Afbeelding
Foto: Adri van der Laan

Peuterspeelzaal Pippeloentje op de Bosseschool

MIDDELHARNIS - De leidsters en peuters van peuterspeelzaal Pippeloentje zijn al weer een aantal weken aan het werk op de nieuwe locatie in de Bosseschool. Na een periode van wennen, was het maandagochtend 6 februari tijd om samen met peuters, ouders, juffen, vrijwilligers, belangstellenden, directeur dhr. Trommel van de Bosseschool en directeur-bestuurder Anne Verhey van Stichting Peutereiland het nieuwe bord van peuterspeelzaal Pippeloentje te onthullen.

Er is een feestelijke moment van de opening gemaakt. De peuters kregen een lekkere traktatie met het logo van beertje Pippeloentje erop. Ouders en belangstellenden werden ontvangen met koffie en thee. Daarna heeft iedereen zich buiten verzameld bij het nieuwe bord. Na een kort welkomstwoord van directeur-bestuurder Anna Verhey mochten de peuters, met mooie feestmutsen op, aan een lange slinger trekken. Zo viel een doek van het nieuwe bord af en is onder luid applaus Pippeloentje officieel geopend.

Peuterspeelzaal Pippeloentje is al meer dan 20 jaar een begrip in Middelharnis. Eerst was de peuterspeelzaal gevestigd in het Wijkcentrum. De samenwerking met de Bosseschool met behoud van eigen identiteit was al snel gevonden. Hierdoor kan de peuterspeelzaal nog beter afstemmen en een doorgaande lijn naar het basisonderwijs realiseren. Op de peuterspeelzaal zijn alle kinderen welkom, ongeacht naar welke basisschool het kind doorstroomt. Pippeloentje heeft een ruimte en een eigen buiten speelplaats ter beschiking. Leidsters, ouders en vrijwilligers hebben hun steentje bijgedragen aan de verhuizing waarna eind december de peuterspeelzaal kon verhuizen.

Op deze mooie locatie kunnen de peuters een plezierige tijd en een goede voorbereiding op het basisonderwijs geboden worden. Pippeloentje is een van de 15 peuterspeelzalen van Stichting Peutereiland die in elke kern op het eiland minstens een peuterspeelzaal heeft.. Peutereiland biedt kinderen in de leeftijd van twee tot vier jaar een plezierige tijd waarin de peuters spelend leren, samen met peuters, samen met ouders, samen met deskundigen. Zodat iedere peuter zich evenwichtig en op eigen niveau ontwikkelt. Meer informatie vindt u op www.peutereiland.nl