Kernactiviteiten

DEN BOMMEL

Winterfair

Christelijke Jenaplanschool 't Kompas houdt op vrijdag 10 februari een winterfair. De fair vindt plaats van 15.30 tot 19.30 uur. De opbrengst is bestemd voor de inrichting van een nieuw schoolplein. Er zijn veel activiteiten, zoals een 'taartloterij', knikkers-raden, enveloppentrekken, schminken, fotoshoot, koek en zopie, tweede hands boekenkraam, enz.

DIRKSLAND

Koffieochtend 't Reginahof

Op Dinsdag 7 februari staat de deur weer open bij 't Reginahof. U kunt hier in een ontspannen sfeer, onder het genot van een kopje koffie, andere mensen ontmoeten. Of eventueel een spel spelen. Ook is het mogelijk om, in overleg, iets creatiefs te doen. U kunt vrijblijvend binnen lopen. Voor de koffie vragen wij een kleine vergoeding. U bent welkom van 10.00 uur tot 12.00 uur aan de Reginahof 1.

Bingo SVIK

Stichting SVIK organiseert op donderdag 9 februari een bingo in de Victoriahal aan de Philipshoofjesweg 57a. Er zijn mooie geldprijzen te winnen. De aanvang is 19.30 uur en de zaal is open vanaf 19.00 uur.

GOEDEREEDE

Oud papier

De Stichting Oud Papier Apollo haalt zaterdag weer oud-papier op in Goedereede en op het Havenhoofd. Ook al het huishoudelijk karton kan worden aangeboden. Graag voor 8.30 uur goed gebundeld buiten zetten. Wie papier wil brengen bij de container aan het parkeerterrein het Hofje, kan dit doen tussen 8.00 en 17.00 uur.

MIDDELHARNIS

Alzheimer Café

Er is weer een Alzheimer café op woensdag 1 februari in het Wijkcentrum, Doetinchemsestraat 27. Het thema is "Voeding en dementie". Als het nuttigen van voedsel moeite kost of niet wordt begrepen; hoe kun je dan adviseren? Gastspreker is mw. W. Bennik. Vanaf 19.00 uur Inloop. Programma van 19.30 tot 21.15 uur.

Repair Café

Zaterdag 4 februari van 10.00 tot 12.30 uur is er weer Repair Café in Kringloopwinkel Goed-voor-Goed, Simon Stevinweg 49, Helpt u ook mee uw spullen een tweede leven te geven? Meer info: www.repaircafemiddelharnis.nl.

Museum Plus Bus

28 februari rijdt de Museum Plus Bus dankzij de steun van de Bank Giro Loterij naar het Gemeente museum in Den Haag. Het is speciaal bedoeld voor senioren die graag een museum willen bezoeken, maar dit door hun leeftijd of conditie niet meer kunnen. Deelname aan dit dag-arrangement is gratis. Een lunchpakket mag u zelf meenemen of kan besteld worden bij inschrijving en kost € 9,00. Vanaf 9.15 uur kunt u een kopje koffie of thee drinken in het Wijkcentrum, waarna de bus om 9.45 vertrekt. Graag aanmelden vóór 7 februari bij het Ouderenwerk van Stichting ZIJN, Wijkcentrum, Doetinchemsestraat 27, Middelharnis, tel.nr. 483366. E-mail m.kieviet@zijngo.nl

Bingoavond voor jong en oud(er)

De bingocommissie van het Ouderenwerk houdt op zaterdag 11 februari een bingoavond voor jong en oud. Er zijn weer mooie prijzen te winnen.
Iedereen is vanaf 19.00 uur van harte welkom in het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat 27. De eerste ronde begint om 19.30 uur. Een kopje koffie of thee wordt u gratis aangeboden. De 12 ronden bingo kosten u € 7,00, dit is inclusief twee koffieronden. Er zal ook een superronde gespeeld worden voor € 1,-. En, wegens succes weer een vluggertje met grote prijs voor €1,00 U kiest natuurlijk zelf waaraan u allemaal meedoet. Meer info via 0187-483366.

