Kernactiviteiten

DIRKSLAND

Bingo SVIK

Stichting SVIK organiseert op donderdag 23 februari een bingo in de Victoriahal aan de Philipshoofjesweg 57a. Er zijn mooie geldprijzen te winnen. De aanvang is 19.30 uur en de zaal is open vanaf 19.00 uur.

GOEREE-OVERFLAKKEE

Blaeuwe Stapper

De VVV van Goeree-Overflakkee is gestart met het verzamelen van informatie voor De Blaeuwe Stapper. Meld nu al uw evenementen/activiteiten op Goeree-Overflakkee voor het (zomer)seizoen 2017 aan. In mei zal een nieuwe uitgave van de jaarlijkse VVV-evenementenkrant, "de Blaeuwe Stapper" verschijnen in een oplage van ruim 50.000 exemplaren. Deze zal wederom huis-aan-huis worden bezorgd op het gehele eiland en natuurlijk verkrijgbaar zijn bij recepties van recreatiebedrijven. Daarnaast wil de VVV de activiteiten en evenementen graag vermelden op de toeristische websites van Goeree-Overflakkee. Aanleveren kan via: info@vvvgoeree-overflakkee.nl of bel het VVV-kantoor in Ouddorp voor uitgebreide informatie: 0187-681789.

MIDDELHARNIS

Open dag Genealogisch Centrum

Op zaterdag 4 maart organiseert het Genealogisch Centrum Goeree-Overflakkee in samenwerking met het Streekarchief een open dag waar stamboomonderzoek centraal staat. Met hulp van vrijwilligers en medewerkers leert u uw weg te vinden naar voorouders, met behulp van bevolkingsregisters, burgerlijke stand en doop/trouwboeken. Ook kunt u zich opgeven voor een workshop 'Stamboom opzetten met behulp van internet'. Toegang en deelname zijn gratis. Voor informatie en aanmelden workshop contact opnemen via info@genealogieflakkee.nl Het Streekarchief is te vinden aan de Dwarsweg 40 en de open dag begint om 10.00 uur en duurt tot 16.00 uur.

The Psalm Project

Op zaterdag 11 maart aanstaande geeft The Psalm Project een concert in de grote kerk van Middelharnis. Al eeuwenlang worden de psalmen gezongen. Liederen die je meenemen door de diepe dalen van het leven, maar ook psalmen die het uitzingen van vreugde. The Psalm Project bewerkt de bij velen bekende melodieën van het Geneefse Psalter tot hedendaagse composities. Daardoor wil The Psalm Project de Psalmen ook voor de toekomstige generaties levend houden en recht doen aan de vaak prachtige melodieën en bekende melodieën van het Geneefs Psalter. Het thema van dit concert is P(s)alm Pasen. Dit concert wordt georganiseerd door 'Zingen in de Kerk', een initiatief van de Protestantse Kerk en Kerk in Actie. Tickets zijn te reserveren via www.zingenindekerk.nl.

Vriendjes- en vriendinnetjestraining

Iedere zaterdagochtend staan de 16 mini-pupillen van vv Flakkee te trappelen om het veld op te gaan. Onder leiding van enthousiaste trainers maken de allerkleinsten kennis met de balsport. Door middel van spelvormen die aansluiten op de leeftijd en belevingswereld van de kinderen leren ze hoe leuk het is om te sporten. "Plezier maken, samen lachen en lol hebben is het aller belangrijkste. Daarnaast is het fantastisch dat kinderen ook naast hun klasgenootjes nieuwe vrienden kunnen maken. Een voetbalfamilie waar ze wellicht hun hele leven plezier van hebben", aldus de organisatie. Op zaterdag 25 februari is er een vriendjes- en vriendinnetjestraining waaraan alle kinderen van 4 t/m 6 jaar oud aan deel mogen nemen. Men start om 11.00 uur en om 12.00 uur is de gezamenlijke afsluiting in de kantine. Het eerste seizoen is bij vv Flakkee geheel gratis. Voor een trainingspak en een tas wordt gezorgd. Voor meer informatie en vragen: www.msvenavflakkee.nl

Regioavond Hervormde Vrouwenverenigingen

Alle leden van de vrouwenverenigingen op Goeree-Overflakkee, maar ook belangstellenden, worden uitgenodigd om de jaarlijkse regio-avond bij te wonen. Dit jaar is het thema van de avond "Vrouw en Vreemdeling". Spreekster is Andrea Stribos. Dit thema is gekozen omdat de verenigingen dit jaar bezig geweest zijn met de Bijbelstudie over het boek Esther. De avond wordt gehouden op woensdag 22 maart in de Hervormde Kerk van Middelharnis aan de Ring. De aanvang is 19.30 uur en de kerk is open om 19.00 uur. Opgave - voor 15 maart - kan via Anneke de Keizer, via telefoon of email: Telefoon: 0187-483620, email: keizeran@planet.nl De kosten zijn € 5,00 p.p. (u kunt dit betalen bij binnenkomst in de kerk).

