Kernactiviteiten

ACHTHUIZEN

Bingo 55+

De Plaatselijke Commissie van Achthuizen organiseert voor alle 55-plussers van het dorp op woensdag 8 maart een gezellige bingomiddag. De middag begint om 13.30 uur. De kosten zijn € 4,- per persoon. De middag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10.

DIRKSLAND

Koffieochtend 't Reginahof

Dinsdag 7 maart staat de deur weer open bij 't Reginahof. Bezoekers kunnen in een ontspannen sfeer, onder het genot van een kopje koffie, andere mensen ontmoeten of eventueel een spel spelen. Men kan vrijblijvend binnenlopen. Voor de koffie wordt een kleine vergoeding gevraagd. De koffieochtend is van 10.00 tot 12.00 uur aan de Reginahof 1.

Bingoavond

Het Careyn Activiteiten Centrum organiseert voor woensdag 8 maart een bingoavond aan 't Reginahof (achter de apotheek). Er zullen vijf ronden worden gespeeld. De kosten hiervan bedragen: € 6,- inclusief koffie. Aanvang: 19.30 uur. Wilt u deelnemen aan deze avond dan kunt u zich aanmelden voor vrijdag 3 maart. Dit kan via mon.vanhuizen@careyn.nl of via tel.: 06 538 616 47. Een briefje door de brievenbus kan ook.

GOEREE-OVERFLAKKEE

Peter Feller bij Polivak

In de uitzending van donderdag 2 maart van Polivak is een gesprek van verslaggever Jan van Gurp met de nieuwe VVD-wethouder Peter Feller te horen. Er zullen tal van onderwerpen tijdens het gesprek naar voren komen. Wie wil meeluisteren, kan dit doen door om 19.00 uur af te stemmen op RTV Slogo. Het programma Polivak wordt uitgezonden op donderdagavond vanaf 19.00 uur, de herhaling is op dinsdagmorgen vanaf 9.00 uur en via "programma gemist". Meer info via www.rtvslogo.nl

Peuterochtenden in Bibliotheek

Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta organiseert peuterochtenden voor kinderen van 2,5 tot 4 jaar en hun ouders/verzorgers. De eerstvolgende peuterochtenden vinden plaats op woensdag 15 maart in de bibliotheekvestiging van Ouddorp, op woensdag 22 maart in bibliotheekvestiging Middelharnis en op woensdag 29 maart in bibliotheekvestiging Oude-Tonge van 09.30 uur tot 11.00 uur. Alle kinderen van 2,5 tot 4 jaar en hun ouders/verzorgers zijn welkom. De toegang is gratis, maar wel graag van tevoren aanmelden: telefonisch, aan de balie van de bibliotheekvestiging of via de website www.leerenbeleef.nl.

Museum Plus Bus

Stichting ZIJN heeft een uitnodiging ontvangen van de Museum Plus Bus. De museum plus bus heeft ten doel de toegankelijkheid van het nationaal erfgoed in de Nederlandse musea te vergroten. Op 21 maart kan men met de Museum Plus Bus naar het Gemeentemuseum in Den Haag. Deelname is gratis, dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij. De lunch kunt u zelf meenemen of u kunt gebruik maken van de lunch mogelijkheid naast het museum. De lunch bestaat uit: twee belegde zachte broodjes, één krentenbol, koffie en thee, melk en karnemelk en kost € 9,00 per persoon. Vertrek 09.45 uur vanaf het Infocentrum, Bernhardstraat 27 in Oude-Tonge. Rond 17.00 uur hoopt men weer terug te zijn. Rollators en rolstoelen kunnen mee in de bus. Aanmelden kan tot 1 maart 2017: telefoonnummer (0187) 64 13 44 of via e-mail: m.vanderwelle@zijngo.nl

GOEDEREEDE

Oud papier

GOEDEREEDE – De Stichting Oud Papier Apollo haalt zaterdag weer oud papier op in Goedereede en op het Havenhoofd. Het papier en huishoudelijk karton dient vanaf 8.30 uur goed gebundeld buiten te worden gezet. Oud papier kan ook zelf gebracht worden in de container op parkeerterrein Het Hofje. Dit graag tussen 8.00 en 17.00 uur.

MIDDELHARNIS

Inleveren rommelmarktspullen

Op zaterdag 4 maart is er weer de mogelijkheid voor het inleveren van spullen voor de rommelmarkt. De Schuur in de Van Pallandtpolder is geopend van 9.00 tot 11.30 uur. Wie niet in de gelegenheid is spullen te komen brengen, kan deze laten ophalen. Neem contact op met 0187-680755, Martin Meijer of 0187-487124. Routebeschrijving: Komende vanaf de Zuidelijke Randweg in Middelharnis richting het industrieterrein gaat u bij de rotonde rechtdoor en rijdt u op de Industrieweg. Volg deze tot aan het einde en dan gaat u rechtsaf en volgt u de borden richting de Jonge Spartanen. Blijf rechtdoorrijdend en aan het einde van de weg kan u niet anders dan linksaf volg deze weg en u rijdt vanzelf de boerderij op. De rommelmarkt wordt georganiseerd door de Restauratie- en Activiteiten Commissie van de HHG.

