Continuïteit van huisartsenpraktijk

GOEREE-OVERFLAKKEE - Problematiek over de continuïteit van de huisartsenpraktijk in Den Bommel was onderwerp van een raadsvraag van de fractie VKGO (De Vos). Waarom is er door burgemeester en secretaris geen initiatief genomen voor een constructief gesprek met de huisartsen nadat zij hiertoe een nadrukkelijk verzoek kregen?

Door Jaap Ruizeveld

En vindt het college dat er een volwaardige huisartsenpraktijk in Den Bommel moet blijven en dat voor huisvesting het college een optimale inspanning moet leveren? Huisartsen zouden hebben aangegeven hun praktijk met apotheek in Den Bommel te willen voortzetten. De problematiek om tot een praktijkruimte te kunnen komen die aan de eisen voldoet zou eind 2016 aan de fractievoorzitters in de raad zijn gemaild.

Wethouder De Jong gaf aan dat er wel degelijk overleg is gevoerd en ook nu nog steeds gaande is. Het plan van de huisartsen staat daarbij centraal en zal in procedure kunnen komen. Oorspronkelijk was een en ander tijdelijk geparkeerd omdat ingezet werd op het realiseren van één project waarin zowel voor de voetbal, het dorpscentrum, de huisartsenpost en de school gezamenlijk ruimte zou kunnen worden ontwikkeld. Na verkenning van de uitvoeringsmogelijkheden en een verdiepingsslag bleek dat dit veel extra tijd en rond de 200.000 euro zou gaan kosten. Nu wordt weer de focus gelegd op de huisartsenvoorziening.