantiepark, maar voor iedereen. De speeltuinen en de supermarkt, die ook op zondag geopend is, schijnen veel mensen uit de omgeving te trekken.
Ouddorp Duin is nog volop in ontwikkeling. Momenteel wordt er druk gebouwd aan onder andere een restaurant, een zwembad en een theater. In juli 2017 moet alles klaar zijn De bouw van het theater, De Houten Kaap geheten, is al sneller afgerond, en daar – waarschijnlijk in de foyer – krijgt KunstPlus de gelegenheid om exposities te houden. Ook het Streekmuseum en de VVV gaan een gedeelte van deze voorziening invullen. Gedacht wordt aan een tentoonstelling van foto's en voorwerpen die te maken hebben met het strandtoerisme in vroeger tijden.

Lezingen en workshops

Wat De Houten Kaap ook interessant maakt voor KunstPlus is dat er lezingen en workshops kunnen worden gegeven én feestelijke expositie-openingen. De eerste opening is op 2 april. Dan exposeren Marja Bergwerff (glaskunst) en Marleen van Arendonk (onderwaterfotografie). Hun werk is tot en met 1 juni te zien. De toegang is gratis. Op 23 april is er een workshop vliegers maken en beschilderen onder leiding van Marleen van Arendonk.
En zo gaat het door tot februari 2018. Het hele jaar is door KunstPlus ingevuld met exposities, workshops en lezingen door leden van de vereniging.
Volgens Mirjam Bentvelzen, voorzitter van KunstPlus, en Simone Baaijens, projectmanager van Ouddorp Duin, is De Houten Kaap een belangrijke uitbreiding van het culturele aanbod op Goeree-Overflakkee voor toeristen én bewoners van de streek. Dit in afstemming en samenwerking met De Overkant en andere culturele voorzieningen, vooral op de Kop van het eiland.