Kernactiviteiten

GOEDEREEDE

Fotograaf te gast

De Vereniging Vrouwen rondom Goeree heeft op dinsdag 17 januari fotograaf Huib v Dam te gast. Voor de pauze neemt hij bezoekers door middel van beelden mee terug naar de geschiedenis van Goedereede. Bijvoorbeeld de portvangst en de vuurtoren komen aan bod. Na de pauze is er aandacht voor de natuur rondom Goeree. Met foto's van de Kwade Hoek, Oostdijk en de Slikken van Flakkee. De avond start om 20.00 uur in Oostdam. Niet-leden zijn ook welkom, zij betalen € 5,- p.p. Voor informatie over deze avond en de verdere avonden van de VVRG kan er contact worden opgenomen met Marja v. Damme: 06-13035226.

MELISSANT

Koffieochtend Melishof

Woensdag 11 januari is er weer een koffieochtend in de Melishof. Deze ochtend kunnen bezoekers elkaar een gelukkig en een gezond Nieuwjaar wensen onder het genot van een kop koffie of thee met iets lekkers erbij. Er kan worden gepraat, een spelletje worden gespeeld, of er kan in overleg iets creatiefs worden gedaan. Er kan ook kennis worden gemaakt met koersbal, belangstellenden kunnen vrijblijvend binnen lopen. De koffieochtend is van 10.00 tot ongeveer 12.00 uur. De entree en koffie / thee zijn €2,75. Mensen die zelf geen vervoer hebben kunnen bellen naar: 602411. De volgende koffieochtenden zijn op: 15 februari 2017, 15 maart 2017, 12 april 2017 en 17 mei.

MIDDELHARNIS

Tabletcafé

De bibliotheek organiseert op woensdagochtend 18 januari van 10.00 tot 11.30 uur een Tabletcafé. Alle gebruikers van een iPad, of een andere tablet, zijn van harte welkom. Onder het genot van een kopje koffie of thee kunnen bezoekers ervaringen met elkaar delen, programmatips uitwisselen en op deze manier meer uit hun tablet te halen. Het is handig om een tablet mee te nemen. Mensen die nog geen tablet hebben, maar wel geïnteresseerd zijn in de mogelijkheden kunnen aanschuiven om meer te weten te komen. De toegang is gratis.

Inzameling goederen

Afgelopen zaterdag konden er door een overlijden helaas geen spullen worden ingeleverd voor Roemenië. Wellicht stonden er mensen tevergeefs bij de loods. In verband hiermee is de gelegenheid om goederen bij af te geven één week opgeschoven naar zaterdag 14 januari 2017. Tussen 09.30 en 11.30 uur kunnen spullen worden afgegeven bij de loods aan de Industrieweg 17 te Middelharnis. Ook dit jaar hoopt de organisatie verschillende transporten met hulpgoederen naar Roemenië te sturen voor de armste bewoners. De Oost-Europa werkgroep zoekt: (warme) kleding, huishoudelijke artikelen, keukenspullen, speelgoed, overbodige brillen, incontinentiemateriaal en medicijnen waarvan de houdbaarheid nog niet verstreken is. Vragen? Mail dan naar info@oosteuropa-werkgroep.nl of bel 484228/603051.

Bijeenkomst PCOB

De Protestants Christelijke Ouderenbond Goeree-Overflakkee nodigt haar leden én belangstellenden uit voor de maandelijkse contactmiddag in de Hoeksteen te Middelharnis. Havenevangelist Felix Henrichs zal maandagmiddag 16 januari vertellen over zijn werk. De Rotterdamse havens zijn al lange tijd het werkterrein van de enthousiaste havenevangelist Felix Henrichs. "Zeelieden die met hun schip in één van de Nederlandse havens aanmeren, staan enorm open voor het evangelie." Vaak is Felix vraagbaak en luisterend oor, want veel zeelui zitten maanden aan boord, ver van hun familie. De bijeenkomst is van 14.00 tot 16.00 uur. Er wordt een bijdrage van € 2,- gevraagd aan de bezoekers.

Spullen voor jaarmarkt

Zaterdag 14 januari is er weer gelegenheid om goede spullen voor de Jaarmarkt van de Hervomde gemeente Middelharnis in te leveren bij de Hoeksteen aan de Ring te Middelharnis. Van 10.00 -11.00 uur staan medewerkers klaar om ze in ontvangst te nemen. Het is ook mogelijk spullen af te leveren op het industrie terrein aan de Lorentz 1.

