INGEZONDEN:
Parkeren Brouwerseiland

Graag wil ik reageren op het prachtige verhaal van de heer Hendriks die natuurlijk koste wat kost zijn project moet verdedigen.
Helaas is de telling die deze firma gedaan heeft niet goed. Weggegooid geld om aan te tonen dat wij daar niet komen.

Ten eerste was het illegaal, er stonden geen borden die aangaven dat wij geteld en gefotografeerd werden. Ten tweede: Een auto zonder imperiaal is geen windsurfer heel dom want een stationwagen of een auto daar kan tegenwoordig een windsurf plank in. Ten derde: Caravan, camper of auto, er zijn veel windsurfers die met meerdere personen komen. Ten vierde: er is maar een jaar geteld en niet 4 of 5 jaar omdat de weersomstandigheden per jaar verschillend zijn. Ik kan u dit aantonen aan mijn windsurfanalyse die ik per jaar maak omdat ik daar al 22 jaar en de laatste 16 jaar elke dag als er wind is aanwezig ben. De laatste windsurfwedstrijd die het Windsurfcentrum georganiseerd heeft was extreem druk maar daar hoor je meneer Hendriks niet over. Volgens tellingen waren er over de vier dagen dat er wind was ruim 12.000 belangstellenden en daaronder zeer veel windsurfers.

De locatie is zo uniek omdat iedereen daar kan varen of je nu leert of kampioen bent het is echt een unieke locatie met gemiddeld 180-210 dagen wind. De redenatie dat het bijna nooit vol is klopt niet en dat iedereen op een vaste plaats staat klopt helemaal niet.
Als je om dit project te realiseren zulke onderzoeken doet, doe ze dan goed en probeer niet de windsurfers een loer te draaien want ik voel me zeker als lokale windsurfer echt in de maling genomen. Wij worden niet gecompenseerd, mede omdat dit niet mogelijk is, maar het project is al 4 maal aangepast en wordt steeds kleiner maar de Middelplaat gewoon laten zoals hij is dat is onmogelijk. Mediator is te duur en het duurt te lang. ja dan weten wij als windsurfers genoeg; want dat verliezen ze natuurlijk en het recht mag natuurlijk niet zegevieren.

Onze petitie opent misschien nog de ogen van de gemeente Schouwen maar dat moeten we afwachten.

Leo v.d. Maas,
Klaverstraat 53, Scharendijke
0111-672046.