INGEZONDEN

Er tussenuit geknepen… als een dief in de nacht

Wethouder Trouwborst keert terug van een vakantie en deelt in de vergadering van het college mee te stoppen om persoonlijke redenen en verdwijnt… door de zijdeur.
Navraag bij de burgemeester levert op, dat niemand enige verklaring of uitleg heeft gehad en dat het opstappen voor haar en de rest van het college één grote verrassing was en is. En dat geldt ook voor (de top van) het ambtelijk apparaat. Hij nam zelfs geen afscheid van zijn 'eigen' ambtenaren.

Wat die persoonlijke redenen ook waren, ik denk dat niemand zich zorgen hoeft te maken over zijn gezondheid of die van zijn gezin of andere zorgelijke privéomstandigheden. Elk normaal mens zou, als daarvan sprake zou zijn, dit gewoon melden als reden van vertrek.

Wat die persoonlijke redenen dan wel zijn, is onbekend. Hij wenst geen opening van zaken te geven. En dan moet je maar gaan raden… en dat doe ik dan ook.

Je kunt je nog zo arrogant boven anderen verheven voelen maar eens komt de tijd dat je plat op je snufferd gaat. Hoogmoed komt voor de val!
In allerlei dossiers ging hij als een zelfbenoemde Zonnekoning tekeer. Niet gehinderd door de rest van het College en al helemaal niet door de coalitiepartijen in de Raad. Hij maakte de dienst uit. Dat gold ook voor de bezetting van (belangrijke) functies in het ambtelijk apparaat.

Maar je kunt niet alles naar je hand zetten. Geld groeit niet aan een boom en dus komt de gemeente een kleine twee ton tekort bij het NK Wielrennen. De flauwekul over de tienduizenden bezoekers en de miljoenen 'extra inkomsten de komende jaren' is alleen maar wishfull thinking. En dan waren er de zwembaden, de 'vriendjes-stichting' Olympia, de gemeentelijke accommodaties met hun beheerders, de kunstgrasvelden, de opheffing van de bibliotheek, de rampzalige bezuinigingen op cultureel werk, op de verenigingen en stichtingen en vooral op de sociale- en gezondheidszorg.

Natuurlijk wordt er nu gesproken en geroepen over 'betrokken bestuurder', 'capabel', 'respect', enz. Het gebruikelijke geblaat.
Trouwborst knijpt er tussenuit als een dief in de nacht, laat zijn collega's en ambtenaren volkomen in de steek, zadelt zijn opvolger op met een boel rotzooi en de gemeente met grote financiële en andere problemen.

Wat mij betreft dus/daarom geen respect, niks betrokken en niet capabel, maar iemand die vlucht voor de problemen die hij zelf door eindeloze hovaardij heeft veroorzaakt.

R. MALIEPAARD
Fractie Maliepaard