Kernactiviteiten

ACHTHUIZEN

Sjoelen

De plaatselijke commissie van Achthuizen van Stichting ZIJN houdt op maandag 27 februari a.s. een sjoelmiddag. De sjoelmiddag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10. Aanvang: 13.30 uur. De kosten bedragen € 4,-inclusief koffie of thee. Iedereen is van harte welkom!

DEN BOMMEL

Bingo 55+

De 55+ club van Den Bommel (Stichting ZIJN) organiseert voor alle 55- plussers op donderdag 23 februari a.s. een gezellige bingo met leuke prijzen. De middag begint om 14.00 uur en wordt gehouden in Bommelstee, Schaapsweg 34 in Den Bommel. De kosten zijn € 4.00 p.p.

Breicafé

Woensdag 22 februari is het weer zover, dan zijn alle brei- en haaklustigen van Den Bommel en omstreken welkom in Bommelstee, Schaapsweg 34. Inloop van 19.30 - 22.00 uur. Entree € 1,75 is inclusief twee keer kopje koffie/thee. Ieder neemt zijn/haar eigen materiaal mee. Nog nooit een breinaald vastgehad? Er is altijd wel iemand om je op weg te helpen. Jong en oud zijn van harte welkom. Voor informatie kun je terecht bij Carla Gebraad 611397. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN.

DIRKSLAND

Koffieochtend 't Reginahof

Op dinsdag 21 februari is men weer welkom op de koffie in 't Reginahof. Dit is de gelgenheid om andere mensen te ontmoeten in een ongedwongen sfeer. Dit kan door een gezellig praatje, of eventueel een spel. "Heeft u onze koffieochtend nog niet bezocht, loop dan eens vrijblijvend binnen", aldus de organisatie. De Reginahoef is te vinden achter de apotheek. Een ieder is welkom van 10.00 tot 12.00 uur. Voor de koffie wordt een kleine vergoeding gevraagd.

Informatieavond glaucoom

Op woensdag 15 maart wordt een informatieavond over glaucoom gehouden. Glaucoom is een oogziekte die schade aan de oogzenuw veroorzaakt, met als gevolg uitval van het gezichtsveld. De meest voorkomende oorzaak is een verhoogde oogdruk. Glaucoom kan niet genezen worden, maar het proces kan wel worden vertraagd. Daarom is behandeling in een vroeg stadium belangrijk om schade aan de oogzenuw zoveel mogelijk te beperken. Is er bij u of iemand in uw omgeving glaucoom geconstateerd? Of denkt u dat u glaucoom zou kunnen hebben? Dan is men welkom op deze avond. De avond wordt gehouden in het restaurant van het zieken en begint 19.00 uur. Vanaf 18.45 uur is er ontvangst met koffie. Medewerking wordt gegeven door de heer B. Bolle, afdelingshoofd polikliniek Oogheelkunde; oogarts mevrouw M. van Kooten en de heer M. Schaafsma van de Oogvereniging. De avond wordt om 20.30 uur afgesloten. Er is ook gelegenheid tot napraten.

GOEDEREEDE

Verkoping / inleveren babycapes

Zaterdag 18 februari houden jongensclub 'Samuël' en meisjesclub 'Hanna' van de HHK te Goedereede een verkoping rond het kerkgebouw 'De Levensbron'. Men kan er onder andere terecht voor een lekker gebakken visje, cake, broodje kroket of frikandel. De kinderen kunnen envelopje trekken. Ook is er een kraam met authentiek Ethiopische spullen. Er is gelegenheid om gezellig een kopje koffie of thee te drinken. De verkoping wordt gehouden van 9.00 uur tot 14.00 uur. De opbrengst is bestemd voor clinic Hidi in Ethiopië. Heeft u in de afgelopen tijd een babycape/omslagdoek gehaakt of gebreid voor de pasgeboren baby's in Ethiopië, tijdens de verkoping kunt u bij ons terecht om deze in te leveren. En mocht u nog babykleding hebben waar u niets meer mee doet, ook dat kunt u bij ons inleveren.

MELISSANT

Koffiemiddag

Woensdagmiddag 15 februari is er vanaf 15.00 tot ongeveer 17.00 uur een koffiemiddag. Dit in plaats van de gebruikelijke koffieochtend. Deze middag kunnen de bezoekers allerlei soorten quizzen doen. Tussen de bedrijven door kan er koffie of thee gedronken kunnen worden, met wat lekkers erbij. Er worden leuke prijzen beschikbaar gesteld. De personen met de meeste punten komen daarvoor in aanmerking. Om ongeveer 17.00 uur wordt de middag afgesloten met stamppot boerenkool. Een toetje en een mandarijn ontbreken natuurlijk niet. De kosten bedragen: € 7,- ; dit is inclusief de maaltijd, koffie/thee. Neemt u niet deel aan de maaltijd, dan kost het € 2,75. De volgende koffieochtenden zijn op: 15 maart, 12 april en 17 mei. Opgeven kunt u zich bij tel. 602411.