Feiten en fabels bij autisme

Voor 9 maart organiseren de contactgroep autisme GO en MEE Zuid-Hollandse Eilanden een thema-avond over feiten en fabels bij autisme. De bijeenkomst start om 19.30 uur en wordt gehouden in Het Baken, Oost-Voorgors 52 in Middelharnis. Aan de hand van een presentatie met onder andere korte filmpjes, praktijkvoorbeelden en (wetenschappelijke) info, bespreekt men feiten en fabels over autisme. Er is gelegenheid om ervaringen uit te wisselen. De thema-avond is gratis toegankelijk. Meer informatie en aanmelden: Caroline Lanser, autisme@meezhe.nl of tel.: 06-14302315.

Alzheimercafé

Het Alzheimercafé wordt gehouden op woensdag 1 maart in het het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat 27. Het thema is "Zorg voor thuis geregeld". Communiceren met de 'dementia-App'; digitale informatie voor mantelzorgers & naaste familie. Als deskundige zal dhr. P. Hasenaar dit toelichten. Verder is er een informatief blok met de gemeente. Het gesprek gaat o.a. over toewijzing van zorg. Hiervoor is uitgenodigd mw. M. Jansen. Er is ook gelegenheid tot het stellen van vragen. Vanaf 19.00 uur Inloop. Programma van 19.30 tot 21.00 uur.

Repair Café

Op zaterdag 4 maart is er weer Repair Café van 10.00 tot 12.30 uur in kringloopwinkel Goed-voor-Goed, Simon Stevinweg 49, industrieterrein Middelharnis. Wilt u meer informatie: www.repaircafemiddelharnis.nl. Gelijktijdig kan dan een bezoek worden gebracht aan de kringloopwinkel waar een grote verscheidenheid aan gebruikte en in zeer goede staat verkerende huishoudelijke goederen worden verkocht. Men verwacht zaterdag de 750e reparatie aan te pakken. Voor de bezoeker die samen met de vrijwillige reparateur deze 750-ste klus komt klaren, ligt een duurzaam aardigheidje te wachten.

Tabletcafé

Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta organiseert met regelmaat een Tabletcafé in haar vestigingen. De eerstvolgende bijeenkomst in bibliotheekvestiging Middelharnis vindt plaats op woensdagochtend 8 maart, vanaf 10.00 tot 11.30 uur. Alle gebruikers van een iPad of een andere tablet zijn van harte welkom. Onder het genot van een kopje koffie of thee kunt u uw ervaringen met elkaar delen, programmatips uitwisselen en op deze manier meer uit uw tablet te halen. TIP: neem uw tablet mee. Ook als u nog geen tablet heeft, maar wel geïnteresseerd bent in de mogelijkheden bent u van harte welkom om aan te schuiven. De toegang is gratis.

OOLTENSPLAAT

Breicafé

Donderdag 9 maart is er Breicafe van 19.30 tot 22.00 uur in 't Centrum, Weesmolenstraat 12. Een avond gezellig haken, breien of borduren, of alleen een bakje doen. Zelf materialen meenemen. Entree is € 1,50 inclusief koffie/thee. Voor informatie kunt u bellen met Ati Verwoerd 06-40701181. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN.

NIEUWE-TONGE

Rommelmarktspullen

Op 24 juni houdt de Hervormde gemeente weer een rommelmarkt. Men is op zoek naar spullen hiervoor. Deze spullen kunnen worden ingeleverd voor de verkoop op de rommelmarkt. Ook goede spullen uit grootmoeders tijd of antiek kunt u altijd inleveren. De opbrengst is voor het onderhoud van de dorpskerk aan de Kerkring. Boeken, kleding, gereedschap, huishoudelijke artikelen, fietsen, klein meubelen, "we kunnen het als het van goede kwaliteit is zeker gebruiken", aldus de organisatie. U kunt het inleveren bij de schuur van fam van Kempen aan de Oudelandsedijk 4A te Oude-Tonge. (bij van Schelven de dijk op) of bij Hervormd Centrum Elim Zuiddijk 19 te Nieuwe-Tonge. De inleverdatums zijn zaterdag 11 mrt, 15 april, 13 mei en 10 juni, tussen 9.00 en 11.30 uur. Als het niet mogelijk om het zelf te brengen kunt u bellen naar Wim Meijer, 06-16794189.

