Kernactiviteiten

DEN BOMMEL

Bingo voor 55+

Het bestuur van Stichting ZIJN Den Bommel nodigt de 55-plussers uit om op donderdag 26 januari a.s. mee te doen met een gezellige bingo. De bingo begint om 14.00 uur en kost € 4,00. De bingo wordt gehouden in Bommelstee, Schaapsweg 34.

Breicafé

Woensdag 25 januari zijn alle brei- en haaklustigen van Den Bommel en omstreken welkom in Bommelstee, Schaapsweg 34, Den Bommel. Inloop van 19.30 - 22.00 uur. Entree € 1,75 is inclusief tweemaal en kopje koffie/thee. Ieder neemt zijn/haar eigen materiaal mee. Nog nooit een breinaald vastgehad? Er is altijd wel iemand om je op weg te helpen. Jong en oud zijn van harte welkom. Voor informatie kun je terecht bij Carla Gebraad 611397. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN.

HERKINGEN

Scharrelloodsje

Op zaterdagmorgen 28 januari kunt u weer terecht in het kleinste kringloopwinkeltje van Goeree- Overflakkee, het Scharrelloodsje. De opbrengst van het Scharrelloodsje is bestemd voor de instandhouding van de hervormde gemeente in Herkingen. Openingstijden: Elke laatste zaterdagmorgen van de maand van 9.30 tot 12.00 uur.

Open avond over Joodse gebruiken

Donderdag 2 februari komt mw. Annelies Tanis in Herkingen wat vertellen over Joodse gebruiken. Aan de hand van verschillende Joods-religieuze spullen gaat de Bijbel open en wordt de Joodse traditie toegelicht. Joodse traditie kent een bijzonder geschiedenis en er is veel hierover te vertellen. Mw. Annelies Tanis kan dit op bijzondere wijze. Ze gaat met de luisteraars in gesprek en beantwoord vragen die er zijn. Het belooft een interessante en leerzame avond te worden. Belangstellenden zijn van harte welkom op deze avond. De avond wordt georganiseerd door de Hervormde vrouwenvereniging. 19.30 staat de koffie klaar, de avond begin om 19.45 uur. Toegang is gratis. De bijeenkomst wordt gehouden in verenigingsgebouw 'de Fontein', Scharloodijk 35 (naast de Hervormde Kerk) in Herkingen. Voor meer informatie: francienkeizer@outlook.com

NIEUWE-TONGE

Herdenking Watersnoodramp

Een ieder is uitgenodigd om op 1 februari de herdenkingsbijeenkomst voor de slachtoffers van de watersnood bij te wonen. De bijeenkomst begint om 19.00 uur in de Dorpskerk aan de Kerkring. Aansluitend aan de bijeenkomst is de stille tocht naar het monument op het Finlandplein, waar wethouder Tollenaar namens de Gemeente Goeree-Overflakkee een krans zal leggen en er één minuut stilte wordt gehouden ter nagedachtenis aan de slachtoffers.

Erwten- of bruinebonensoep

Heeft u ook zin in verse soep? Wegens groot succes wordt de soepactie dit jaar herhaald door vrouwenvereniging 'Rhodé' van de Gereformeerde Gemeente. De opbrengst is bestemd voor Evangelisatiepost 'de Bron' te Merksem. Er is erwtensoep of bruine bonensoep. Circa 1 liter voor € 4,-. U kunt uw bestelling mailen naar actierhode@gmail.com vóór D.V. zaterdag 28 januari. Of bellen naar 0623028386/785861. Dan wordt uw bestelling op zaterdag 4 februari tussen 10.00 uur en 12.00 uur bezorgd. Zie voor meer informatie over het goede doel: http://protestantscentrum.be

Vergadering Ring van Oranje

Oranjevereniging Ring van Oranje houdt zaterdag 25 januari haar ledenvergadering in Ons Dorpshuis. De aanvang is 19.30 uur. Op het programma staat een evaluaties van het Koningsfeest, het doornemen van de financiën en de plannen voor de komende Koningsdag. De viering van de Koningsdag kan niet zonder vrijwilligers. "Willen we wat? Dan hebben we uw hulp nodig. We doen het samen!", aldus de organisatie. Wie niet aanwezig kan zijn, maar wel wil helpen met bijvoorbeeld het ophalen van de contributie, of op de dag zelf, met de activiteiten, mail dan naar ringvanoranje@gmail.com. De organisatie is ook te bereiken via facebook: Ring van Oranje of tel. 06 - 48097899.

OOLTGENSPLAAT

Oud papier

Leden van de papiercommissie van de Ger. Gemeente halen woensdagavond 25 januari weer het oud papier op voor de zending. Graag het papier gebundeld op de straat te zetten. Men start om 17.30 uur.

Bingo

Op vrijdag 27 januari houdt OFB weer de maandelijkse bingo-avond. Iedereen is welkom en wordt ontvangen met een gratis kopje koffie of thee bij binnenkomst. Aanvang bingo om 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur. Locatie: kantine v.v OFB Ooltgensplaat.