MIDDELHARNIS

Geloof is doen?!

"De reformatie heeft nooit zoveel op gehad met de brief van Jacobus. Men vond er te veel dadendrang in zitten. En dat strookte niet met het genadekarakter van het christelijk geloof. Dat vond men meer bij Paulus. Luther vond het maar een 'strooien brief' en zei dat hij met 'Jaapje (=Jacobus) de kachel wilde aanmaken'. Maar wat wil Jacobus eigenlijk zeggen in zijn zeer praktische brief?", aldus ds. Lingen. In het 500e herdenkingsjaar van de Reformatie kan men zich hierin verdiepen. Men is welkom op maandag 20 februari 2017 om 20.00 uur in de Emmaüskerk. Inleider: Ds. Leendert Jan Lingen. Kijk op www.emmauskerkmiddelharnis.nl.

Bidstond voor Israël

Woensdag 22 februari is er een bidstond voor Israël in de zaal van de Christelijke Gereformeerde Kerk van Middelharnis, Hoflaan 41. Aanvang 19:30 uur. Deze gaat uit van de stichting Herleving Gebed voor Israël. Sprekers zijn: ds. K. Visser en kand. R.J. Jansen. "Israël en het Joodse volk vraagt voortdurend aandacht. Israël heeft eigenlijk maar één vriendschappelijk land en dat is Amerika. Het is zeer beschamend dat Europa en ook ons land zo ver zijn afgeweken van God en gebod, dat in ieder geval ten minste de linkse politiek nu eerder geneigd is vrede te sluiten met moslims dan met Joden. Daarom neemt antisemitisme en anti-christelijkheid toe. De stichting Herleving Gebed voor Israël vraagt hier aandacht voor gebed voor Israël, omdat er op grond van de bijbel nog beloften zijn voor Israël", aldus de organisatie van de bidstond: Stichting Herleving Gebed voor Israël. www.gebedvoorisrael.nl

NIEUWE-TONGE

Schuurverkoop

Zaterdag 18 februari is er van 10.00 tot 16.00 uur schuurverkoop van meer dan 500 artikelen uit Grootmoederstijd: emaille, zink, keulse potten, fornuizen. Er is gratis koffie of thee. De verkoop is Groeneweg 35 Nieuwe-Tonge. Meer info: 0187-651638.

OOLTGENSPLAAT

Bingo 55+

Op vrijdag 17 februari a.s. wordt er een grote bingo georganiseerd in 't Centrum, Weesmolenstraat 12. De aanvang is 14.00 uur. Voor één boekje betaalt u € 4, voor twee boekjes € 7. Natuurlijk zijn er leuke prijzen te winnen. Er is ook nog een verloting, waardoor de kans op een leuke prijs nog groter wordt. Ook mensen uit andere dorpen zijn welkom. Voor informatie kunt u bellen naar Ati Verwoerd 06-40701181.

OUDDORP

Collecte Hersenstichting

In Ouddorp is in de week van 30 januari tot 4 februari gecollecteerd voor de Hersenstichting. Deze collecte heeft het mooie bedrag van € 1612.88 opgehaald. De opbrengst wordt besteed aan wetenschappelijk onderzoek en aan voorlichting, om zo een bijdrage te leveren aan een betere toekomst voor mensen met een hersenaandoening. Namens de Hersenstichting hartelijk bedankt voor uw bijdrage, dit geldt voor zowel de collectanten als de gevers. Heeft u de collectant gemist? Uw gift is altijd welkom op gironr. 860 in Den Haag. www.hersenstichting.nl

Snertmaaltijd 55+

Woensdag 22 februari is het weer tijd voor de jaarlijkse snertmaaltijd van de 55+ club in Ouddorp. Vanaf 17.00 uur bent u van harte welkom in de Dorpstienden om te genieten van erwtensoep met broodjes worst en een toetje. De soep is ook dit jaar gekookt door hotel restaurant Akershoek. Het jeugdorkest van muziekvereniging Concordia gaat voor u optreden. De kosten voor deze activiteit bedragen € 8,-. U kunt zich opgeven bij de 55+ club in de Dorpstienden of bij Joke van Dam tel. 0187 682319. U wordt vriendelijk verzocht uw eigen bord/soepkom en bestek mee te nemen om de vrijwilligers te ontlasten. Op woensdag 1 maart kunt u babydekentjes breien of haken voor Clinic Hidi in Ethiopië. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met stichting ZIJN 0187 483366 of e-mail c.vermeulen@zijngo.nl

Vullen schoenendozen

De stichting Samaritaan (bekend van o.a. de schoenendoosactie) heeft het verzoek gekregen om ruim 1300 gevulde schoenendozen te maken voor de vluchtelingenkampen in Griekenland. Hiervoor zijn natuurlijk heel veel spullen nodig. Wat is er zoal nodig? Zeep, tandpasta en tandenborstel. Klein speelgoed zoals jojo, springtouw, auto of popje. Punniksetje, kralen of een klein puzzeltje. En iets van kleding wat in een schoenendoos past, zoals ondergoed, sokken of een shirtje. Mutsen, sjaals en handschoenen zijn ook welkom. Als u deze spullen inlevert in een tas of rugzak dan kan deze gelijk voor de kinderen gebruikt worden. Dit alles voor kinderen in de leeftijd van ca 0-14 jaar. Eind februari worden de dozen in het verwerkingscentrum van Zuidland gevuld en klaargemaakt voor verzending. De spullen kunnen tot en met 20 februari ingeleverd worden in de Gereformeerde kerk van Ouddorp of Stellendam of bij familie Westhoeve aan de Molentienden 80.

