Kernactiviteiten

DIRKSLAND

Koffieochtend

Op dinsdag 24 januari is er weer een koffieochtend in 't Reginahof. Bezoekers kunnen in een ongedwongen sfeer andere mensen ontmoeten voor een praatje, of om een spelletje te spelen. Ook mensen die de koffieochten nog nooit hebben bezocht kunnen vrijblijvend binnenstappen. De koffieochtend is van 10.00 tot 12.00 uur, het adres is Reginahof 1(achter de apotheek). Voor de koffie wordt een kleine vergoeding gevraagd.

Italiaanse maaltijd

Een avondje gezellig uit eten? Dat kan op 2 februari tijdens de Italiaanse avond in 't Reginahof. Er wordt een 3-gangenmenu geserveerd, bereid met verse producten. De kosten voor de maaltijd zijn € 11,50 per persoon. De maaltijd begint op donderdag 2 februari om 18.00 uur, het adres is Reginahof 1. Aanmelden kan tot 27 januari via joke.vandijk@careyn.nl, 06-53861647 of een briefje in de bus van 't Reginahof. Bij het aanmelden moeten naam, telefoonnummer en het aantal personen worden doorgegeven.

GOEDEREEDE

Creatief met papier

Op 24 januari is de eerste creatieve avond van 2017 in partycentrum Oostdam. Belangstellenden zijn weer van harte welkom van 19.00 tot 22.00 uur, iedereen kan een eigen handwerk meenemen. Er is deze avond ook een workshop 'Creatief met papier'. De workshop wordt verzorgd door Durvina van Broekhoven die demonstratrice is van "stampin up". Er wordt een verjaardagskaart, een mannenkaart en een vetplantje met potje van papier gemaakt. De kosten zijn € 8,50 incl. alle materialen. Opgeven kan tot en met 23 januari aanstaande via de mail Oostdam@sr-go.nl of telefonisch 06-31000604.

GOEREE-OVERFLAKKEE

Week van gebed

Van zondag 15 t/m zondag 22 januari is de Week van Gebed om eenheid onder Christenen. De gebedsweek staat in het teken staan van verzoening en terugblikken op 500 jaar reformatie. Met het thema "Jouw hand, mijn glimlach" maken de organisaties Missie Nederland en de Raad van Kerken het thema concreet. Als afsluiting van deze Gebedsweek organiseert de Oecumenische Werkgroep Goeree Overflakkee een Dienst in de Emmauskerk, Koningin Julianaweg 64 te Middelharnis op zondag 22 januari om 19.00 uur. Voorgangers zullen zijn ds. L.J. Lingen (Emmauskerk), ds. R. Silvis (Exoduskerk), pastoor W. van der Meer (Rooms Katholieke Kerk) en ds. J. Klijnsma (Remonstrantse Kerk). Medewerking zal worden verleend door het Oecumenisch Koor Goeree Overflakkee onder leiding van Henk Oosthoek. Na afloop van de dienst kan er onder het genot van een kopje koffie of thee worden nagepraat over de dienst. Voor meer informatie: secretariaat@owgo.nl.

Polivak met Van Alphen

In de uitzending van donderdag 19 januari 2017 van Polivak op RTV SLOGO is er een gesprek van onze verslaggever Jan van Gurp met Aat van Alphen van de eenmansfractie van EVV. Dhr. Van Alphen heeft een aantal duidelijke standpunten ingenomen over de plaatsing van windturbines, zonneparken etc. Met name het duurzaamheidgebeuren heeft zijn aandacht. Verder wordt er gesproken over de verhouding oppositie versus coalitie in de gemeenteraad. Het programma Polivak wordt uitgezonden op donderdagavond vanaf 19.00 uur, de herhaling op dinsdagmorgen vanaf 9.00 uur en via "programma gemist".

MELISSANT

Project 'Kracht'

Zondag 22 januari komt gospelkoor "Laetare" uit Burgh-Haamstede naar de "Ontmoetingskerk " in Melissant met project "Kracht". In het project komen alle aspecten van het geloof aan bod. De dienst wordt gevuld met zang in allerlei genres. Tijdens de dienst neemt een verteller de bezoekers mee in het verhaal. Om het verhaal kracht bij te zetten worden er beelden vertoond, gezonden en worden er dingen uitgebeeld. De gemeente wordt erbij betrokken en mag ook meezingen. De dienst begint om 9.30 uur in de Ontmoetingskerk, Nieuweweg 11 te Melissant.

