Afbeelding
Foto: Adri van der Laan

Examenconcert VWO 6 CSG Prins Maurits over 'contemplatie'

MIDDELHARNIS – "Wat wil ik bereiken in dit leven? Wat is voor ons echt van waarde? Van veel dingen vragen wij ons af wat ze toevoegen aan ons bestaan", aldus Balte de Wit, Han van der Sluijs en Timon van Dieren, leerlingen van VWO 6. Zij hebben een concert samengesteld over 'contemplatie'.

"Als geen ander middel in het heelal is muziek in staat om onze overtuigingen en emoties aangrijpend te uiten. In muziek wordt nagedacht over belangrijke thema's van ons korte leven. Deze diepzinnige beschouwing over levenszaken wordt ook wel 'contemplatie' genoemd. Tijdens het examenconcert van de muziekleerlingen uit VWO 6 van de CSG Prins Maurits wordt onder andere gezongen over het eren van God, de schoonheid van liefde volgens Schubert, échte vriendschap volgens Coldplay, en het verlangen om te sterven volgens Bach", aldus de organisatoren.

Het programma is een hechte samenstelling uit allerhande muzikale stromingen die het leven proberen te vatten in muziek. Zowel zang als instrumentale stukken, piano en elektrische gitaar, improvisatie en bestaande muziek komen aan bod rondom het thema 'contemplatie'.

Het concert vindt donderdag 9 februari plaats in de Hervormde Kerk in de Ring van Middelharnis. Aanvang 20:00 uur. Toegang gratis, collecte bij de uitgang. Met medewerking van verschillende muzikale talenten van de Prins Maurits!