Dorpsraad Dirksland zoekt bestuursleden

DIRKSLAND – De dorpsraad van Dirksland heeft dringend nieuwe bestuursleden nodig. Van het vrij kleine bestuur treedt één lid, tevens penningmeester, spoedig af. Om het draagvlak te vergroten zijn nieuwe bestuursleden zeer welkom, het liefst vanuit alle wijken van Dirksland.

"Het is heel belangrijk dat de bestuursleden vanuit de verschillende wijken komen", zeggen voorzitter Jan Leenders en secretaris Gelein Ruts. "Zij kunnen namelijk signalen uit hun eigen omgeving oppikken en deze bij de dorpsraad aankaarten." Het zou ook mooi zijn als het bestuur een gemêleerde samenstelling krijgt qua leeftijdscategorieën.

Bestuurlijke ervaring is niet per se vereist, geven de huidige bestuursleden aan. "Wij kunnen nieuwe bestuursleden wegwijs maken en hen meenemen in het proces, zodat ze als het ware in de dorpsraad groeien", aldus Leenders en Ruts. "Het belangrijkste is dat bestuursleden van de dorpsraad zich willen inzetten voor het belang van het dorp en het sociale welbevinden van de bewoners." De dorpsraad vergadert één keer per maand, doorgaans op de eerste dinsdagavond van de maand. Deze vergaderingen zijn openbaar. Daarnaast is er regelmatig overleg met de gemeente Goeree-Overflakkee en ook met de andere dorpsraden op het eiland.

De dorpsraad heeft meerdere projecten onder handen, waaronder de verlichting in het dorp en het verbeteren van de haven, het havenkanaal en omgeving. Jaarlijks houdt de dorpsraad een schouw in het dorp. De onvolkomenheden die tijdens die schouw aan de dag treden kaart de dorpsraad aan bij de gemeente, met als doel tot verbeteringen te komen. Vorig jaar heeft de dorpsraad een coördinerende rol gespeeld bij de viering van 600 jaar Dirksland. Wie bestuurslid wil worden van de dorpsraad Dirksland, kan zich melden bij Gelein Ruts, de secretaris: info@gelein.nl of 06 10545844.