Zendingsavond

Vrijdagavond 20 januari is er een zendingsavond in Verenigingsgebouw De Poort. Ds. G.J. Blankers geeft een presentatie over zijn werkzaamheden in Kobani in Syrië. Hij vertelt en laat beelden zien over het werk in moeilijke omstandigheden. De zendingsavond start om 19.00 uur, er zal een collecte worden gehouden voor het zendingswerk in Kobani. "Iedereen is welkom," zegt de zendingscommissie.

Koersbal

Binnenkort wordt er gestart in Melissant met Koersbal. Het plan is om een soort competitie te starten in de Melishof. Het spel is niet moeilijk, iedereen kan het spelen! Tijdens het koersballen worden de spelregels vanzelf duidelijk. Iedereen wordt uitgenodigd om deel te nemen. De voorlopige speelochtend staat gepland voor woensdag 18 januari van 09.30 uur tot ongeveer 12.00 uur. Graag vooraf aanmelden bij W. van Rij, tel. 605044, of wimvanrij@xs4all.nl. De contributie is drie euro per maand, de eerste 3 maanden: januari, februari en maart zijn gratis.

NIEUWE-TONGE

Schuurverkoop

Zaterdag 21 januari 2017 is er weer een schuurverkoop van allerlei artikelen uit grootmoederstijd. Er worden onder andere veel emaille voorwerpen, zink, keulse potten, brabants bont, petroleumstellen en koffiemolens aangeboden. De verkoop is van 10.00 tot 16.00 uur, het adres is Groeneweg 35. De toegang is gratis en er is koffie of thee voor de bezoekers.

Bingo

De wijkgroep van Nieuwe-Tonge organiseert op 27 januari een bingo. De bingoavond wordt gehouden in "Ons Dorpshuis", iedereen is van harte welkom. Er zijn tien rondes en een superronde. De zaal gaat om 19.00 uur open, de bingo begint om 19.30 uur.

OOLTGENSPLAAT

Repaircafé zoekt vrijwilligers

Zaterdag 21 januari is het eerste Repaircafé van dit jaar in Ooltgensplaat. Het Repaircafé is van 10.00 tot 13.30 uur in MFC het Centrum, Weesmolenstraat 12. De organisatie is nog op zoek naar vrijwilligers. Er is behoefte aan mensen die kleding kunnen herstellen, gastvrouwen en gastheren en ook aan mensen die verstand hebben van elektriciteit. Belangstellenden die een steentje bij willen dragen kunnen binnenstappen bij het Repaircafé, of contact opnemen via repaircafeooltgensplaat@gmail.com.

OUDDORP

Inloop De Boei

Stichting inloophuis de Boei Goeree- Overflakkee organiseert iedere tweede en vierde dinsdag van de maand een inloop met activiteit voor mensen die persoonlijk of in hun naaste omgeving te maken hebben (gehad) met kanker. Belangstellenden kunnen vanaf 10.00 uur binnenlopen, een kopje koffie drinken en in gesprek gaan met de andere gasten en de gastvrouwen. Tussen de middag kan de eigen meegebrachte lunch genuttigd worden. Vanaf 13.30 uur is er een activiteit. Op 24 dinsdag januari gaat Wilma den Otter labels maken met de bezoekers. De labels kunnen worden gebruikt om een cadeau of boeket extra persoonlijk te maken. Inloopdagen vinden plaats in "De Overkant". Dijkstelweg 33 Ouddorp. Voor vragen en informatie: info@deboei.nl of telefoon 06 22111572. Of kijk op www.deboeigo.nl of www.facebook.com/deboeigo.

Meesterwerken

Op donderdag 20 april is er in de Overkant een vioolrecital van Niek Baar. Hij speelt samen met pianist Ben Kim. De violist heeft naam gemaakt met zijn verfijnde en elegante spel, de pianist heeft zijn sporen ook ala verdiend. Op het programma staan onder andere meesterwerken van Schumann en Beethoven. Steeds meer treden ze samen op. Deze keer in de Overkant op donderdag 20 april. Het concert begin om 20.00 uur. De Overkant is open vanaf 19.30 uur. Kaarten voor concert kosten 15,00 euro, en dat is inclusief koffie of thee voor en een glas wijn na het concert. Kaarten reserveren via de VVV: 0187-681789. De Overkant, Dijkstelweg 33 Ouddorp.

Bingo 55+

Woensdag 25 januari organiseren de vrijwilligers van de 55+ club weer een bingo in de Dorpstienden. De bingo start om 14.00 uur, de kosten bedragen € 6,-, dat is inclusief een kopje koffie of thee. De presentatie van Huib van Dam is verzet naar 15 februari, woensdag 1 februari is er een informatiemiddag van de Jumbo in de Dorpstienden. Neem voor meer informatie contact op met Joke van Dam 0187-682319, of stichting ZIJN tel. 0187-483366, of c.vermeulen@zijngo.nl.

