Een zwart-witfoto van Theo Mastenbroek.
Een zwart-witfoto van Theo Mastenbroek. Foto: Adri van der Laan

Nieuwjaarsreceptie KunstPlus en Nieuwe Impuls in De Overkant

OUDDORP – Voor KunstPlus, de vereniging van kunstenaars op Goeree-Overflakkee, is Oud en Nieuw de start van een nieuwe fase. Tijdens de nieuwjaarsreceptie op donderdag 12 januari maakt de vereniging bekend hoe ze kunst onder de aandacht wil blijven brengen na het sluiten van de vaste galerie in Oude-Tonge. De nieuwjaarsreceptie is tevens de start van de expositie Nieuwe Impuls.

De nieuwjaarsreceptie begint om 20.00 uur en vindt plaats in De Overkant, Dijkstelweg 33, Ouddorp. De bijeenkomst wordt muzikaal opgeluisterd door Clementine.
De expositie Nieuwe Impuls toont werk van nieuwe KunstPlus-leden. Het gaat om de kunstenaars Jos de Beer, Theo Mastenbroek en Dorien Weltevrede. De expositie is tot en met 12 maart 2017 te zien in De Overkant.
Van Jos de Beer is er abstract ruimtelijk werk te zien. In het leven van autodidact De Beer vormt vormgeving de rode draad. Natuurlijke en organische vormen inspireren hem bij het maken van een sculptuur, die soms mede wordt bepaald door de structuur van de steen (zoals albast, serpentijn en speksteen). De Beer is altijd op zoek naar harmonie in zijn herkenbare en tot de verbeelding sprekende werk, dat uitnodigt om aan te raken.
Fotograaf Theo Mastenbroek is vooral geboeid door het abstracte. Hij vindt dit vaak in details op muren en in landschappen. Mastenbroek noemt zichzelf een 'klassiek fotograaf': hij componeert ter plaatse een foto, het later manipuleren van het beeld spreekt hem minder aan. Door oude technieken te gebruiken, zoals blauwdruk en bruindruk, bewerkstelligt hij een heel andere uitstraling. In De Overkant exposeert Theo Mastenbroek, die ook lid is van De Rarekiek en De Huiskamer, subtiele kleurdrukken en zwart-witfoto's.
Keramiste Dorien Weltevrede draait onder meer serviezen, vazen en schalen op de draaischijf. In opdracht maakt ze ook urnen, receptievazen, handgevormde stukken en sculpturen. Ze ontwikkelt zelf haar glazuren. Ze geeft ook workshops en lessen keramiek. Zelf volgde ze de opleiding keramiek in Gouda en masterclasses van meerdere gerenommeerde pottenbakkers. Zo kwam ze ook in aanraking met technieken als Raku-stoken.