Afbeelding
Foto: Adri van der Laan

DE-koffiepunten voor de voedselbank

GOEREE-OVERFLAKKEE - De Lionsclub Goeree-Overflakkee spaart tot eind februari DE-koffie en theepunten. De punten, die op koffie- en theeverpakkingen van het merk Douwe Egberts te vinden zijn, worden door de koffiebrander voor de Lions omgezet in pakken koffie, die dan weer aan voedselbank worden gedoneerd. Douwe Egberts vindt bovendien de actie van de Lions zo sympathiek en dat ze heeft toegezegd alle donaties met 15% te verhogen. Wie DE-punten aan de Lions doneert, geeft ze daarmee dus nog meer waarde.

Steeds meer gezinnen zijn niet meer in staat om rond te komen, met alle problemen van dien. Wie voldoet aan de criteria kan een beroep doen op de Voedselbank. Deze hulp is voor maximaal drie jaar en bedoeld om mensen een steuntje in de rug te geven bij het oplossen van hun financiƫle problemen. De Voedselbank levert voedselpakketten aan gezinnen, die onder de armoedegrens leven. Koffie zit zelden in de pakketten en is relatief duur als je van weinig geld moet rondkomen.

Dit jaar zijn er maar liefst acht inzamelpunten op Goeree-Overflakkee. U kunt met uw punten terecht bij DE-inzameldozen op de volgende adressen: In Middelharnis bij Primera aan het Beneden Zandpad, bij de Plus Slingerland aan het Kerkepad en bij Albert Heijn aan het Gedempt Kanaal. In Ouddorp kunnen punten worden ingeleverd bij Albert Heijn aan de Dorpstienden en bij Jumbo aan de Molenweg 4. In Stellendam kunt u punten doneren aan het Oranjeplein 1-5 bij Plus Tessemaker. In Oude-Tonge staat de inzamelbus bij Albert Heijn aan de Dabbestraat en in Dirksland bij de COOP aan de Boomvliet 4.

De punten kunnen tot eind februari 2017 worden ingeleverd. U kunt de tellers helpen door de punten in een envelop te doen en het aantal punten op de envelop te schrijven.