Poteravond

Op maandag 6 februari organiseert de Gereformeerde kerk Ouddorp een poteravond in de zaal van RCN Toppershoedje, Strandweg 2. De maaltijd begint om 18.30 uur, inloop vanaf 18.00 uur. Bezoekers krijgen vooraf soep, poters met spek zijn het hoofdgerecht, met een toetje na. Deelname kost 12,50 per persoon, bezoekers moeten hun eigen bord en bestek meenemen. Aanmelden via 0187-683997 of per e-mail: nagtegaal66@hotmail.com, of mariekesantifort@live.nl.

Bijbels Hebreeuws

Wilt u meer weten over de Hebreeuwse taal van de bijbel? In Ouddorp wordt bij boekhandel Akershoek een beginnerscursus georganiseerd. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. De eerste les is op maandag 30 januari, de cursus bestaat in totaal uit acht lessen. Deelnemers aan de aleph-cursus maken kennis met de 22 Hebreeuwse letters van het alfabet. Na de cursus kunnen deelnemers zelfstandig Hebreeuwse woorden lezen en een Hebreeuws woordenboek gebruiken. De lessen zijn elke 14 dagen, van 19.30 tot 21.30 uur. Deelname kost € 130,- per persoon. Meer informatie en aanmelden via Boekhandel Akershoek,        0187 – 684267. Of kijk op www.studiehuisreshiet.nl.

Rommelmarkt

Zaterdag 21 januari is er van 9.30 tot 13.00 uur een rommelmarkt in de loods van Bouwbedrijf v/d Linde, Zuidweg 3, industrieterrein richting haven. In een aparte ruimte worden grote spullen, zoals meubels aangeboden.

OUDE-TONGE

Bingo 55+

Woensdag 25 januari is er een bingomiddag voor 55-plussers, met leuke prijzen. De middag begint om 14.00 uur, de kosten zijn € 3,50 per persoon. De middag wordt gehouden in het Infocentrum, Bernhardstraat 27 in Oude-Tonge.

Inzameling Uzon

Zaterdag 21 januari is er weer een inzameling van goederen voor de gemeente in Uzon. Het inzameladres is aan de Capelleweg (bij het AVK-terrein) te Oude-Tonge. Komende vanaf de rotonde is het de laatste loods aan de linkerkant, er staat een bord aan de weg. Van 9.30 uur tot 11.30 uur kan er schone, goed bruikbare kleding worden ingeleverd. Bij twijfel over de bruikbaarheden of als er iets opgehaald moet worden kan er contact worden opgenomen met dhr. Klem, via: 641304. Graag vrijdagavond bellen tussen 19.00 en 20.00 uur. Er staat een collectebusje voor een (vrijwillige) bijdrage in de transportkosten.

SOMMELSDIJK

Kinderkoor in Nieuw Rijsenburg

De kerstconcerten zijn nog maar net voorbij, of kinderkoor 'Tot Zijn Eer' uit Middelharnis/ Sommelsdijk geeft alweer een uitvoering. Op woensdag 18 januari zingen de kinderen van 14.30 tot 15.30 uur op de trappen in de hal van Nieuw Rijsenburg. Bewoners en belangstellenden zijn van harte welkom om te komen luisteren. Onder leiding van Corné de Geus belooft het een mooi en gezellig moment te worden.

Iconen

Maandag 23 januari geeft Peter Visser een presentatie over iconen. De presentatie start om 19.30 uur in de zaak van de Exoduskerk aan de Dorpsweg. In de presentatie wordt er gekeken naar wat iconen te zeggen hebben over het einde van de en onze tijd. Het is van alle tijden en alle eeuwen dat mensen zich afvragen: wat gebeurt er aan het einde van mijn tijd (mijn leven) en wat gebeurt er aan het einde van de tijd (van de wereld)? Ook in de Bijbel – met name in het laatste Bijbelboek de Openbaring van Jezus Christus aan Johannes – staan deze vragen centraal. Vragen over de hemel, de hel, de Wederkomst van Christus, de komst van de nieuwe hemel en de nieuwe aarde.

Bingo O-G-O

Zaterdag 28 januari om 19.30 uur is er een bingo van de Ouderenvereniging Goeree-Overflakkee (O-G-O). Inloop vanaf 19.00 uur, de bingo is in wijkgebouw de Zwaluw, Sperwer 55 te Sommelsdijk. De koffie/thee bij binnenkomst is gratis. Er zijn elf rondes voor € 6,50. Daarnaast zijn er 9 gratis prijsjes en in de pauze is de verkoop van 2 extra rondes voor € 1,00 per ronde. De toegang is gratis.