Goederen voor Roemenië

Zoals altijd is de eerste zaterdag van de maand, zaterdag 4 februari, de loods aan de Industrieweg 17 weer geopend voor het aanleveren van goederen voor Roemenië. Tussen half 10 en half 12 staat men hiervoor gereed. Inmiddels is het eerste transport van dit jaar weeral vertrokken naar Ocna Mures/Uioara, Roemenië, dus er is weer voldoende ruimte in de loods. Naast de gebruikelijke zaken die U kunt inleveren is er ook behoefte aan: Breiwol! Een aantal vrijwilligers gebruikt dit om warme (kinder)kleding te produceren, en daar is grote behoefte aan onder de arme bevolking. Benieuwd waar de goederen uit Middelharnis terecht komen? Bezoek eens de website www.oosteuropa-werkgroep.nl en bekijk de fotoalbums. "We vragen u vriendelijk om ons ook te steunen in de transportkosten. Bij de ingang van de loods staat een collectebusje voor uw (vrijwillige) bijdrage. De opbrengst van de verkooptafel in de loods help natuurlijk ook om de transportkosten laag te houden, dus breng eens een bezoekje.", aldus de Werkgroep. Info? Bel: 0187-484228, 0187-603051 of mail naar: info@oosteuropa-werkgroep.nl

Inleveren rommelmarktspullen

Zaterdag 4 februari is er weer de mogelijkheid voor het inleveren van spullen voor de rommelmarkt van de Hersteld Hervormde Gemeente. De schuur, op de boerderij in de Van Pallandtpolder, is geopend van 9.00 tot 11.30 uur. Als u niet in de gelegenheid bent om de spullen te komen brengen, dan kunt u voor het ophalen contact opnemen met 0187-680755, Martin Meijer, of 487124. De route richting de schuur is als volgt: komende vanaf de Zuidelijke Randweg in Middelharnis richting het industrieterrein gaat u bij de rotonde rechtdoor en rijdt u op de Industrieweg. Volg deze tot aan het einde en dan gaat u rechtsaf en volgt u de borden richting de Jonge Spartanen. Blijf rechtdoor rijden en aan het einde van de weg kan u niet anders dan linksaf. Volg deze weg en u rijdt vanzelf de boerderij op.

OOLTGENSPLAAT

Poters eten

Vrijdag 3 februari a.s. is er voor de 55-plussers van Ooltgensplaat een gezamenlijke maaltijd. Ook zal er een verloting zijn! Gezellig en lekker poters eten in 't Centrum, Weesmolenstraat 12, Ooltgensplaat vanaf 17.00 uur. Kosten € 10,00. U kunt zich opgeven voor woensdag 1 februari bij Ati Verwoerd 06-40701181. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN.

Open ochtend voor vrouwen

Woensdag 8 februari is er een open ochtend voor vrouwen. Willy Wouters (eigenaresse van een boekenwinkel en columniste in Zij en Zeeuws) zal deze ochtend komen spreken wat het met ons en onze kinderen doet als we stoppen met lezen. Het thema van deze ochtend is: "waarom zal ik nog lezen?" De ochtend begint om 9.30 uur (inloop vanaf 9.15 uur) in Elthato – Zuid Achterweg in Ooltgensplaat.

OUDDORP

Infomiddag dementie

Woensdag 8 februari heeft de 55+ club in Ouddorp Marianne Tanis, casemanager dementie, uitgenodigd voor een infomiddag. Ze gaat o.a. iets vertellen over de ziekte van Alzheimer. Ze bespreekt hoe u de ziekte kunt herkennen, wat de behandelmogelijkheden zijn en hoe je het beste om kunt gaan met een persoon met dementie. Na afloop is er gelegenheid vragen te stellen. Om 14.00 uur bent u van harte welkom in de Dorpstienden.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting ZIJN tel. 0187 483366 e-mail c.vermeulen@zijngo.nl. Woensdag15 februari komt Huib van Dam natuurbeelden tonen bij de club.

Standhouders gezocht

Voor de braderie die op zaterdag 13 mei rondom de kantine vv WFB wordt gehouden is men op zoek naar standhouders. Naast een groot voetbaltoernooi met 55 (!) ploegen zal er de hele dag door vertier zijn voor jong en oud door middel van een springkussens en muziek. De braderie zal zijn van 9.00 tot 16.00 uur aan de Hofdijksweg 46. Een kraam zal 30 euro gaan kosten. Wie interesse heeft of meer info wil kan mailen naar evenementen@vvwfb.nl

Tabletcafé

In de bibliotheek van Ouddorp wordt op vrijdag 10 februari een tabletcafé gehouden.
Van 15.00 tot 16.30 uur zijn alle gebruikers van een iPad of een andere tablet van harte welkom. Onder het genot van een kopje koffie of thee kunnen er ervaringen worden uitgewisseld met elkaar, programmatips gedeeld, zodat er meer uit de tablet gehaald kan worden. Ook als je nog geen tablet hebt, maar wel geïnteresseerd bent in de mogelijkheden ben je van harte welkom om aan te schuiven.

