Afbeelding
Foto: Adri van der Laan

Rarekiek viert zestigjarig bestaan

MIDDELHARNIS - Zestig jaar geleden is fotoclub "De Rarekiek" opgericht. Natuurlijk wordt daar volop aandacht aan besteed. Het begint al in januari met de foto van de maand: Van de foto's die in december op de clubavonden zijn getoond en besproken is een keuze gemaakt. Uit deze selectie wordt door een bekend fotograaf een winnaar aangewezen.

Het onderwerp is vrij, landschap, portret of abstract, alles mag. De eerste keuze is gemaakt door Harry Sikkenk, voorzitter van de afdeling Zuid-Holland van de fotobond. De foto is op groot formaat afgedrukt en te zien in "Het Diekhuus" in Middelharnis naast de ingang van de Foyer.
Iedere maand vraagt de fotoclub een andere bekende fotograaf om de beste foto van de maand te kiezen. Aan het eind van het jaar worden de twaalf gekozen werken tentoongesteld.
In de loop van het jaar zijn nog meer festiviteiten gepland: een grote expositie van recent werk in mei en in september een presentatie door een bekende fotograaf in de Rabozaal van "Het Diekhuus" en een expositie rond de historie van de fotografie en van "De Rarekiek"
Op 13 januari wordt het eigen werk door de leden besproken. Vrijdag 20 januari is een open avond voor belangstellenden. Ieder kan foto's meebrengen die door enkele leden worden besproken. Technische vragen probeert men te beantwoorden. Een mooie gelegenheid kennis te maken met de fotoclub.
"De Rarekiek" komt drie keer per maand op vrijdagavond in "Het Diekhuus" bij elkaar. De avonden beginnen om 20.00 uur, de zaal is open om 19.30 uur. Adres: Zandpad 7 in Middelharnis. Meer info via www.rarekiek.nl Wie een avond bij wil wonen kan zich aanmelden via info@rarekiek.nl