In dialoog over mantelzorgondersteuning

GOEREE-OVERFLAKKEE - Dinsdag 21 en woensdag 22 februari organiseert Stichting ZIJN een dialoogtafel met als thema: mantelzorg in beeld. In respectievelijk Middelharnis en Ouddorp.

De bijeenkomst is bedoeld voor werknemers in de zorg, zoals wijkverpleging, thuiszorg en thuishulp, die in hun werk te maken hebben met mantelzorgers. Mantelzorgers hebben vaak moeite hun grenzen aan te geven, cijferen zichzelf weg en lopen het risico overbelast te raken en zelf ziek te worden. Wat kunnen zorgprofessionals doen om te zorgen dat de mantelzorger ook voor zichzelf blijft zorgen en op tijd hulp inschakelt? Hoe kunnen zorg- en welzijn medewerkers er voor te zorgen dat mantelzorgers de hulp die ze bieden aan hun naaste zo lang mogelijk vol kunnen houden? Wat is uw ervaring met mantelzorgers? Hoe zou u ze het beste kunnen ondersteunen? Wat is er voor nodig om dat te kunnen doen? Stichting ZIJN gaat graag met u in dialoog over de ondersteuning van mantelzorgers i.s.m. DialooGO.

Een dialoogtafel is een groep van zes tot acht personen die met elkaar in gesprek gaan over een vooraf vastgesteld thema, in dit geval dus "Mantelzorg in beeld". Je verkent dat thema en wisselt ervaringen, dromen en mogelijkheden uit. Een getrainde dialoogbegeleider begeleidt het gesprek en zorgt ervoor dat iedereen naar elkaar luistert en aan bod komt.

De dialoogtafel wordt op twee locaties aangeboden. Dinsdag 21 februari van 19.30 -21.30 uur in het Diekhuus, Beneden Zandpad 7 in Middelharnis en Woensdag 22 februari van 19.30-21.30 uur in MFG Dorpstienden, Dorpstienden 4 in Ouddorp. Om de bijeenkomsten goed te kunnen organiseren, is het noodzakelijk dat u zich vooraf aanmeldt, deelname is gratis. Aanmelding graag uiterlijk één week voor de datum van de bijeenkomst. Geef indien mogelijk een eerste en tweede voorkeursdatum aan. Telefonisch 0187 483366 of per e-mail c.vermeulen@zijngo.nl