Spaans leren

Eurotaal start op 18 januari met een groepscursus Spaans. Er is nog plaats beschikbaar voor een enthousiaste beginner. De deelnemers gaan stap voor stap in de taal leren communiceren. De cursus wordt gegeven in Het Diekhuus. Neem voor meer informatie of om aan te melden contact op met Laurens 't Hart, 06-53317615 of info@eurotaal.com.

Psalmen zingen

Elke donderdagavond repeteert zangvereniging 'De Lofstem' in de bovenzaal bij de Gereformeerde Gemeente, Landbouwweg 2 te Middelharnis. 'De Lofstem' is een interkerkelijk koor, met leden van over het hele eiland en daarbuiten. De repetitie-avonden duren van kwart voor acht tot ongeveer kwart voor tien. Deelnemers leren alle 150 psalmen zingen, dus ook de moeilijke en onbekende psalmen. Alle psalmen worden vierstemmig gezongen, dat betekent dat naast de gewone wijs ook een bovenstem, onderstem en middenstem wordt ingestudeerd. De psalmen worden a-capella gezongen. Notenkennis is niet vereist. Belangstellenden zijn welkom om bij 'De Lofstem' te komen luisteren en kijken! Meer info bij de dirigent, J.C. Troost jr. 0187 480710; info@delofstemmiddelharnis.nl of raadpleeg de website: www.delofstemmiddelharnis.nl.

NIEUWE-TONGE

Vlam in de pan

De wijkverpleegkundige van Goeree-Overflakkee biedt voorlichting aan senioren over veilig wonen voor senioren. De voorlichting is op dinsdag 17 januari vanaf 14.00 uur in Ons Dorpshuis te Nieuwe Tonge, inloop vanaf 13.30 uur. Janita de Ronde van de politie en Klaas van Veen van de brandweer zullen bezoekers tips geven over dagelijkse dingen in en om het huis. Het gaat onder andere over babbeltrucs en de vlam in de pan. Bij een babbeltruc gebruiken criminelen smoesjes om mensen te beroven van hun geld en waardevolle spullen. Senioren uit Nieuwe-Tonge en omgeving worden van harte uitgenodigd. De toegang is gratis. Er wordt gezorgd voor koffie en thee.

OUDDORP

Doppen inleveren

Anneke en Piet Grinwis uit Ouddorp sparen plastic doppen en deksels. Dat levert per kilo €0,15 op. De opbrengst is bestemd voor het opleiden van blindegeleidenhonden. Een eenvoudige opleiding voor een hond kost € 5.000,-. In 2016 heeft de familie ruim 2600 kilo plastic doppen opgehaald. Mensen die mee willen sparen kunnen alle plastic doppen en deksels schoonspoelen en bewaren. Bijvoorbeeld van melkpakken, frisdrank en pindakaas. Ook lege inktcartridges en oude mobiele telefoons kunnen worden ingeleverd. Ook ijzeren deksels kunnen worden ingeleverd. Het kan worden ingeleverd bij Fam. Grinwis, Rustburg 17 in Ouddorp. Het telefoonnummer is 0187-681390, of email pietgrinwis@hetnet.nl. Graag de doppen en cartridges en ijzeren doppen in aparte zakken inleveren. Er staan twee containers bij de voordeur.

Themadienst

Op zondagmorgen 15 januari om 10.00 uur is er een dienst voor belangstellenden in de Gereformeerde kerk van Ouddorp, Dorpstienden 15. Ds van der Griend zal in deze dienst voorgaan. Het thema is 'Wie bent u?' Tijdens deze dienst zal het gospelkoor van de Doopsgezinde gemeente te Ouddorp o.l.v. Petra Troost enkele liederen ten gehore brengen. Iedereen is van harte welkom en neem gerust iemand mee.

Poteravond 55+

Woensdag 18 januari is het weer tijd voor de traditionele poteravond van de 55+ club in Ouddorp. Vanaf 17.00 uur bent u van harte welkom in de Dorpstienden om te genieten van een originele Ouddorpse potermaaltijd. De poters worden kosteloos bereid bij hotel Akerhoek. De kosten voor deze gezellige avond bedragen € 10,-. U kunt zich opgeven bij de 55+ club in de Dorpstienden of bij Joke van Dam tel. 0187 682319. U wordt vriendelijk verzocht uw eigen bord en bestek mee te nemen om de vrijwilligers te ontlasten. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting ZIJN tel. 0187 483366 e-mail c.vermeulen@zijngo.nl

OUDE-TONGE

Jeugdmiddag

Op woensdag 18 januari is er een spelletjesmiddag voor alle kinderen van groep 1 t/m 8 in het Infocentrum, Bernhardstraat 27. Kinderen zijn hartelijk welkom van 13.30 - 15.00 uur. Kosten € 2,00 per kind. Inlichtingen via Rita Visbeen 0187-642514 of Koop en Matty Klos 0187-643622.