OOLTGENSPLAAT

Bingoavond OFB

Vrijdag 24 februari is er weer de maandelijkse bingoavond in de kantine van VV OFB. Aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur.

Rommelmarktspullen

Snuffelschuur Alles Wisselt is op zoek naar rommelmarktspullen. Gaat u opruiming houden, de zolder opruimen of schoonmaken en heeft u iets overtolligs? Denk dan aan de Snuffelschuur. Het wordt na een telefoontjes opgehaald: Tel. 06-3000 2105 (Wim de Bonte). De openingstijden van Alles Wisselt zijn: Elke woensdag en vrijdag van 10.00 tot 16.30 uur. En zaterdag van 9.00 tot 12.00 uur. Alles Wisselt is te vinden aan de Van Weelstraat 1, tegenover slagerij Buth, rechts naast het kerkgebouw van de Gereformeerde Gemeente.

OUDDORP

Presentatieavond zending

Woensdagavond 1 maart hopen de Zendingscommissie 'Onderwijst al de volken' en de Evangelisatiecommissie 'De Vuurtoren' van de Hersteld Hervormde Kerk te Ouddorp een gezamenlijke avond te houden. Tijdens deze avond zal er een presentatie worden gehouden door Mw. Strik-van Lenten. Zij is vorig jaar samen met haar man naar Mbuma (Stichting Mbuma-Zending) geweest in Zimbabwe om voor een periode van zen weken vrijwilligerswerk te verrichten. Zij zal aan de hand van foto's en video-opnamen, wat van hun vele indrukken en werkzaamheden laten zien, tijdens hun verblijf in Mbuma. Tevens zal er deze avond worden gecollecteerd voor het zonnepanelenproject t.b.v. het ziekenhuis in Mbuma. De aanvang is om 19.30 uur in het verenigingsgebouw "Eben-Haëzer".

't Ouddurpse Springfeessie

Kom ook gezellig in de voorjaarsvakantie naar 't Ouddurpse Springfeessie in de Dorpstienden. Woensdag 28 februari, donderdag 1 maart en vrijdag 2 maart van 10.00 tot 16.00 uur staat de Dorpstienden vol met springkussens, Oud-Hollandse spelletjes en een echte stormbaan. Kosten toegang: (1-18 jaar): € 2,50 p.p.p.d. en € 5,-- p.p. voor 3 dagen.

Clinic Ethiopia bij 55+-club

Woensdag 1 maart verzorgt Corrie 't Mannetje om 14.00 uur een presentatie over Clinic Hidi Ethiopia bij de 55+ club in de Dorpstienden in Ouddorp. De afgelopen maanden hebben de bezoekers van de club babyomslagdoeken gebreid en gehaakt, u kunt deze middag zien waar ze terecht komen. Clinic Hidi in Ethiopië is een polikliniek die is uitgegroeid tot een belangrijke hulppost voor mensen uit de omgeving van Hidi. Jacomijn van Haar, verpleegkundige, werkt hier samen met Ethiopische zorgverleners. Ze bieden o.a. verloskundige hulp. Voor de pasgeboren baby's kunnen ze de doeken goed gebruiken. Deze middag worden de omslagdoeken overhandigd aan Corrie. Heeft u nog babykleertjes voor de baby'tjes in Ethiopië dan kunt u deze ook inleveren, ze zijn daar erg blij mee. Heeft u nog vragen, dan kunt u contact opnemen met Joke van Dam tel. 0187 682319. Woensdag 8 maart is er geen activiteit i.v.m. biddag en 15 maart is er een chineesbuffet. Voor meer informatie kunt u bellen of mailen met Stichting ZIJN tel. 0187 483366 e-mail: c.vermeulen@zijngo.nl.

Inloophuis De Boei

Stichting inloophuis de Boei Goeree-Overflakkee organiseert iedere tweede en vierde dinsdag van de maand een inloop met activiteit voor mensen die persoonlijk of in hun naaste omgeving te maken hebben (gehad) met kanker. Bezoekers kunnen binnenlopen vanaf 10.00 uur, koffie/thee drinken en in gesprek gaan over alle mogelijke onderwerpen met de gastvrouwen en de andere gasten. Tussen de middag kan de eigen lunch gebruikt worden en vanaf 13.30 uur is er een activiteit. De volgende inloopdag is op 28 februari er is dan een opkikkerdag voor de gasten. Er zijn diverse specialismen aanwezig zoals een schoonheidsspecialist, een pedicure enz. Ook is er een massagematras. Inloopdagen vinden plaats in "De Overkant" Dijkstelweg 33 Ouddorp. Voor vragen en informatie kunt u contact opnemen via email info@deboei.nl of telefoon 06 22111572. Meer informatie is te vinden via www.deboeigo.nl of facebookpagina www.facebook.com/deboeigo.

