Afbeelding
Foto:

Nieuwe dierenartsenpraktijk in Den Bommel

DEN BOMMEL - Als kind wist Odette Radier al dat ze later dierenarts wilde worden. "Ik ben altijd al gek op dieren geweest." Na haar opleiding tot dierenarts in Utrecht heeft ze ruim 17 jaar bij verschillende praktijken gewerkt. Begin dit jaar is ze in Den Bommel haar eigen dierenartspraktijk gestart. "Het is een praktijk aan huis en ik heb geen personeel. Daardoor kan ik lage tarieven hanteren."

Radier komt oorspronkelijk uit Amsterdam, een paar jaar geleden is ze naar Den Bommel verhuisd. De belangrijkste reden is dat ze in Den Bommel een betaalbare woning kon vinden, met ruimte voor haar huisdieren en twee paarden. "Het bevalt goed op Goeree-Overflakkee, het is hier lekker rustig."

Zelf oplossen

De gedreven dierenarts legt uit dat haar werk heel divers is. "Je bent eigenlijk tandarts, dermatoloog, voedingsdeskundige en nog veel meer. Een huisarts verwijst mensen vaak door naar een specialist, als dierenarts los je de meeste dingen zelf op. Al zijn er natuurlijk ook weleens gevallen waarin je door verwijst naar een specialist." Radier is holistisch dierenarts: "Dat wil zeggen dat je niet alleen naar de specifieke klacht kijkt, maar naar het dier als geheel. Als een hond niest, kijk ik niet alleen naar de neus, maar naar het hele lichaam." Daarvoor maakt ze onder andere gebruik van de Lecherantenne. Om een dier zo goed mogelijk in balans te brengen maakt ze naast de reguliere geneesmiddelen ook gebruik van acupunctuur en kruiden.

Korting mogelijk

Op de website staan de tarieven van de verschillende behandelingen. Mensen met een minimuminkomen, zoals een uitkering of AOW, krijgen tien procent korting op vaccinaties, consulten en operaties. In het verleden heeft Odette bij de Minimax kliniek gewerkt, dat is een dierenartsenpraktijk voor mensen met een minimum inkomen.

Als openingsactie biedt Odette in januari en februari een gratis gebitscontrole aan. Bij een vaccinatie krijgen huisdierenbaasjes een gratis wormenkuur en alle nieuwe klanten ontvangen een klein presentje. Bijzonder is dat de dierenarts ook aan huis komt, handig voor mensen die slecht ter been zijn of voor huisdieren die erg gestrest raken door het vervoer. "Vorige week heb ik bijvoorbeeld aan huis twee konijnen ingeënt. Eén van die konijnen raakte andere keren helemaal in paniek tijdens het transport. Om aan huis te komen rekent ze een kleine vergoeding, in Den Bommel is het gratis. "Dan loop ik er gewoon even naar toe…"