Fotopresentatie 55+club

Woensdag 15 februari heeft de 55+ club in Ouddorp Huib van Dam uitgenodigd voor een fotopresentatie in de Dorpstienden. Hij toont u deze middag mooie beelden van de natuur. De prijs van deze middag bedraagt € 2,- inclusief een kopje koffie. Om 14.00 uur bent u van harte welkom in de Dorpstienden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Joke van Dam tel. 0187 682319 of Stichting ZIJN 0187 483366 e-mail c.vermeulen@zijngo.nl Woensdag 22 februari kunt u weer snert eten bij de 55+ club.

OUDE-TONGE

Goederen voor Uzon

Zaterdag 18 februari houdt men van de Hervormde Gemeente weer een goedereninzameling voor de zustergemeente in Uzon. De inzameling wordt gehouden op het inzameladres aan de Capelleweg (bij het AVK-terrein) te Oude-Tonge. Komende vanaf de rotonde is het de laatste loods aan uw linkerhand waar een bord aan de weg staat. Van 9.30 uur tot 11.30 uur staat men klaar om uw schone, goed bruikbare kleding aan te nemen. Twijfelt u aan de bruikbaarheid van uw spullen of moet er iets opgehaald worden? neem dan contact op met dhr. A. Klem. Zijn telefoonnummer: 641304. Graag vrijdagavond bellen tussen 19.00 en 20.00 uur. Er staat een collectebusje voor uw (vrijwillige) bijdrage in de transportkosten.

Tabletcafé

Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta organiseert met regelmaat een Tabletcafé in haar vestigingen. Op vrijdag 24 februari vindt de volgende bijeenkomst plaats in de Bibliotheek (Ebbe en Vloed) in Oude-Tonge. Alle gebruikers van een iPad of een andere tablet zijn van harte welkom. U kunt uw ervaringen met elkaar delen, programmatips uitwisselen en op deze manier meer uit uw tablet te halen. TIP: neem uw tablet mee! Ook als u nog geen tablet heeft, maar wel geïnteresseerd bent in de mogelijkheden bent u van harte welkom om aan te schuiven. Deelname is gratis. Het tabletcafé start om 13.30 uur en is om ongeveer 15.00 uur afgelopen.

Middag en potermaaltijd

De Plaatselijke Commissie van Oude-Tonge organiseert op 22 februari a.s. een gezellige middag met aansluitend poters eten.. De middag begint om 14.00 uur en wordt gehouden in het Infocentrum, Bernhardstraat 27 te Oude-Tonge. Rond 17.00 uur is er de gezamenlijke potermaaltijd. De totle kosten voor deze middag en maaltijd zijn € 11,00. Vooruitbetaling € 2,50. Aanmelden voor 20 februari bij Nel Vervloed, Beatrixstraat 3, envelop met naam, adres en vooruitbetaling in de bus gooien. 0187-642697.

SOMMELSDIJK

Bingo O-G-O

Zaterdag 25 februari is er een bingo van de Ouderenvereniging Goeree-Overflakkee om 19.30 uur in het wijkgebouw De Zwaluw. Sperwer 55k. De zaal is open om 19.00 uur. De koffie/thee is gratis bij binnenkomst. Er worden elf rondes voor € 6.50 per ronde gespeeld. Daarnaast zijn er nog negen gratis prijsjes en in de pauze verkoop van twee extra rondes voor één euro per ronde.

STELLENDAM

Collecte Hersenstichting

Van 30 januari.tot en met 4 februari 2017 vond in Stellendam de Hersenstichtingcollecte plaats. Er zijn veel collectanten op pad gegaan om voor al die mensen met een hersenaandoening geld in te zamelen. Deze enthousiaste inzet heeft € 523,45 opgeleverd. Deze mooie opbrengst wordt besteed aan wetenschappelijk onderzoek en aan voorlichting, om zo een bijdrage te leveren aan een betere toekomst voor mensen met een hersenaandoening. De Hersenstichting bedankt collectanten en gevers. Meer informatie kunt u vinden op www.hersenstichting.nl

Containerverkoop

Zaterdag 18 februari is er weer een verkoop vanuit de container in de tuin van de Gereformeerde Kerk. De verkoop is van 10.00 tot 12.00 uur.