SOMMELSDIJK

Hokkenshow

Postduivenvereniging De Reisduif uit Sommelsdijk houdt op vrijdag 13 en zaterdag 14 januari haar jaarlijkse hokkenshow van wedstrijdduiven. Bij een hokkenshow laten de leden allemaal vier duiven zien, twee oude en twee jonge duiven. De viertallen worden zaterdagochtend gekeurd door keurmeester P.W. van Dongen uit Sprang-Capelle. Alle belangstellenden zijn van harte welkom om de tentoongestelde duiven te komen bezichtigen in ons verenigingsgebouw aan de Van Gorcumstraat 5 te Sommelsdijk. De openingstijden zijn: vrijdagavond 13 januari vanaf 20.00 uur en zaterdagavond 14 januari vanaf 19.00 uur. Er is ook een rad van avontuur en zaterdag rond 22.15 uur is er een bonnenverkoop. De bonnen zijn geschonken door prominente liefhebbers uit de regio. Het vooraf bieden op de bonnen kan via www.toppigeons.nl. De duivensport is geschikt voor alle leeftijden, ook jongeren zijn van harte welkom om een kijkje te komen nemen.

Literair Café

Op 28 januari 2017 geven de Reizende Dichters weer acte de présence tijdens het eerste Literaire Café van 2017. De locatie is wijkgebouw de Zwaluw in Sommelsdijk, Sperwer 55. Inloop vanaf 13.30 uur, de opening is om 14.00 uur, de middag duurt tot ongeveer 16.00 uur. Het thema is Humor. Tijdens dit eerste Literaire Café treden enkele gastdichters op o.a. Ronald Bottelier, Hans Wap en Jacqueline Edeling. Er is ook een open podium waarvoor iedereen zich aan het begin van de middag kan opgeven.

Cursus Geestelijke Vorming

Op 12 januari worden belangstellenden en de deelnemers aan de cursus Geestelijke Vorming uitgenodigd in de Rehobothkerk aan de Olympiaweg te Sommelsdijk. Het onderwerp dat deze avond van alle kanten belicht zal worden is: Hoe brengen we de zondag door met ons gezin? De inleider van deze avond is Ds. W.A. Zondag, predikant te Woerden. Een onderwerp waar men soms mee worstelt binnen het gezin. Een goede gelegenheid om met elkaar te luisteren wat de Bijbel hierover te zeggen heeft. De avond begint om 19.45 uur. De volgende cursusavond is op 2 februari, dan spreekt Ds. J. Westerink uit Urk over: Genade brengt mij thuis. Op 16 maart Ds. L.A. Den Butter uit Culemborg met als onderwerp: Een vreemdeling voor God, een vreemdeling voor de wereld.

STAD AAN 'T HARINGVLIET

Toneelstuk

Op 3 en 10 februari zal Toneelvereniging "Stad" haar jaarlijkse toneelstuk opvoeren in het Trefpunt. Dit jaar wordt het stuk: 'Opa apestaartje punt NL' worden opgevoerd, dat is een blijspel in drie bedrijven door Wilma Renes Leertouwer. Het belooft weer een hele vrolijke avond te worden. De kaartjes kosten € 7,50 en zijn op woensdagavond vanaf 7.30 uur te koop in het Trefpunt, Oranjelaan 14 te Stad aan 't Haringvliet . Er kan ook telefonisch worden gereserveerd bij Anja Huizer tel: 0187 845693, of Greet Maas tel: 0187 611972.

STELLENDAM

Ledenvergadering VOS

Donderdag 12 januari 2017 is de algemene ledenvergadering van Vereniging Oranjefeest Stellendam. Hier wordt het afgelopen jaar besproken en er wordt vooruit geblikt naar de activiteiten in 2017. Mensen die ideeën hebben of het bestuur willen versterken zijn van harte welkom. De notulen en vergaderpunten zijn te lezen op www.vos-web.nl, facebook: Vereniging Oranjefeest Stellendam of een berichtje via vos2008stellendam@gmail.com. De vergadering zal gehouden worden bij Taxi Donkersloot, Mr.Iman Caustraat 55, Stellendam. Aanvang: 20.00 uur, zaal open vanaf 19.45 uur.