OUDDORP

Deelnemers kleedjesmarkt

Op Koningsdag, woensdag 27 april wil de Oranjevereniging Ouddorp weer een kleedjesmarkt organiseren op Koningsdag. Dit zal deels rondom de kerk zijn, maar grotendeels in de Hofdijksweg. Hier kunt u zich voor opgeven via de site www.oranjeverenigingouddorp.nl Vorig jaar is er ook een succesvolle zeskamp georganiseerd, dus ook dit jaar zijn er weer nieuwe activiteiten bedacht. "Heb je zin om dit jaar mee te doen, zoek een leuk clubje vrienden bij elkaar en geef je op voor dit evenement. Aanmelden kan ook via onze site of facebookpagina", aldus de Oranjevereniging.

Collectanten Hersenstichting

De Hersenstichting zoekt nog een paar collectanten in Ouddorp. De collecte voor deze stichting wordt gehouden van 30 januari t/m 4 februari. Er zijn nog een aantal straten (Bijv. Julianaweg, Beatrixweg, Hermansweg, Geleedstraat, Alexanderstraat, Pr. Hendrikweg, Oosterweg, Kelderweg, Dijkstelweg, Westerweg, Koolweg) waar geen collectanten voor zijn. "Al wilt u maar één straat voor u rekening nemen, alle hulp is welkom!", aldus de collecte coördinator Jeannette Paans-v.d. Linde, 0187-750739. De Hersenstichting zet zich in voor ruim 4 miljoen mensen met een hersenaandoening. Meer informatie kunt u vinden op www.hersenstichting.nl

Rommelmarkt Van der Linde

Op zaterdag 28 januari wordt er weer rommelmarkt gehouden in de loods van Bouwbedrijf v/d Linde aan de Zuidweg 3, industrieterrein richting haven van 9.30 tot 13.00 uur.

OUDE-TONGE

Bingo A.S.V. Oostflakkee

Vrijdag 27 januari is er een grote bingo bij Stichting Zijn aan de Bernhardstraat 25. De aanvang is 19.30 uur. De kosten zijn € 7, - met gratis koffie. Er worden negen rondes, plus één extra ronde gespeeld. Iedereen is welkom.

Rommelmarktspullen gevraagd

Op zaterdag 3 juni houden de Vrienden van Ebbe en Vloed hun jaarlijkse rommelmarkt. Hiervoor kunnen zij nog verschillende spullen gebruiken, zoals boeken of kinderspeelgoed. Geen grote meubelen. Heeft u nog spullen die u wil schenken? Neem dan contact op: 0187-641844 of 0187-641592.

STAD AAN 'T HARINGVLIET

Leden De Rode Duif schenken aan goede doelen

In 2017 zou PV de Rode Duif haar 70-jarig bestaan vieren. Echter door toenemende eisen van afdeling 5 Zuid Holland en NPO, hebben bestuur en leden tijdens de najaarsvergadering van oktober jl. besloten de vereniging per januari 2017 op te heffen. Deze keuze was niet gemakkelijk, dit doet bij de leden pijn, maar deze keuze is wel realistisch. De "vliegende leden" vinden onderdak bij andere verenigingen en blijven zo behouden voor de mooie sport, wat duivensport is. Inmiddels is het verenigingsgebouw verkocht en zijn de leden op 12 januari jl. voor de laatste keer bij elkaar geweest. Tijdens deze bijeenkomst is ook gesproken wat te gaan doen met de aanwezige geldmiddelen. Bij de uitnodiging voor deze laatste vergadering is aan de leden gevraagd een paar goede doelen/instanties/zustervereniging op te geven, waar geld naar toe zou kunnen. Alle leden hebben aan dit verzoek gehoor gegeven en op basis van wat is opgegeven is een verdeling gemaakt. Er zal geld worden overgemaakt naar negen doelen/instanties: KIKA € 2.300,00 / Calando € 2.000,00 Op de Bres tegen MS / vv SNS / KNGF Geleide Honden / stichting MS / CliniClowns / Stichting Alzheimer / Ronald Mac Donald. Voor de duivenliefhebbers die elders hun sport gaan bedrijven is het te hopen, dat ze mooie resultaten mogen behalen met hun duiven en kunnen blijven genieten van deze mooie sport.

STELLENDAM

Verkoop puddingbroodjes

Op zaterdag 28 januari vanaf 8.30 uur gaat Vereniging Oranjefeest Stellendam puddingbroodjes verkopen. De verkoop gebeurt binnen bij Plus Tessemaker aan het Oranjeplein. De opbrengst zal ten goede komen aan de viering van Koningsdag en al de andere activiteiten van de organisatie. De puddingbroodjes zijn per stuk € 1.00 en 4 voor € 3.00. Heeft u interesse maar bent u niet in de gelegenheid om er zelf om te komen, neem dan contact opnemen met één van de bestuursleden of via mailadres: vos2008stellendam@gmail.com of www.Vos-web.nl Deze verkoop is mede mogelijk gemaakt door: Plus Tessemaker Stellendam.