Themadienst

Op zondag 5 februari 2017 is het weer tijd voor een themadienst in de Doopsgezinde Gemeente Ouddorp. Met Valentijnsdag voor de deur is het thema dit keer: Let's talk about sex. "Seksualiteit is iets intiems wat bij het leven hoort en waar de Bijbel ons veel over te vertellen heeft. Toch wordt dit thema in de kerk vaak overgeslagen – en als er al over wordt gesproken gaat het meestal over de geboden en verboden op dit gebied. De insteek van de themadienst is dat we het thema seksualiteit vanuit de Bijbel op een welliswaar gepaste, maar ook open manier mogen benaderen", aldus de organisatie. De themadiensten bieden ruimte voor een creatieve invulling van de dienst om te prikkelen tot nadenken. Aanvang van de dienst: 09.30 uur, voorganger: ds. Edwin de Jong.

OUDE-TONGE

Workshop handlettering.

Voor wie wil leren hoe er mooie letters getekend kunnen worden. Er kan een Bijbeltekst of andere quote gemaakt worden op bijvoorbeeld een een paper bag. Verder staat ontmoeting en gezelligheid centraal onder het genot van koffie of thee met iets lekkers. Zelf meenemen: fineliner, potlood en liniaal. Wanneer: 21 februari van 20.00-21.30 uur.
Plaats: Aktivia, Kerkring 18, Oude-Tonge. Kosten: € 10,-. De opbrengst van de workshop komt geheel ten goede aan een evangelisatieproject van de GZB in de gevangenissen in Albanië. In september dit jaar zal ik dit project gaan bezoeken met een vrouwenzendingsreis van de GZB. Opgeven kan via alindevanheemst@live.nl

SOMMELSDIJK

Knutselen voor Valentijn.

Woensdagmiddag 8 februari is er knutselen bij wijkvereniging de Zwaluw voor de jeugd van 4 t/m 12 jaar. Deze middag zal in het teken staan van 'voor mijn Valentijn'. De knutselmiddag begint om 14.00 en is om 15.30 afgelopen. De entree is € 2,00 dit is inclusief limonade en een snoepje.

Creatieve middagen

Ben je creatief, kom je er niet uit of heb je ideeën te delen? Kom dan op dinsdagmiddag naar Wijkvereniging de Zwaluw. Hier kan je vanaf 13.30 uur terecht. Hier zitten dames te breien, haken en kaarten te maken. Men staat open voor alle. Voor meer info. bel naar Jannie v/d Veer 0187-486872.

STELLENDAM

Goederen voor Roemenië

Op vrijdag 3 februari houdt het Roemeniëcomité van de Hersteld Hervormde Gemeente te Stellendam een goedereninzameling voor Roemenië, van 18.30 tot 19.30 uur aan de Margrietstraat te Stellendam, bij de ingang van de bibliotheek. Wie niet in staat is om de spullen zelf te brengen kan contact opnemen met Arend Brinkman (tel. 0187-491803) of met Adrie Wandemaker (tel. 06-46091660).

Containerverkoop

Zaterdag 4 februari is er weer een verkoop vanuit de container in de tuin van de Gereformeerde Kerk. De verkoop is van 10.00 tot 12.00 uur.

Project Kracht

Op zondag 5 februari wordt de eredienst in de Gereformeerde Kerk te Stellendam verzorgd door het Gospelkoor Laetare uit Burgh Haamstede. In deze dienst komen alle aspecten van het geloof aan bod. Is het geloof altijd makkelijk? Nee, maar over de vele wegen die we gaan mogen we Gods goedheid ervaren en geeft het ons 'kracht'. De dienst wordt gevuld met zang in allerlei genres met als thema Kracht. Er zal gedurende de dienst een verhaalverteller zijn, die de gemeente meeneemt in het verhaal. Uiteraard wordt de gemeente erbij betrokken in de samenzang. De aanvang is 10.00 uur.

Stamppotmaaltijd 55+

De activiteitencommissie van de Stichting ZIJN afdeling Stellendam organiseert op 9 februari een gezellige middag. Voor deze middag zijn de heren Maliepaard uit Stad a/h Haringvliet uitgenodigd. Zij laten oude beelden zien uit Stellendam en het trammetje van weleer. Daarna wordt er een heerlijke stamppot maaltijd geserveerd, bestaande uit boerenkool met worst en hutspot. U dient hiervoor wel uw eigen bord en bestek mee te brengen. Voor deze middag kunt u zich opgeven bij: mevr. M. v.Oostenbrugge; tel: 491653 of bij: mevr. E.S. Spahr vd Hoek; tel: 602411. Graag aanmelden voor 7 februari, zodat men rekening kan houden met de hoeveelheid. De middag wordt gehouden Haagse Huus. Aanvang 15.00 uur. De zaal is open vanaf 14.45 uur. Ook belangstellenden van buiten Stellendam, zijn van harte welkom.