OUDE-TONGE

Jaarlijkse eindtijdbijbelstudie

Ondersteund door honderden indringende beamer-beelden zal Frank Ouweneel stilstaan bij de precisie waarmee de Bijbel over de actualiteit spreekt. De schijnwerpers zijn gericht op de jaren 2016 en 2017 met het oog op de in de Bijbel beschreven toekomstige gebeurtenissen. Deze studie zal worden gehouden in Evangelie Gemeente Flakkee op dinsdag 7 maart vanaf 19.30 uur – zaal open vanaf 19.00 uur. Emmastraat 24a in Toegang gratis.

Themamiddag Rode Kruis

Woensdag 1 maart houdt A.S.V.Oostflakkee een themamiddag van het Rode Kruis. Bezoekers kunnen vanaf 12.00 uur aan de erwtensoep. Daarna is er een presentatie van het Rode Kruis over Zelfredzaamheid en een workshop 'Risico's in en om het huis'. Deze workshop is voor iedereen die (beter) voorbereid wil zijn op mogelijke kleine (en grotere) rampen in en om het huis. Aan het eind van de bijeenkomst "ben je bewust wat er mis kan gaan? Heb je op een rijtje hoe je je daarop kan voor bereiden? Kun je een persoonlijk noodplan opstellen?" Drie dames van het Rode Kruis geven deze middag voorlichting. De kosten van de middag zijn € 5,-. Locatie Stichting ZIJN aan de Bernhardstraat 25 in Oude Tonge. Opgeven kan bij Lenie tel 642590 of per mail kees.lenie@telfort.nl

Bingoavond

De OSV Oostflakkee houdt vrijdag 24 februari weer de maandelijkse bingoavond bij Stichting ZIJN aan de Bernhardstraat 25. Aanvang 19.30 uur. Kosten: € 7,- met gratis koffie.

SOMMELSDIJK

Bingo O-O-GO

Zaterdag 4 maart is er een bingo van de Ouderenvereniging Goeree-Overflakkee. Om 19.30 in het wijkgebouw de Zwaluw Sperwer 55 te Sommelsdijk. De zaal is open om 19.00 uur. De koffie /thee is gratis bij binnenkomst. Er worden 11 rondes gespeeld voor € 6.50 per ronde. Daarnaast nog negen gratis prijsjes en in de pauze verkoop van twee extra rondes voor € 1.- per ronde. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom.

STELLENDAM

Bingo Caleido

Inloop Caleido organiseert voor woensdag 22 februari een bingo in De Rank, aan de Bosschieterstraat. De aanvang is 19.00 uur en de bingo zal om ongeveer 21.00 uur worden afgesloten. Er zijn geen kosten verbonden aan deze avond. Er zijn ook twee prachtige prijzen te verloten. Inwoners van Stellendam en omgeving zijn van harte welkom. "Breng gerust iemand mee om zo op een ontspannen manier kennis te maken met onze gezellige avondactiviteiten". De avondactiviteit wordt één keer per maand georganiseerd op de woensdagavond. Elke dinsdag en donderdag staan de deuren overdag open: dinsdag van 10.00 tot 13.00 uur en donderdag van 10.00 tot 16.00 uur. Wie vervoersproblemen heeft kan contact opnemen via: 06-23506507.

Verkoping Vrouwenvereniging

Vrijdag 24 februari hoopt de Hersteld Hervormde Vrouwenvereniging 'Onderzoekt de Schriften' een verkoping te houden ten bate van de nieuwbouw van de kerk. De verkoping, die begint om 13.30 uur en duurt tot 19.00 uur zal gehouden worden in de Beth-El kerk aan de Voorstraat 69. Er is van alles te koop, zoals opgemaakte bakjes met bloembolletjes, sokken, haakwerk, handdoeken, knuffels, kraamcadeautjes, rollen snoep, kaarten en dergelijke. Ook worden er zelfgemaakte cakes, advocaat, taarten, kruukplaetjes,bonbons en boterkoeken verkocht. U kunt hier tevens terecht voor appels, peren, sinaasappels, mandarijnen, witlof en eieren. Ook de overheerlijke puddingbroodjes en worstenbroodjes zijn weer te verkrijgen. Daarbij is er 'enveloppen trekken' voor jong en oud en zijn er verschillende boodschappenmanden te winnen. Ook aan de kinderen is gedacht. Verder is er gelegenheid om gezellig een kopje koffie of thee te blijven drinken met iets lekkers erbij.