OUDE-TONGE

Gebedssamenkomst

Iedere eerste woensdag van de maand komt men in Oude-Tonge samen met mensen uit verschillende kerken om samen te bidden. Het samen bidden wordt heel zegenrijk ervaren: "Gebed is het onderhouden van de relatie met God. Tijd apart zetten om te spreken tot God". Hoe wordt de gebedssamenkomst ingevuld? Men start om 20.30 uur in de bovenzaal van Aktivia (Kerkring) Er wordt geopend met een stukje uit de Bijbel, soms aangevuld met een stukje uit een boekje. Daarna wordt er gedankt de zegeningen die we ontvangen en de nood van de wereld en ons dorp opdragen aan God. "U bent er vrij in om hardop te bidden of in stilte mee te bidden. Rond 21.15 wordt er afgesloten". De data van samenkomst zijn: 1 maart, 5 april, 3 mei, 7 juni en 5 juli.

Open Schuur

Zaterdag 4 maart wordt er weer Open Schuur aan de Langeweg 41a. U kunt van 10.00 tot 15.00 uur zonder afspraak komen kijken in de loods van Houweling Meubelen. Er zijn heel veel kleine spullen te koop, zoals: (oude en nieuwere) glazen, serviezen, borden, bestek, lampen, tafeltjes, schilderijtjes, spiegels, kop-en-schotels, van allerlei huisraad, brocante. Tevens kan er een kijkje worden genomen in de loods met grotere meubelen, zoals eiken en grenen kasten, tafels, banken, stoelen enz.

STAD AAN 'T HARINGVLIET

Bingo

Op vrijdag 3 maart is er weer Bingo op Stad. Aanvang 20.00 uur in 't Trefpunt, Oranjelaan 14, Stad aan 't Haringvliet. Meer info op www.stadaantharingvliet.nl

Vrijwilligers gezocht

Op zaterdag 11 maart gaat men de buitenruimte van 't Trefpunt flink aanpakken. Schuren en schilderen van houten banken en tafel(tjes), plantenbakken maken, nieuwe beplanting, het realiseren van een overkapping (stormvaste parasol), onkruid verwijderen, gras maaien, zijn de karweien. Als het minder gunstig weer is zal er - ook in het kader van NL Doet binnen geklust worden. "Wij zoeken nog een leuke groep vrijwilligers (sporters, collega's, vrienden, familie) die ons deze dag ondersteunen. Leuk uitje met zijn allen: voor koffie/thee, soep en broodjes wordt gezorgd", aldus de organisatie.

STELLENDAM

Zeeuwse Sien

Zeeuwse Sien komt bij De Stellevrouwen op donderdag 9 maart. De avond wordt gehouden in het Haegse Huus. De aanvang is 19.30 uur. Zowel dames als heren zijn welkom deze avond. Voor de leden is de avond gratis. Niet-leden betalen € 7,-. Dit is inclusief koffie.

Goederen voor Roemenië

Vrijdag 3 maart 2017 houdt het Roemeniëcomité van de Hersteld Hervormde Gemeente een goedereninzameling voor Roemenië, van 18.30 tot 19.30 uur aan de Margrietstraat te Stellendam, bij de ingang van de bibliotheek. Wie niet in staat is om de spullen zelf te brengen kan contact opnemen met Arend Brinkman (tel. 0187-491803) of met Adrie Wandemaker (tel. 06-46091660).

High-tea 55+

Donderdag 9 maart organiseert de activiteitencommissie van de Stichting ZIJN Stellendam een high-tea middag. De bezoekers kunnen dan weer genieten van lekkere kleine hapjes met diverse soorten thee. Ondertussen kunnen er kleine quizzen gespeeld worden o.a. zoek de spreekwoorden en gezegdes uit de tekening. De aanvang is: 14.30 uur. De zaal van het Haegse Huus is open vanaf. De entree is € 5,-, Opgeven - graag voor 7 maart - kan bij Mevr. M. van Oostenbrugge, tel: 491653; of bij: Mevr. E.S. Spahr vd Hoek, tel: 602411. Belangstellenden van buiten Stellendam, zijn ook van harte welkom.

Kiprolladeverkoopactie

Voor zaterdag 11 maart organiseert de activiteitencommissie van de Hersteld Hervormde Gemeente van Stellendam een verkoopactie van verse kiprollade. U kunt ze in twee maten bestellen: 500 gram voor € 4,50 en 1000 gram voor € 8,50. Bestellingen kunnen worden doorgegeven t/m zaterdag 4 maart a.s. (tussen 18.00 en 20.00 uur) via telefoonnummer 492714. Op zaterdagmorgen 11 maart a.s. kunt u tussen 9.00 en 10.30 uur uw bestelling afhalen bij de familie Oosters, Azaleastraat 35.

Containerverkoop

Zaterdag 4 maart is er weer een verkoop vanuit de container in de tuin van de Gereformeerde Kerk. De verkoop is van 10.00 tot 13.00 uur.