Bestuursleden AB Zuid-Holland ondertekenen contract met dhr. Beekman van Mysolution.
Bestuursleden AB Zuid-Holland ondertekenen contract met dhr. Beekman van Mysolution. Foto: Adri van der Laan

AB Zuid-Holland: ''Doe maar gewoon, maar ga met de tijd mee''

STELLENDAM - Terwijl veel uitzendorganisaties niet meer gezien willen worden als ''traditionele leveranciers van uitvoerend personeel'', blijft AB Zuid-Holland met beide benen op de grond staan. ''Onze traditionele dienstverlening blijven we koesteren en is vrijwel inherent aan de sector waar we van oorsprong vandaan komen, maar we blijven niet stilstaan en richten ons vizier op de toekomst'', aldus Rens van Nierop, bestuursvoorzitter van AB Zuid-Holland.

''Volgens onze klanten is geen enkele personeelsvoorziener zó geworteld in de agrarische sector als wij. Daar zijn we best trots op. Ook merken we dat bedrijven in de groenvoorziening, bouw, logistiek, offshore en grond-, weg- en waterbouw onze werkmentaliteit en jarenlange ervaring waarderen. Hierdoor doen zij steeds vaker een beroep op de diensten van AB Zuid-Holland en maken zij regelmatig mond-tot-mond reclame, waardoor wij weer bij nieuwe klanten personeel mogen plaatsen. Dat geeft zo'n onwijze kick'', vertelt Marieke Verhoef, medewerker van AB Zuid-Holland, enthousiast.

Na een turbulente periode waarin sprake was van ingrijpende veranderingen, kan geconcludeerd worden dat de medewerkers echte doorpakkers zijn. ''Ze gaan niet bij de pakken neerzitten, hebben hart voor de zaak - en respect voor elkaar!'', meldt Rens van Nierop. Bij deze noodzakelijke veranderingen heeft de ondernemingsraad een belangrijke rol vervuld en zal deze bij de implementatie blijven vervullen.
Geen papieren urenbriefjes, talloze handmatige handelingen en een hoop administratieve rompslomp, maar wel digitale contracten en een moderne uren-invoer. Dat is vanaf de zomerperiode 2017 bij AB Zuid-Holland realiteit. Op 6 december jl. ondertekende het bestuur van AB Zuid-Holland opnieuw een contract met Mysolution om de overstap te gaan maken naar de nieuwste release (9.03) van Mysolution FLEX; een bekende leverancier van innovatieve software gericht op de markt van flexibele arbeid en zakelijke dienstverlening. Door onze administratieve werkzaamheden grotendeels te automatiseren, kunnen we onze handen vrij maken voor datgeen waar onze leden en klanten voor willen betalen. En dat is het bieden van toegevoegde waarde door vakkundig personeel te leveren en met de ondernemers mee te denken'', aldus Jessica Sol, medewerker van AB Zuid-Holland.

Nieuwe directeur

Naast het investeren in digitalisering, achten de ledenraad en het bestuur van AB Zuid-Holland het verstandig in het nieuwe jaar plaats te maken voor een nieuwe leiding van de organisatie. Dit is mede ingegeven door de uitdagingen waarvoor AB Zuid-Holland zich de komende jaren gesteld ziet en de daarmee gepaard gaande veranderingen. In de tussenliggende periode wordt de organisatie aangestuurd door Interim Manager Peter Versteeg. In samenwerking met een nieuw managementteam zet hij de komende tijd lijnen uit naar de toekomst.
''Als bestuur zijn wij blij dat we met Peter Versteeg een goede invulling hebben gevonden in deze voor de organisatie belangrijke positie", zegt Rens van Nierop. "We hebben er vertrouwen in dat hij de organisatie verder weet uit te bouwen''.