Afbeelding
Foto: Hans Villerius

Jubileumbijeenkomst tien jaar Buurtzorg

SOMMELSDIJK – De landelijke thuiszorgorganisatie Buurtzorg Nederland bestaat tien jaar en dat wordt gevierd. Ook op Goeree-Overflakkee. Daar hielden de gezamenlijke Buurtzorgteams vrijdagmiddag een feestelijke bijeenkomst voor zowel de medewerkers als voor hun vele cliënten.

Tekst en foto's: Hans Villerius

In de Exoduskerk te Sommelsdijk waren in totaal zo'n 120 aanwezigen die genoten van een gezellig samenzijn. Terwijl regelmatig een hapje en een drankje werden geserveerd, trad met tussenpauzen Shantykoor 'Op volle kracht' op en lieten drie dames van Streekmuseum Goeree-Overflakkee zich regelmatig zien, in klederdracht gestoken. Voor veel oudere cliënten van Buurtzorg vormde de middag een aangename afwisseling in het dagelijks ritme en het soms best eenzame bestaan.
Sinds de start van de landelijke thuiszorgorganisatie onderscheidt Buurtzorg zich door een vernieuwend en geheel eigen concept: zelfsturende teams, die bewust kleinschalig blijven, die met minimale organisatiekosten opereren en met uiterst korte lijnen werken. Het resultaat is een efficiënte en flexibele manier van werken en het kunnen bieden van zorg op maat.