iNGEZONDEN:

Swaneveld

Geachte heer van Zielst,

Dat u mij niet in de gelegenheid heeft gesteld mijn verhaal te doen voordat u uw artikel inzond, is niet alleen incorrect maar tevens onfatsoenlijk. Dat u niet van de feiten op de hoogte kan zijn, komt onder andere omdat de bewijzen voor de harde beschuldigingen aan het adres van de burgemeester die ik aan de raad stuurde, voor de burgers zijn afgeschermd. (Zie raadsagenda ingekomen stukken 29 okt. 2016) En omdat de burgemeester belangrijke zaken, die ook nu spelen, steeds achterhoudt voor de raad.

Van verdenkingen, beledigingen en bedreigingen door mij is nooit iets gebleken. Immers uw beschuldigingen aan mijn adres zijn niet gebaseerd op feiten.
De actie waar u op doelt, is dat ik elke openbare raadsvergadering voor de raad – en publiek waar onder ook u – in vijf minuten uitleg kom geven over de misstanden die bij de gemeente heersen.

Het zou mij niets verbazen als men ook zal proberen het spreekrecht in te perken, om mij ook op die manier de mond te snoeren. Zoals eerder de gemeente Oostflakkee mij de toegang tot het gemeentehuis verbood.

Als partijvoorzitter van het GOS kan het nooit gaan om financiële genoegdoening. En iets dat nog niet juridisch juist is vastgesteld, kan altijd nog komen, op voorwaarde dat de burgemeester geen onjuiste informatie verschaft.

Meneer van Zielst, de burger heeft gewoon recht op een gemeente die zuiver werkt. Een goed functionerende gemeente, dat is wat het GOS hoe dan ook bereiken wil! En niemand kan en mag dat ons kwalijk nemen, laat staan beletten om daar al onze energie in te steken. En daarbij ons nek volledig uit te steken. Samen met iedereen die daar open voor staat, ook u! Met burgers als bedrijven als enige winnaars.

Uw overdenking past daar niet in.

Mijn gemoed komt pas tot rust zodra de gemeente weer zuiver functioneert in de lijn van de wet! Want van deze vanuit Oostflakkee overgewaaide groepscultuur kan niemand vrolijk worden.

ARIE SWANEVELD
Oude-Tonge